• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυτά είναι τα πρώτα 8 σημεία που θα μπουν οι «έξυπνες» κάμερες στους δρόμους της Αττικής«Είμαι σε απόγνωση»: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφουςΟι αγρότες, απεγνωσμένοι, κλιμακώνουν: Σήμερα οι αποφάσεις - Ανοιχτό ακόμη και το κλείσιμο του λιμανιού ΒόλουΑπίστευτες εικόνες στον Βόλο: Σκάφος του Λιμενικού «σκαρφάλωσε» πάνω στον κυματοθραύστη
δημοφιλές τώρα: Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   14.05.2023 18:49 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Έξαρση βίας

Έξαρση βίας στο ολλανδικό ποδόσφαιρο: Οριστική διακοπή στο Χρόνινχεν - Άγιαξ λόγω καπνογόνων και εισβολής οπαδών!

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Print Screen
Print Screen

Μαύρες μέρες διανύει το ολλανδικό ποδόσφαιρο καθώς εντείνονται τα φαινόμενα χουλιγκανισμού σε όλα τα γήπεδα της χώρας. Αυτή τη φορά ένταση υπήρξε στο Χρόνινχεν όπου οργισμένοι οπαδοί της τοπικής ομάδας λόγω του υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία μετά από 23 χρόνια, προκάλεσαν τη διακοπή στο ματς με τον Άγιαξ.

Οι οπαδοί των γηπεδούχων είχαν προειδοποιήσει για αντιδράσεις μετά τον μαθηματικό υποβιβασμό της ομάδας τους κάτι που έκαναν αρχικά μέσω πανό και συνθημάτων κατά της διοίκησης. Ωστόσο, στο 6ο λεπτό, μετά από ένα κόρνερ που κέρδισε ο Άγιαξ, οι οπαδοί που βρίσκονταν στο πέταλο έριξαν καπνογόνα με πυκνό μαύρο καπνό, ενώ μερικοί εξ αυτών εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ένα πανό με μήνυμα εις βάρος της διοίκησης.

14.05.2023🇳🇱Groningen vs Ajax Amsterdam https://t.co/Fjy3xrlEmQ pic.twitter.com/9qcMevov0E

— Hooligans.cz Official (@hooliganscz1999) May 14, 2023

Ο διαιτητής διέκοψε για πρώτη φορά το παιχνίδι κι αφού οι ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο μετά από 15 λεπτά, ακολούθησε και η οριστική διακοπή καθώς υπήρξε συνέχεια απ' την πλευρά των οπαδών με εκτόξευση νέων καπνογόνων.

https://twitter.com/CuriosidadesEU/status/1657737677024665602

Έξαρση βίας

Το σημερινό περιστατικό δεν ήταν το μόνο που έχει απασχολήσει την τρέχουσα σεζόν το ολλανδικό ποδόσφαιρο. Στην αναμέτρηση του Σαββάτου μεταξύ της Ουτρέχτης του Τάσου Δουβίκα και της Βάαλβαϊκ υπήρξε δύο φορές διακοπή στο ματς, που όμως ολοκληρώθηκε κανονικά, ενώ συνολικά ήταν έξι ματς σε όλη την Ολλανδία μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξαν διακοπές λόγω επεισοδιακής συμπεριφοράς των οπαδών.

Επίσης, δύο 24ωρα νωρίτερα (12/05) στον αγώνα,Τβέντε - Ναϊμέγκεν, οι γηπεδούχοι επικράτησαν άνετα με 4-0 (εναρκτήριο παιχνίδι της 32ης ημέρας), ωστόσο, στο 61ο λεπτό το ματς διεκόπη για 6 λεπτά από τον διεθνή ρέφερι Ντάνι Μάκελι, λόγω ρίψης αντικειμένων απ' την εξέδρα των φιλοξενούμενων προς το βοηθό διαιτητή, αμέσως μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Στις 22 Απριλίου, ένα ακόμη ματς της Χρόνινχεν με τη Ναϊμέγκεν για την 30ή αγωνιστική, οδηγήθηκε σε οριστική διακοπή, μετά τη ρίψη ποτηριού με μπύρα από οπαδό της γηπεδούχου ομάδας προς τον πρώτο βοηθό διαιτητή στο 18ο λεπτό του ματς.

Ο διαιτητής Ρίτσαρντ Μάρτενς έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και μετά από σύσκεψη 20 λεπτών με τους ανθρώπους των δύο συλλόγων, διέκοψε οριστικά το παιχνίδι, εφαρμόζοντας σε απόλυτο βαθμό το νέο πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο των κανονισμών που έχει ορίσει η ομοσπονδία, μετά τα περιστατικά βίας που έχουν συμβεί στα ολλανδικά γήπεδα την εφετινή σεζόν.

Στις 5 Απριλίου, στη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Ολλανδίας, Άγιαξ-Φέγενορντ, οι γηπεδούχοι προκρίθηκαν με 2-1 στον τελικό, αλλά το ντέρμπι στο Αμστερνταμ ήταν άκρως επεισοδιακό. Διακόπηκε για 40 λεπτά λόγω αντικειμένου απ' την εξέδρα των γηπεδούχων που χτύπησε στο κεφάλι τον Ντάβι Κλάασεν, μετά το γκολ που σημείωσε δίνοντας το προβάδισμα στον «Αίαντα».

Ο διεθνής μέσος του Άγιαξ άρχισε να αιμορραγεί στο κεφάλι (σε μία άκρως σοκαριστική εικόνα) κι ο ρέφερι Α. Λιντχάουτ διέκοψε το ματς στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για περίπου 45 λεπτά.

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Eredivisie
  • επεισόδια
  • Ολλανδία
  • χούλιγκαν
  • Αγιαξ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr