• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ - Στο πλευρό των αγροτών το 76% των ερωτηθέντων
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   15.06.2024 18:00 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Βαθμολογία📌 Επόμενη αγωνιστική📌 Highlights

Euro 2024: Ουγγαρία - Ελβετία 1-3

Η Ελβετία επικράτησε 3-1 της Ουγγαρίας και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
AP
AP

Ιδανική εκκίνηση πραγματοποίησε στο Euro 2024 η Ελβετία. Η ομάδα του Χακάκ Γιακίν επικράτησε 3-1 της Ουγγαρίας και μαζί με την Γερμανία, που διέλυσε με 5-1 τη Σκωτία, βρίσκονται στην κορυφή του 1ου ομίλου.

Οι Ελβετοί προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τα γκολ του Ντούα (12') και του Άμπισερ (45'), οι Ούγγροι μείωσαν με τον Βάργκα (66'), όμως ο Εμπολό (93') κλείδωσε το τρίποντο.

Βαθμολογία

  1. Γερμανία 3 (5-1)
  2. Ελβετία 3 (3-1)
  3. Ουγγαρία 0 (1-3)
  4. Σκωτία 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική 

  • 19/6, 19.00 Γερμανία - Ουγγαρία
  • 19/6, 22.00 Σκωτία - Ελβετία

Highlights

Η Ελβετία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ πριν από τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς. Στο 12' ο Άμπισερ βρήκε με θαυμάσια πάσα τον Ντούα, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι στον Γκουλάσι και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Αρχικά, ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, όμως έπειτα από έλεγχο στο VAR, το γκολ του 23χρονου επιθετικού της Λουντογκόρετς μέτρησε. Μάλιστα ο Ντούα, ο οποίος έχει καταγωγή απ' την Γκάνα αλλά γεννήθηκε στο Λονδίνο, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία, που σκοράρει στο Euro και αγωνίζεται στο βουλγαρικό πρωτάθλημα!

Οι Ελβετοί θα μπορούσαν να έχουν κλειδώσει το τρίποντο απ' το 21' οπότε ο Βάργκας έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0. Όμως ο Γκουλάσι απέκρουσε εντυπωσιακά με τον ώμο!

Το ημίχρονο έκλεισε ιδανικά για την ομάδα του Μουράτ Γιακίν. Στο 45' ο Άμπισερ, από πασέρ εξελίχθηκε σε σκόρερ! Ο 27χρονος άσος της Μπολόνια εξαπέλυσε ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ αρκετά μέτρα έξω απ' τη μεγάλη περιοχή διαμορφώνοντας το 2-0.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο 66' καθώς η Ουγγαρία μείωσε και επέστρεψε στη διεκδίκηση του ματς. Ο Σομποσλάι σέντραρε από αριστερά και ο Βάργκα με εξαιρετική κεφαλιά πέτυχε το 2-1.

Η Ουγγαρία αναθάρρησε, προσπάθησε να κυνηγήσει την ισοφάριση, ανοίχτηκε αλλά τελικά η Ελβετία έφτασε στο γκολ. Στο 93' ο Εμπολό της Μονακό, ο οποίος ήρθε απ' τον πάγκο -έπειτα από βολέ του Ζόμερ- εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των Ούγγρων και εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά για το τελικό 3-1. Ο Εμπολό έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Ελβετίας που σκοράρει σε δεύτερο σερί Euro (2020, 2024) μετά τον Σακίρι (2016, 2020).

Ουγγαρία: Γκουλάσι, Λανγκ (46' Μπόλα), Σαλάι, Όρμπαν, Φιόλα, Νάγκι (67' Κλεϊνχέισλερ), Σάφερ, Κερκέζ (77' Άνταμ), Σάλαϊ (77' Ντάρνταϊ), Σόμποσλαϊ, Βάργκα.

Ελβετία: Ζόμερ, Σαρ, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ (68' Στεργίου), Τσάκα, Φρόιλερ (86' Σιέρο), Εντόι (86' Ρίντερ), Αμπισερ, Βάργκας (74' Εμπολό), Ντούα (68' Αμντούνι).

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε

Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης

Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»

«Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Εθνική Ουγγαρίας
  • Εθνική Ελβετίας
  • ειδήσεις τώρα
  • Euro 2024
  • Euro
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr