• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Ήμουν τρομαγμένη και ο πατέρας μου με έβαζε να συναντώ 70 ανθρώπους»«Κωλοτούμπα» Μπέρναμ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Η επιστροφή τους είναι θέμα του Μουσείου»«Αυλαία» για τον Ισπανό αγνοούμενο στην Πύλο: Τέλος στις έρευνες εντοπισμού του επιχειρηματία
δημοφιλές τώρα: Ουγκάντα: Απεβίωσε, σε ηλικία 34 ετών, ο «νεαρότερος βασιλιάς του κόσμου»
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   12.03.2019 15:57
ΕΘΝΟΣ Sport

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ : Η 9η μάχη των Δικεφάλων

Μέσα σε διάστημα 15 μηνών ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν αναμετρηθεί σε 8 παιχνίδια και σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Γκος και Χάντερ είναι οι πιο σταθεροί στο σκοράρισμα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συγκρούονται αύριο στο ΟΑΚΑ(στις 7.30 μ.μ.) με τις δυο ομάδες να διεκδικούν το εισιτήριο της πρόκρισης για την φάση των «8» του BasketBall Champions League.  H AEΚ είναι το φαβορί, τόσο λόγω έδρας όσο και εξαιτίας της διαφοράς των 9 πόντων που εξασφάλισε με την νίκη της (75-84) στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης.

Τα ντέρμπι Δικεφάλων αποτελούν …συχνό φαινόμενο την τελευταία διετία. Είναι χαρακτηριστικό πως η αυριανή αναμέτρηση θα είναι η 9η σε διάστημα 15 περίπου μηνών! Οι δυο ομάδες πέρσι συναντήθηκαν 4 φορές (σε πρωτάθλημα και πλέι οφ ) ενώ φέτος εκτός του συνηθισμένου ραντεβού της regular season κληρώθηκαν και στην διοργάνωση του Κυπέλλου. Το κερασάκι στην τούρτα… ήρθε με την διασταύρωση τους και σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 8 παιχνίδια μετράει έξι νίκες.

Πέρσι, ο παίκτης που έκανε την διαφορά για τον Δικέφαλο του Βορρά και στα τέσσερα παιχνίδια της κανονικής περιόδου ήταν ο Φιλ Γκος. Ο αμερικανός πέτυχε 18 πόντους (όσους κι ο Χρυσικόπουλος) στο 86-65 του «Paok Sports Arena» με τους Καββαδά(16π.) και Σάκοτα(12π.) να είναι οι μόνοι διακριθέντες της «Ένωσης». Στον δεύτερο γύρο, στο ματς του ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ επικράτησε (72-81) με τον Γκος να σταματάει στους 19π. ενώ από την ΑΕΚ πρώτοι σκόρερ ήταν οι Σάκοτα(21) και Χάντερ(12).

Στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 (κέρδισε με 78-74 και 88-93) έχοντας και πάλι διψήφιο τον Γκος ωστόσο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Παπαθεοδώρου  ήταν ο Πέτεγουει. Ο Γκος πέρσι σε αυτά τα τέσσερα ματς απέναντι στην ΑΕΚ είχε μέσο όρο 16,5 πόντους. Φέτος στην πρώτη συνάντηση των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ, η «Ένωση» έφτασε εύκολα στην νίκη με τους Λαρεντζάκη και Χάντερ και πετυχαίνουν από 18 πόντους αντίστοιχα.

Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου στην Θεσσαλονίκη(88-79) κορυφαίος του ΠΑΟΚ ήταν ο Χάτσερ(27π.). Στον αγώνα κυπέλλου που έγινε επίσης στο «Paok Sports Arena» η ΑΕΚ παρά τους 21 πόντους του Ράταν Μέις έχασε στο τέλος την πρόκριση με τους Τζαμάλ Τζόουνς (18π.) και Γκος (14) να δίνουν σημαντικές λύσεις στο τέλος. Ο Χάντερ σε σύνολο 4 αγώνων φέτος με τον ΠΑΟΚ είναι πιο σταθερός παίκτης στο σκοράρισμα με 14 πόντους ανά ματς.

Οι 8 αναμετρήσεις ΑΕΚ-ΠΑΟΚ τους τελευταίους 15 μήνες

Σεζόν 2017-18

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ\86-65

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ\72-81

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ\78-74(πλέι οφ)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ\88-93(πλέι οφ)

Σεζόν 2018-19

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ\91-71

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ\88-79

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ\82-80(Κύπελλο)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ\75-84(BasketBall Champions League).

Διαβάστε ακόμη

«Φουρτούνες» στο Αιγαίο: Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους με φόντο τη Ρόδο και το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου

Εφιάλτης δίχως τέλος στο Νεπάλ: Συναγερμός για υπερχείλιση της τεχνητής λίμνης- «Παγώνουν» οι διασώσεις, στους 472 οι νεκροί

Έλενα Ακρίτα: Ένα ευρύτερο θεσμικό ερώτημα πίσω από την άρνηση της ΝΔ

Ο Σφαγέας της Βοσνίας πέθανε με τον σταυρό στο χέρι: Η ειρωνεία της μοίρας για τον Σέρβο στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Basketball Champions League
  • ΑΕΚ
  • ΠΑΟΚ
  • μπάσκετ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr