• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στα Καλύβια για σακούλα με εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από αυτοκίνητοΔικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος - Πήρε 61% στον δεύτερο γύροΤρομακτικό τροχαίο στην Αμφίκλεια: Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
δημοφιλές τώρα: Καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Πρόστιμο για ρευματοκλοπή σε σπίτι που ζούσε το 2018 - «Κόντεψα να πάθω...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   04.05.2024 16:26 
Έλβη Μιχαηλίδου
Έλβη Μιχαηλίδου

Αθλητικογράφος

Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Δεν τα παράτησα γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι δύναμη, είναι χαρά ζωής»

Η Τάνια Κεραμυδά πάσχει από μυασθένεια Gravis, όμως δεν τα παράτησε ποτέ!

Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς λένε... Αυτό ισχύει σίγουρα για την Τάνια Κεραμυδά.

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
H Τάνια Κεραμυδά στο ethnos.gr
H Τάνια Κεραμυδά στο ethnos.gr

Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς λένε... Αυτό ισχύει σίγουρα για την Τάνια Κεραμυδά. Πρωταθλήτρια στα σπριντ, μεγάλωσε στα ταρτάν λατρεύοντας τον στίβο. Το 2017 όμως διαγνώστηκε με μυασθένεια Gravis, η οποία σταδιακά επιδεινώθηκε. Μετά από ένα μεγάλο χειρουργείο και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή η Τάνια επέστρεψε εκεί που είναι το σπίτι της και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: να κερδίζει. Άλλαξε αγώνισμα και πλέον σαν αθλήτρια ΑΜΕΑ στον ακοντισμό, τη σφαίρα και τον δίσκο μετράει ένα ρεκόρ Ευρώπης και τρία χρυσά μετάλλια στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα για ΑΜΕΑ στρατιωτικούς.

Το μεγάλο της όνειρο είναι η συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, για τους οποίους προετοιμάζεται σκληρά. Έχει αφήσει την αγαπημένη της Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, στον οποίο βρίσκεται 20 χρόνια και σήμερα είναι έφορος, και φιλοξενείται στον Πανελλήνιο προκειμένου να προπονηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η Τάνια είναι ένα ζωντανό παράδειγμα δύναμης και θέλησης και αυτό θέλει και η ίδια: να εμπνεύσει και άλλους να μην τα παρατάνε. Αγωνίζεται για την προσβασιμότητα και συμμετέχει στον οργανισμό ACT NOW του μικρού Λέανδρου με στόχο -όπως λέει- να γίνει η ζωή όλων λίγο πιο εύκολο.

«Δεν τα παράτησα γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι δύναμη, είναι χαρά ζωής»

Η Tάνια Κεραμυδά μίλησε στο ethnos.gr. Για την πορεία της μέχρι την ασθένεια τόνισε «ξεκίνησα τον αθλητισμό και τον στίβο από πολύ μικρή ηλικία. Έκανα σπριντ αρχικά στο σύλλογο της γειτονίας μου στη Νεάπολη και μετά στον ΠΑΟΚ. Το 2017 διαγνώστηκα με μυασθένεια Gravis, μια αυτοάνοση νευρολογική νόσο που προκαλεί διαταραχές των μυών. Δεν τα παράτησα, συνέχισα τον αθλητισμό γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι δύναμη, είναι χαρά ζωής».

Στη συνέχεια μίλησε για την καριέρα της ως αθλήτρια ΑΜΕΑ. «Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα καταφέρω όσα έχω καταφέρει σαν αθλήτρια ΑΜΕΑ. Το καλοκαίρι ξεπέρασα το όριά μου, έκανα ρεκόρ Ευρώπης στον ακοντισμό και πριν λίγο καιρό ήρθε η μεγαλύτερη επιτυχία μου, τα 3 χρυσά μετάλλια στο 1ο παγκόσμιο στρατιωτικό πρωτάθλημα ΑΜΕΑ» είπε.

Όσο για τους στόχους της «κυνηγάω την πρόκρισή μου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Θα είναι μεγάλη μου τιμή, είναι η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή. Σε λίγες μέρες θα είμαι στην Ιαπωνία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ» ανέφερε.

Για τον ΠΑΟΚ είπε: «Είμαι στον ΠΑΟΚ 20 χρόνια ως αθλήτρια, τα τελευταία 6 ως έφορος στίβου. Αγαπάω τον σύλλογο, είναι οικογένειά μου. Το ότι είμαι αθλήτρια έχει βοηθήσει να δω τα πράγματα διαφορετικά. Όνειρο μου είναι όλος ο κόσμος να έρθει κοντά στον στίβο, να τον αγαπήσει. Να μπορεί ο καθένας να κάνει στίβο. Αυτός είναι και ο λόγος που κάναμε τη συμβολική κίνηση με τον αγαπημένο μας Γιάννη Παπαστεφανάκη. Θέλαμε να δώσουμε το μήνυμα της προσβασιμότητας με τον Γιάννη σαν δύο άτομα με αναπηρία. Να δείξουμε ότι η πόρτα δεν είναι ποτέ κλειστή για κανέναν στον αθλητισμό αρκεί να θέλει να την ανοίξει».

Τέλος, για το Act Now υπογράμμισε «ο Λέανδρος είναι ξεχωριστός για μένα, είναι ένα μήνυμα φωτεινό από μόνος του. Κάνει μεγάλο αγώνα για την προσβασιμότητα και χαίρομαι που αυτό παίρνει σάρκα και οστά μέσω του ACT NOW. Στην ουσία είμαστε νέοι κυρίως άνθρωποι, της τέχνης, των επιστημών, του αθλητισμού, που μέσα από δράσεις ασκούμε συμβουλευτική και ενημέρωση σε δήμους, σε πολίτες, σε φορείς και έχουμε σκοπό να κάνουμε τις ζωές όλων μας πιο προσβάσιμες: της μητέρας με το καρότσι, των ανθρώπων με αμαξίδιο, των τυφλών, των ηλικιωμένων, του ποδηλάτη, όλων των ανθρώπων είτε έχουν αναπηρία είτε όχι».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις

Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία

Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»

Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ευρώπη
  • ΑμεΑ
  • στίβος
  • ΠΑΟΚ
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr