• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλαςΗ Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;Η απόφαση για κλείσιμο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης διχάζει τους αγρότες - Τι λένε στο ethnos.grΦιλιππίδης: «Είμαι έξι μήνες άστεγος και έχω καταστραφεί οικονομικά» Τι λέει για το πόρισμα της Πυροσβεστικής
δημοφιλές τώρα: Καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Πρόστιμο για ρευματοκλοπή σε σπίτι που ζούσε το 2018 - «Κόντεψα να πάθω...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   21.05.2023 18:19 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ντρισμπιώτη: «Ακολούθησα το πλάνο»📌 Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 35χλμ.

«Χρυσή» η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βάδην!

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Intime
Intime

Το χρυσό κορίτσι του ελληνικού βάδην θριάμβευσε ξανά! Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων που έγινε στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε μια κούρσα με πολύ έντονο συναγωνισμό και μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία στροφή τερμάτισε πρώτη με χρόνο 1.29.17 πετυχαίνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση στην καριέρα της.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλίδα Παλμισάνο με 1 ώρα 29.19 και το χάλκινο η Άνα Καμπεσίνια (Πορτογαλία). Η Ντρισμπιώτη έκανε δύο τα χρυσά της μετάλλια στη διοργάνωση καθώς ήταν νικήτρια και στα 35χλμ. στη διοργάνωση του 2021.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ 🇬🇷
🎥 Με το συρτάκι να ακούγεται στους δρόμους του Ποντεμπράντι της Τσεχίας η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. Βάδην στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων 💥💪👏
@europeanathletics#segas #Athletics #wewalk #podebrady2023 pic.twitter.com/NFtYBsrUng

— SEGAS (@PRESEGAS) May 21, 2023

Η Χριστίνα Παδοπούλου αγωνίστηκε στην ίδια απόσταση και κατέλαβε την 17η θέση σε 1.34.30 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, πετυχαίνοντας την δεύτερη επίδοση της καριέρας της στην απόσταση. Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στην απόσταση ήταν η Όλγα Φιάσκα, η οποία τερμάτισε στην 28η θέση. Η Ελλάδα κατέκτησε την πέμπτη θέση στο ομαδικό στο σύνολο των εννέα χωρών που συμμετείχαν.

Antigoni strikes again! ⚡️

Double European champion Antigoni Ntrismpioti 🇬🇷 wins the 20km race walk title at the European Race Walking Team Championships in 1:29:17! ✨#Podebrady2023 pic.twitter.com/mUaAenKi4u

— European Athletics (@EuroAthletics) May 21, 2023

Ντρισμπιώτη: «Ακολούθησα το πλάνο»

«Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας. Όλες οι σπουδαίες αθλήτριες που θα αγωνιστούν και στο Παγκόσμιο, ήταν εκεί να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Κατάφερα να φτάσω στη νίκη και το πέτυχα γιατί ακολούθησα το πλάνο που είχαμε φτιάξει με τον προπονητή μου και διαχειρίστηκα σωστά την κούρσα. Είχα τον έλεγχο, έκανα τις επιθέσεις για να δω την κατάσταση στην οποία είναι οι υπόλοιπες αθλήτριες, έμεινα πίσω όταν έπρεπε για να ξεκουραστώ και τελικά με μια επίθεση μετά το 16ο χιλιόμετρο έφτασα στη νίκη», είπε η Ντρισμπιώτη.

Και πρόσθεσε: «Στην τελευταία αντεπίθεση που έκανα ήμουν ξεκούραστη. Μέχρι το 16ο χιλιόμετρο δοκίμαζα και τις άλλες αθλήτριες για να δω αν έχουν δυνάμεις. Η Ιταλίδα ακολουθούσε πολύ κοντά μου στα τελευταία μέτρα, όμως πανηγύρισα στα τελευταία μέτρα καθώς ήξερα πως είναι κουρασμένη και δεν είχε δυνάμεις να με περάσει».

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 35χλμ.

Η Ισπανίδα Μαρία Πέρεθ σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 35χλμ βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην στην Τσεχία με χρόνο 2.37.15 , σε έναν αγώνα στον οποίο η Κυριακή Φιλτισάκου τερμάτισε στην όγδοη θέση. Η 23χρονη Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία προερχόταν από τον τραυματισμό στον ώμο, διένυσε την απόσταση σε 2 ώρες 55.00 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ.

Πίσω από την Πέρεθ τερμάτισαν οι Γκονζάλεθ (2.45.42) και Μοντεσίνος (2.45.58), ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι οι πρώτες 15 του αγώνα ξεπέρασαν τα φετινά ή ατομικά τους ρεκόρ. Στη 19η θέση τερμάτισε η Σοφία Αλικανιώτη με 3 ώρες 09.21 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 3.13.24 από φέτος και στην 20η τερμάτισε η Έφη Κουρκουτσάκη με 3 ώρες 10.50.

Ο 36χρονος Γιάννης Καυκάς τερμάτισε στην 18η θέση στους άνδρες σε 2 ώρες 40.53 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ (ήταν 2.45.19). Νικητής στα 35χλμ. βάδην ήταν ο Ισπανός Αλβαρο Μαρτόν με 2.25.35 και νέο εθνικό ρεκόρ και ακολούθησε με ρεκόρ Γερμανίας ο Κριστόφερ Λίνκε με 2.27.05 και τρίτος ήταν ο Μιγκέλ Λόπεζ με 2.27.33.

Διαβάστε ακόμη

«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο»: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης - Τι λένε για την «εγκληματική οργάνωση»

Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας

Η Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;

Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • στίβος
  • ειδήσεις τώρα
  • Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr