• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: 17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιοΚέλογκ: «Πραγματικά κοντά» βρίσκεται μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία - Τα 2 εμπόδιαΠροβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορίαΤέλος εποχής για τα τρόλεϊ: Με μικροένταση ξεκίνησε το «ξήλωμα» του δικτύου στον Πειραιά
δημοφιλές τώρα: Αυγή: Παραιτήθηκε ο διευθυντής μετά το πρωτοσέλιδο - «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   21.03.2024 12:59
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 10 χρόνια μετά τη Βραζιλία, 20 χρόνια μετά την Πορτογαλία📌 Οι πιθανές ενδεκάδες

Πρώτος «τελικός» για την Εθνική ομάδα στο δρόμο για το Euro - Πού θα δείτε το μεγάλο ματς με το Καζακστάν

Η Ελλάδα υποδέχεται το Καζακστάν στις 21.45 στην OPAP Arena

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Intime
Intime

Η πιο μεγάλη ώρα -μέχρι την επόμενη- έφτασε για την Εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποδέχεται (21/3, 21.45, ALPHA - Novasports Prime) το Καζακστάν σε ένα ματς στο οποίο δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη για τη Γαλανόλευκη.

Η Ελλάδα απέχει μόλις δύο βήματα από το Euro! Βασική προϋπόθεση όμως για να διεκδικήσει το εισιτήριο για τη Γερμανία είναι η νίκη επί των Καζάκων στον ημιτελικό του Path C των play offs του Nations League. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ψάχνει νίκη-πρόκριση στον μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία - Λουξεμβούργο. Σε περίπτωση που η Γαλανόλευκη πάρει το «εισιτήριο», ο τελικός θα γίνει στις 26 Μαρτίου στην έδρα του νικητή του άλλου ημιτελικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 20.03.2024 16:12
Αστρονομικό πριμ δίνει η ΕΠΟ στους παίκτες της Εθνικής για πρόκριση στο Euro!
Αθλητισμός | 20.03.2024 21:08
Ανησυχία στην Εθνική: Αποχώρησε από την προπόνηση ο Κουλιεράκης με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς

10 χρόνια μετά τη Βραζιλία, 20 χρόνια μετά την Πορτογαλία

Οι διεθνείς γνωρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λάθος και είναι αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη. Μοναδικό πρόβλημα για τον Ουρουγουανό τεχνικό αποτελεί ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και δεν θα αγωνιστεί.

Το κίνητρο των ποδοσφαιριστών για πρόκριση στα τελικά μια μεγάλης διοργάνωσης μετά από 10 χρόνια (τελευταία φορά η Ελλάδα έπαιξε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία), αλλά και 20 χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας είναι μεγάλο, αλλά η ΕΠΟ φρόντισε να το ενισχύσει ακόμα περισσότερο. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου την καταβολή πριμ ύψους 50% επί του ποσού που θα λάβει η ελληνική ομοσπονδία από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση πρόκρισης, οι διεθνείς θα μοιραστούν ένα ποσό κοντά στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Η παράδοση είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα απέναντι στο Καζακστάν, που ως το 2002 αγωνιζόταν στην ασιατική ζώνη (AFC). Συγκεκριμένα, στους τρεις αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα η Εθνική έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες, τις δύο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 και την άλλη σε φιλικό αγώνα.

Συγκεκριμένα, στις 17 Νοεμβρίου 2004 η ελληνική ομάδα επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-1 (24΄, 45΄ Χαριστέας, 86΄ Κατσουράνης - 88΄ Μπαλτίεφ), στις 7 Σεπτεμβρίου 2005 νίκησε στο Αλμάτι με 2-1 (78΄ Γιαννακόπουλος, 88΄ Λυμπερόπουλος - 53΄ Ζουμασκαλίεφ), για να ακολουθήσει το 2-0 (68΄ Σαμαράς, 90΄ Γιαννακόπουλος) στον φιλικό που διεξήχθη στην Λευκωσία την 1η Μαρτίου 2006.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Σιώπης, Μάνταλος, Μασούρας, Πέλκας, Μπακασέτας, Ιωαννίδης.
  • Καζακστάν: Σάτσκι, Μπίστροφ, Αλίπ, Μάροτσκιν, Κουάτ, Ζούγιεφ, Μπορογκόφσκι, Μπεϊσεμπέκοφ, Ζαϊουντίνοφ, Τσεσνόκοφ, Σαμορόντοφ.
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει

Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»

Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Euro
  • εθνική Ελλάδας
  • προκριματικά Euro
  • Εθνική ομάδα
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr