• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κάρτα αναπηρίας στο μετρό: Τι είναι και πώς θα μετακινούνται πια τα ΑμεΑΠάτρα: Κλούβες της ΕΛΑΣ μπλόκαραν ασθενοφόρα, ενώ οι αγρότες ζητούσαν να περάσουνΠανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης ΕισαγωγήςΝέος ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   08.10.2022 17:45
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ο Γκασλί στην Alpine📌 Δίδυμο με Τσουνόντα στην Alpha Tauri o Ντε Βρις📌 Εκτός grid o Ρικιάρντο

Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν στη Σουζούκα - Ανακοίνωσε Γκασλί η Alpine και Ντε Βρις η Alpha Tauri - Τέλος ο Ρικιάρντο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
AP Photo
AP Photo

Ένα βήμα πιο κοντά στο δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στη Formula 1 βρίσκεται ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πιλότος ήταν ο ταχύτερος στην πίστα της Σουζούκα και εξασφάλισε την pole position για τον κυριακάτικο αγώνα (9/10, 8.00) που επιστρέφει στην Ιαπωνία μετά το 2019 λόγω της πανδημίας.

Ο 25χρονος Φερστάπεν άφησε στη δεύτερη θέση των κατατακτήριων δοκιμών, τον Μονεγάσκο, Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari με διαφορά μόλις 10 χιλιοστών! Ακολούθησαν οι Σάινθ, Πέρες, Οκόν, Χάμιλτον, Αλόνσο, Ράσελ, Φέτελ, Νόρις.

Here's how @Max33Verstappen secured his fifth @pirellisport Pole Position of 2022! 🎥#JapaneseGP #F1 pic.twitter.com/YQvGscI7Yw

— Formula 1 (@F1) October 8, 2022

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής, εφόσον νικήσει στη Σουζούκα και πραγματοποιήσει και τον ταχύτερο γύρο (25+1 βαθμοί) θα στεφθεί πρωταθλητής τέσσερις αγώνες πριν απ' το φινάλε. Ο Φερστάπεν πάντως λίγο έλειψε να τιμωρηθεί αλλά τη γλίτωσε με επίπληξη καθώς ήταν απρόσεκτος και λίγο έλειψε να προκαλέσει σύγκρουση με τον Λάντο Νόρις, ο οποίος τον απέφυγε την τελευταία στιγμή βγαίνοντας στο γρασίδι.

Quick reactions from Lando Norris! 😱#JapaneseGP #F1 pic.twitter.com/i36f2CgDHs

— Formula 1 (@F1) October 8, 2022

Ο Γκασλί στην Alpine

Στο μεταξύ άρχισε να ξεκαθαρίζει το grid της επόμενης σεζόν. Η Alpine ανακοίνωσε ότι ο Πιερ Γκασλί θα είναι ο νέος πιλότος της απ' την επόμενη σεζόν. Θα καλύψει το κενό του Φερνάντο Αλόνσο που θα συνεχίσει στην Aston Martin αντί του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος εγκαταλείπει οριστικά. Η γαλλική εταιρεία φτιάχνει ένα δίδυμο Γάλλων οδηγών καθώς ήδη υπάρχει στην ομάδα ο Εστεμπάν Οκόν με τον οποίο μάλιστα ο Γκασλί είναι παιδικός φίλος αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έχουν και τόσο καλή σχέση! Είναι η πρώτη φορά μετά το 1982 που η Renault έχει δύο Γάλλους οδηγούς, τον Αλέν Προστ και τον Ρενέ Αρνού, που η ομάδα θα έχει δύο Γάλλους οδηγούς στο δυναμικό της. 

They grow up so fast 🥲

They'll be team mates in 2023, but @PierreGASLY and @OconEsteban go WAY back!#F1 pic.twitter.com/WImOlTRq40

— Formula 1 (@F1) October 8, 2022

Δίδυμο με Τσουνόντα στην Alpha Tauri o Ντε Βρις

Την ίδια ώρα η θέση του Γκασλί στην Alpha Tauri δεν έμεινε για πολύ ορφανή καθώς το κενό του θα καλύψει ο 27χρονος Νικ Ντε Βρις. Ο Ολλανδός πιλότος, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του εφέτος στη Formula 1 με τη Williams στο γκραν πρι της Ιταλίας τερματίζοντας ένατος, είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στη Formula E. Στην Alpha Tauri θα παραμείνει ο Ιάπωνας Γιούκι Τσουνόντα.

Εκτός grid o Ρικιάρντο

Αυτές οι εξελίξεις φαίνεται ότι θα κρατήσουν εκτός grid μετά από 12 σερί χρόνια στη Formula 1 τον Ντάνιελ Ρικιάρντο. Η McLaren έχει ήδη ανακοινώσει ότι τη θέση του Αυστραλού δίπλα στον Λάντο Νόρις θα πάρει ο ταλαντούχος, επίσης Αυστραλός, Οσκαρ Πιάστρι, ο οποίος είναι 21 ετών αλλά θεωρείται απ' τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς. Και ο Ρικιάρντο, όπως δήλωσε στη Σουζούκα, μάλλον θα βρίσκεται εκτός Formula 1 τη νέα σεζόν.

Ουσιαστικά οι δύο θέσες που παραμένουν κενές για το 2023 είναι της Williams του Λατίφι και της Haas του Μάγκνουσον.

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • GP Ιαπωνίας
  • Formula 1
  • Red Bull
  • Μαξ Φερστάπεν
  • Σαρλ Λεκλέρκ
  • Κάρλος Σάινθ
  • Ferrari
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr