• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κύπρος: Δύο συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν - Υποψία για σύνδεση με το χτύπημα στο ΑκρωτήριΧάος στο Ντουμπάι: Ιρανικό drone χτύπησε ουρανοξύστη - Ένας νεκρός από θραύσματαΟ Νετανιάχου αποφασισμένος να συνεχίσει: «Έχουμε οργανωμένο σχέδιο για το Ιράν, γεμάτο εκπλήξεις»Πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ με το Ιράν: Τα κρίσιμα ερωτήματα μετά την πρώτη εβδομάδα σύγκρουσης
δημοφιλές τώρα: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα επειδή επί 11 χρόνια αρνείται να συμμορφωθεί σε...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   10.10.2019 11:18
ΕΘΝΟΣ SportInterwetten
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ο δρόμος για τον τελικό

ΠΑΟΚ: Σαν σήμερα «ο τελικός των ξυρισμένων κεφαλιών» (vid)

Το 1984 σαν σήμερα, 18 Απριλίου, ο Δικέφαλος με προπονητή τον Φαίδωνα Ματθαίου κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Πέρασαν 35 χρόνια από την ημέρα που ο μπασκετικός ΠΑΟΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου Ελλάδος το 1984 σε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία ως «ο τελικός των ξυρισμένων κεφαλιών».

Το αφιέρωμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: «Η Μεγάλη Τετάρτη του 1984, ήταν πραγματικά μεγάλη για τον ΠΑΟΚ. Στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, ο ΠΑΟΚ νίκησε στον τελικό του Κυπέλλου τον Άρη με 74-70 και για πρώτη φορά στην ιστορία του, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Με προπονητή τον Φαίδωνα Ματθαίου και κορυφαίο παίκτη το Νίκο Σταυρόπουλο, ο ΠΑΟΚ έδειξε από πολύ νωρίς τις άγριες διαθέσεις του κι έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, γεμίζοντας χαρά και υπερηφάνεια τους χιλιάδες φιλάθλους του.

Ο τελικός της 18ης Απριλίου του 1984, θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη των φιλάθλων και για την εμφάνιση των παικτών του ΠΑΟΚ και τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκαν για το μεγάλο παιχνίδι. Με προτροπή του Φαίδωνα Ματθαίου, όλη η ομάδα παρακολούθησε την πολεμική ταινία της εποχής "Αποστολή στη Νικαράγουα", ενώ όλοι οι καλαθοσφαιριστές έκοψαν τα μαλλιά τους, σε ένδειξη θάρρους και πίστης στην κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά κι επειδή όπως είχε ειπωθεί τότε... "για να μην έχουμε πρόσωπο να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε τον τίτλο".

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 45-29 στο πρώτο ημίχρονο, έφτασε στην τελική επικράτηση με 74-70, ενώ σε εκείνο τον τελικό, είχαν χρησιμοποιηθεί οι: Πολίτης (8), Μάνθος Κατσούλης (12), Αγγελίδης, Μπακόπουλος (8), Ζαχαρίας Κατσούλης (2), Φασούλας (12), Αλεξανδρής (6), Σταυρόπουλος (26), Κωνσταντινίδης και Πολυχρονάκος.

Ο δρόμος για τον τελικό

Τη σεζόν 1981-82, ο ΠΑΟΚ συμμετείχε για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Παρά το γεγονός ότι ο τελικός διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο, ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 63-65 από τον Κυπελλούχο Παναθηναϊκό. Δύο χρόνια αργότερα, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε πιο δυνατός και έτοιμος για το τρόπαιο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την παρουσία του στη διοργάνωση από την τέταρτη φάση. Πρώτος του αντίπαλος ήταν η ΑΕΚ, το εμπόδιο της οποίας ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία, όπως αποδεικνύει και το τελικό 81-55 με το οποίο νίκησε στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο στις 14 Μαρτίου 1984. Ακολούθησε η πέμπτη φάση (προημιτελικά) της διοργάνωσης, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει στο Αλεξάνδρειο (την Πέμπτη 22 Μαρτίου 1984) τον Απόλλωνα Πατρών με το εντυπωσιακό 113-72.

Στα ημιτελικά, ο Παναθηναϊκός ήταν το τελευταίο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ, για να κερδίσει τη συμμετοχή του στον τελικό. Στις 3 Απριλίου 1984 στον "Τάφο του Ινδού", ο ΠΑΟΚ επικράτησε 74-67 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης».

Δείτε το video-αφιέρωμα στον ιστορικό τελικό:

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ με το Ιράν: Τα κρίσιμα ερωτήματα μετά την πρώτη εβδομάδα σύγκρουσης

Η στιγμή που ο 48χρονος απειλεί τους αστυνομικούς με χειροβομβίδα στη ΓΑΔΑ - Τι λέει η σύζυγός του

Χάος στο Ντουμπάι: Ιρανικό drone χτύπησε ουρανοξύστη - Ένας νεκρός από θραύσματα

Ξανά εντυπωσιακός ο Εμμανουήλ Καραλής - Έχασε στις λεπτομέρειες τα 6,20μ.!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • κύπελλο μπάσκετ
  • ΠΑΟΚ
  • μπάσκετ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr