• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Καλύτερη η εικόνα στη φωτιά στη Χαλκιδική: Κάηκαν σπίτια στη Σίβηρη - Δραματικές εκκενώσεις διά θαλάσσηςΓιατί το ΣτΕ ακύρωσε τις άδειες τριών ιδιωτικών πανεπιστημίων - Τι απαντά το υπουργείο ΠαιδείαςΤαυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου που έκανε επικίνδυνη προσπέραση στη Λίμνη ΠλαστήραΣέβη Βολουδάκη στο OPEN: Θα στέλνουμε στην Ουγκάντα τους μετανάστες με απορριφθείσες αιτήσεις ασύλου
δημοφιλές τώρα: Έγκλημα στη μέση του δρόμου: 24χρονη στη Βραζιλία σκοτώνει με μαχαίρι ηλικιωμένο ποδηλάτη
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   04.10.2022 20:45
ΕΘΝΟΣ Sport

Μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ του Κατάρ επτά γαλλικές πόλεις!

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

AP Photo
AP Photo
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Επτά γαλλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Παρίσι, σκοπεύουν να μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ του Κατάρ που θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η απόφαση αυτή σχετίζεται με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος που υπήρξε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι αρχές του Παρισιού, του Στρασβούργου, της Μασσαλίας, της Μπορντό, της Λιλ, του Ροντές και της Ρεμς αποφάσισαν ότι δεν θα δημιουργηθούν fan zones και ούτε θα μεταδοθούν σε γιγαντοοθόνες οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως παραδοσιακά γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. 

«Για εμάς, δεν υπήρχε θέμα δημιουργίας χώρων μετάδοσης των αγώνων για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τόσο από πλευράς περιβάλλοντος όσο και από κοινωνικής πλευράς, ο δεύτερος είναι το γεγονός ότι γίνεται τον Δεκέμβριο. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχουν κατασκευαστεί αυτές οι εγκαταστάσεις πρέπει επίσης να αμφισβητηθούν» εξήγησε ο αντιδήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, αρμόδιος για τον αθλητισμό, Πιέρ Ραμπαντάν, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Η πόλη της Λιλ ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε την απόφασή της να μην υπάρχουν γιγαντοοθόνες και ζώνες φιλάθλων. Το έκανε το Σάββατο και αργότερα ακολούθησαν το Στρασβούργο, το Ροντέζ, η Ρεμς και το Μπορντό. Σχετική ανακοίνωση υπήρξε και από την πόλη της Μασσαλίας, στην οποία αναφέρεται: «Δεσμευμένοι στις αξίες της αλληλεγγύης στον αθλητισμό και της οικοδόμησης ενός πιο βιώσιμου τόπου, δεν μπορούμε να συμβάλουμε στην προβολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, το οποίο έχει προκαλέσει ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή». Ο δήμαρχος του Μπορντό, Πιερ Ουρμίκ, τόνισε σε ένα τρίλεπτο βίντεο: «Πραγματικά θα ένιωθα συνένοχος».

Διαβάστε ακόμη

Καλύτερη η εικόνα στη φωτιά στη Χαλκιδική: Κάηκαν σπίτια στη Σίβηρη - Δραματικές εκκενώσεις διά θαλάσσης

Για ποιο λόγο απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Κώστα Πάσσαρη - Θα παραμείνει σε φυλακή της Ρουμανίας

«Δεν μπορούν να διαβάσουν»: Εκπαιδευτικός ξεσπάει σε κλάματα μέσα στην τάξη

Αρκτική: Του έκοψαν πρόστιμο 4.550 ευρώ γιατί ξύπνησε...μια πολική αρκούδα!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Μουντιάλ 2022
  • Μουντιάλ
  • Κατάρ
  • μποϊκοτάζ
  • ανθρώπινα δικαιώματα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr