Αθώος για την είσοδο στο γήπεδο ο Ιβάν Σαββίδης - Μειώθηκε η ποινή του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αθωωτική για τον Ιβάν Σαββίδη, το Εφετείο αποδέχθηκε ότι ήταν αθώος για την είσοδο στο γήπεδο της Τούμπας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ το 2018, ενώ μείωσε και την ποινή για την κατοχή όπλου στους οχτώ μήνες από τους 25 μήνες που είχε επιβληθεί πρωτόδικα.
Από το πρωί της Τρίτης (2/5) ήταν σε εξέλιξη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης το εφετείο για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Σύμφωνα με την απόφαση, τόσο ο Ιβάν Σαββίδης, όσο και ο Λούμπος Μίχελ, κρίθηκαν αθώοι για την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, λόγω αλλαγής του σχετικού νόμου, καθώς προϋποθέτει πράξεις απειλής και βίας που σε καμία περίπτωση δεν τελέστηκαν. Παράλληλα, μειώθηκε η ποινή για το γεγονός ότι έφερε πάνω του όπλο για το οποίο μάλιστα είχε άδεια οπλοφορίας. Το δικαστήριο μείωσε την ποινή από τους 25 μήνες που ήταν πρωτόδικα, στους οχτώ με αναστολή (χωρίς παρεπόμενες ποινές).
Την απαλλαγή των δύο κατηγορούμενων είχε ζητήσει νωρίτερα ο εισαγγελέας, στηρίζοντας την πρότασή του στο σκεπτικό ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε νόμιμη άδεια για το όπλο και δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται εντός των αγωνιστικών χώρων καθώς και ότι η είσοδός του στο γήπεδο δεν απείλησε την ομαλή λειτουργία του αγώνα, καθώς το ματς είχε ήδη διακοπεί.
Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις
Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»
Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



