• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω του πολέμου στο Ιράν - Τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνησηΜητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Στεκόμαστε δίπλα στην πιο ευάλωτη γυναίκα»Super League: Μάχη κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ - Το πρόγραμμα της ημέραςΛέκκας για τον σεισμό στη Θεσπρωτία: «Νωρίς να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός» - Γιατί έγινε αισθητός σε τόσο μεγάλη περιοχή
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   15.04.2019 16:58
ΕΘΝΟΣ SportInterwetten
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Μπορούν τα άτομα με αναπηρία»📌 «Με εμπνέει να είμαι δίπλα του»

Έλληνας Ironman: Ο τυφλός Χρήστος Κορομηλάς έβαλε τα... γυαλιά σε υπεραθλητές!

O τυφλός αθλητής Χρήστος Κορομηλάς μαζί με τον προπονητή και συνοδό του Χρήστο Γκούντα συναγωνίστηκαν 1.600 σκληροτράχηλους αθλητές από όλο τον κόσμο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
O τυφλός Χρήστος Κορομηλάς μαζί με τον προπονητή και συνοδό του Χρήστο Γκούντα
O τυφλός Χρήστος Κορομηλάς μαζί με τον προπονητή και συνοδό του Χρήστο Γκούντα

Μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες όπου οι αθλητές είχαν να αντιμετωπίσουν τα δυνατά στοιχεία της φύσης διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Costa Navarino το Ironman 70.3.

Μεταξύ των κορυφαίων αθλητών που κατάφεραν να τερματίσουν και τα τρία αγωνίσματα ήταν ο Χρήστος Κορομηλάς, ο αθλητής με ολική απώλεια όρασης που κλέβει την παράταση τα τελευταία δύο χρόνια με τις εντυπωσιακές συμμετοχές του. Ο Χρήστος Κορομηλάς ήταν ο μοναδικός τυφλός αθλητής που μαζί με το συνοδό του Γιώργο Γκούντα, ολοκλήρωσε και τα τρία αθλήματα του αγώνα.

Οι δυο τους συνδέονται με ένα μικρό σχοινάκι και με την δύναμη της ψυχής για να ξεπεράσουν τα όρια τους. Και για άλλη μία φορά όχι μόνο τα κατάφεραν αλλά δείχνουν σε όλους μας το παράδειγμα πως όλα είναι δυνατά αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη.

iron57.jpg

Ο αθλητής του συλλόγου Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και Παραθλητισμού ΑμεΑ έχοντας συνοδό τον γυμναστή του συλλόγου Γιώργο Γκούντα έλαβε μέρος στο αγώνα Ironman 70.3 και μόνο με τον τερματισμό του στα τρία επίπονα αγωνίσματα κατάφερε ένα μεγάλο άθλο.

«Μπορούν τα άτομα με αναπηρία»

Ο Χρήστος Κορομηλάς μίλησε στο ethnos.gr και είπε για την εμπειρία του: «Ευχαριστούμε το διοργανωτή Iroman Greece και ιδιαίτερα τον Μάικ Αργύρη. Κυρίως ευχαριστώ τον προπονητή μου Γιώργο Γκούντα και τον σύλλογο μου Ιωνάς γιατί μου έδωσαν το δικαίωμα να αποδείξω σε όλα τα άτομα με αναπηρία ότι μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, να απολαύσουν την καθημερινότητα τους και η ζωή τους να είναι χαρούμενη και χαμογελαστή».

iron3.jpg

Οσο για τα επόμενα σχέδια του ο Χρήστος Κορομηλάς είπε: «Αυτό το εγχείρημα που μου φαινόταν ακατόρθωτο με εμπνέει τώρα για τους νέους μεγάλους στόχους μου που είναι το Oceanman και ο Μαραθώνιος της Αθήνας».

«Με εμπνέει να είμαι δίπλα του»

Ο προπονητής και συνοδός του Χρήστου Κορομηλά, Γιώργος Γκούντας είπε στο ethnos.gr: «Ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες που έχουμε αγωνιστεί. Δεν ήταν μόνο η φύση των αγωνισμάτων που έτσι και αλλιώς απαιτεί μεγάλες αντοχές αλλά και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που έκαναν δύσκολο το έργο μας. Τα 1.900 μέτρα στο κολύμπι έγιναν μέσα σε τεράστιο κυματισμό τεσσάρων μέτρων. Ήταν πολύ επικίνδυνος ακόμα και για αρτιμελείς αθλητές. Πολύ περισσότερο για τον κύριο Χρήστο και για μένα. Ολα πήγαν καλά. Πιστεύω πως ήταν ένας ακόμα άθλος. Η ενέργεια που βγάζει με εμπνέει και μένα που είμαι δίπλα του και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω».

iron1.jpg

Στο Ironman 70.3 αγωνίστηκαν 1.600 αθλητές από όλο τον κόσμο. Πρώτο αγώνισμα ήταν το κολύμπι 1.900 μέτρων με θαλάσσιο κυματισμό 4 μέτρων. Ακολούθησαν 90 χλμ ποδηλασίας με ειδικά ποδήλατα τάντεμ, σε μια απαιτητική διαδρομή με υψομετρικες μεταβολές 1.200 μέτρων στο σύνολο και τέλος τα 21χλμ τρέξιμο. Ο συνολικός χρόνος που έκαναν οι Κορομηλάς, Γκούντας ήταν 8 ώρες και 11 λεπτά.

Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή: Οι κίνδυνοι και οι αστάθμητοι παράγοντες

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Θεσπρωτία - Αισθητός σε Ιόνιο και Θεσσαλία

Καθολικό εμβόλιο γρίπης: Πώς οι επιστήμονες πλησιάζουν στο «ιερό δισκοπότηρο» κατά των εποχικών ιώσεων

Ημέρα της Γυναίκας: Εκείνες που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στη Μέση Ανατολή - Στο Ιράν, σήμερα, προέχει η επιβίωση

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Γιώργος Γκούντας
  • Χρήστος Κορομηλάς
  • Σπορ
  • IRONMAN Costa Navarino 2019
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr