• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Διπλό φονικό στην Φοινικούντα: Δύο γυναίκες στο μικροσκόπιο των Αρχών - Τα λάθη που «καίνε» τον ανιψιόΤραμπ: «Θα ανταποδώσουμε» - Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη ΣυρίαΠειραιάς: Νεαρός οδηγός ξυλοφόρτωσε ντελιβερά για την προτεραιότητα - Συνελήφθη και ο συνοδηγόςΕργατικό ατύχημα στη Νάξο: Υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσαν σε τάφρο - Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
δημοφιλές τώρα: Αττική οδός: Αυξήσεις στα διόδια από 1η Ιανουαρίου - Ποιες θα είναι οι τιμές
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   03.11.2022 17:15
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τα σενάρια για την πρώτη θέση

Το κίνητρο της Μαρίας Σάκκαρη για την πρόκριση στο WTA Finals και το καλό τένις που παίζει είναι η... γιαγιά της!

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
AP Photo
AP Photo

Η Μαρία Σάκκαρη «πετάει» στο WTA Finals και εξασφάλισε ήδη θέση στην τετράδα για δεύτερη σερί χρονιά. Μετά τη νίκη επί της Τζέσικα Πέγκουλα στην πρεμιέρα, επικράτησε και της 24χρονης Λευκορωσίδας, Αρίνα Σαμπαλένκα με 2-0 σετ (6-2, 6-4) και βρίσκεται στα ημιτελικά περιμένοντας απλά να ξεκαθαρίσει αν θα είναι πρώτη ή δεύτερη και φυσικά ποια αντίπαλο θα βρει μπροστά της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία θέλει να κλείσει ιδανικά μια σεζόν που δεν πήγε και τόσο καλά, αποκάλυψε ότι το κίνητρό της για να βρεθεί στην τελική φάση του τουρνουά αλλά και για να φτάσει να παίζει εξαιρετικό τένις στο Τέξας, είναι η... γιαγιά της!

«Tο καλοκαίρι κάναμε μια συμφωνία με τη γιαγιά μου. Δεν τα πήγαινα τόσο καλά τότε, ήμουν κοντά στο Finals, αλλά δεν ήταν σίγουρο ότι θα έπαιρνα την πρόκριση. Τότε μου είπε: "Δεν με ενδιαφέρει που θα γίνει το τουρνουά, αν θα είναι στην Αυστραλία ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν με ενδιαφέρει, εγώ θα έρθω!". Ήταν το καλύτερο δώρο για εκείνη, που προκρίθηκα την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι πολύ όμορφο που την έχω εδώ και φυσικά όλη την οικογένειά μου, την ομάδα μου, τον ατζέντη μου, τον σύντροφό μου, είναι εκπληκτικό» δήλωσε η 27χρονη τενίστρια.

Και πρόσθεσε: «Νιώθω τέλεια. Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις με την Αρίνα, είναι πιθανότατα η παίκτρια με τα πιο βαριά χτυπήματα στο τουρ. Είναι στο Top 10 εδώ και λίγα χρόνια και αυτό είναι σπουδαίο επίτευγμα. Τη σέβομαι πολύ και ξέρω πως είναι αμοιβαίο. Ήμουν πολύ γενναία σήμερα, έπρεπε να μείνω στον ρυθμό της, νομίζω τα πήγα καλά μ' αυτό. Είμαι χαρούμενη που μπόρεσα να το κάνω στα δυο σετ και έχω το εισιτήριο για τα ημιτελικά στα χέρια μου».

Η Μαρία Σάκκαρη κατέληξε λέγοντας: «Με βοήθησε αυτό το στατιστικό που είδα την προηγούμενη εβδομάδα, ότι έσωσα τόσα πολλά break points φέτος. Οπότε όταν αντιμετωπίζω ένα break point σκέφτομαι ότι το έχω κάνει τόσες φορές, μπορώ άλλη μια. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, έχω εμπιστοσύνη στο σερβίς μου και στα χτυπήματά μου, ειδικά αυτή την εβδομάδα. Νιώθω καλά, έχω αυτοπεποίθηση, βρίσκω ξανά τη φόρμα μου και νιώθω εκπληκτικά».

Τα σενάρια για την πρώτη θέση

Αν η Σάκκαρη νικήσει την Ονς Ζαμπέρ τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/11, 02.00) τότε εξασφαλίζει την πρωτιά στον όμιλό της ό,τι και να γίνει στο ματς της Τζέσικα Πεγκούλα με την Αρίνα Σαμπαλένκα (4/11, 22.30). Μένει, όμως, στην κορυφή ακόμα και αν χάσει από την Τυνήσια, αρκεί να νικήσει η Σαμπαλένκα την Πεγκούλα. Αν, ωστόσο, η Αμερικανίδα επικρατήσει της Λευκορωσίδας (με δύο ή τρία σετ) και η ίδια χάσει με οποιοδήποτε σκορ, τότε η Ζαμπέρ θα είναι πρώτη και η Μαρία θα είναι δεύτερη.

Ο στόχος έχει ήδη επιτευχθεί, αλλά καλό θα ήταν να έπαιρνε την πρώτη θέση, για να αποφύγει ενδεχομένως την Ίγκα Σβιόντεκ. Τα πάντα, βέβαια, είναι ακόμα ρευστά στο Group Tracy Austin, καθώς η δράση συνεχίζεται σήμερα με τα ματς Σβιόντεκ-Γκαρσιά (00.00), Γκοφ-Κασάτκινα (02.00).

Διαβάστε ακόμη

Ραντεβού στα μπλόκα αντί για το Μαξίμου δίνουν οι αγρότες - «Δε θα κάνουμε πίσω αν δε λυθούν τα προβλήματα»

Αποκάλυψη OPEN για κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός χρησιμοποιούσε λογαριασμό του λογιστή για τις επιδοτήσεις

Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF

Εντυπωσιακό βίντεο: Όρκες και δελφίνια συνεργάζονται στο κυνήγι σολομών - H πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή συνεργασίας

επόμενο άρθρο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr