• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στο «κάδρο» και τρίτο άτομο για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα - Πώς στήθηκε το σχέδιο εξόντωσης του ιδιοκτήτη του κάμπινγκΣήμερα οι κάλπες στο Eurogroup: Πιερρακάκης Vs Βαν ΠέτεγκεμΧειμώνας με κρύο το πρωί, άνοιξη το μεσημέρι - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   24.04.2019 20:15
Newsroom
Newsroom

Ντ. Λόνγκο: «Ετσι γνώριζα τον Λουτσέσκου - Είχαμε θυμό απο πέρυσι»

Ο 43χρονος βοηθός του Ρουμάνου τεχνικού του ΠΑΟΚ στάθηκε στα στοιχεία που έφεραν τον τίτλο στον «Δικέφαλο του Βορρά»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο Ντιέγκο Λόνγκο (στο βάθος) μίλησε για τη γνωμιρία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου (INTIME )
Ο Ντιέγκο Λόνγκο (στο βάθος) μίλησε για τη γνωμιρία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου (INTIME )

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ έφερε όλους όσους σχετίζονται με τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο προσκήνιο, με τον βοηθό του Ραζβάν Λουτσέσκου, Ντιέγκο Λονγκο, να παραχωρήσει συνέντευξη σε Μέσο της Ιταλίας, εξιστορώντας το τρόπο με τον οποίο συναντήθηκε με τον Ρουμάνο τεχνικό, αλλά και όλα όσα συνέβησαν στη διετία στην οποία βρίσκεται στους «ασπρόμαυρους». Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ιταλός:

Για την γνωριμία του με τον Λουτσέσκου: «Εργάζομαι στο εξωτερικό εδώ και 15 χρόνια. Έχω προπονήσει στην Ιταλία ακόμη και ερασιτεχνικές ομάδες. Όταν ο Ράζβαν έψαχνε κάποιον για να προσθέσει στο επιτελείο του, ένας φίλος μας έφερε σε επαφή. Μετά από τρεις ημέρες, βρισκόμουν ήδη στην προπόνηση. Ήταν στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Εκείνη την εποχή παίζαμε στο τότε Κύπελλο UEFA και καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι τα προημιτελικά. Από εκείνο το σημείο και μετά, συνεχίσαμε να δουλεύουμε μαζί. Για δύο χρόνια προπονήσαμε την Εθνική Ρουμανίας, στη συνέχεια είχαμε την εμπειρία στο Κατάρ, επιστροφή στη Ρουμανία και στη συνέχεια προέκυψε η Ελλάδα. Τρία χρόνια στη Ξάνθη και αυτά τα δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ. Την προηγούμενη χρονιά κερδίσαμε το Κύπελλο Ελλάδος και στον αγωνιστικό χώρο το πρωτάθλημα. Αυτή τη χρονιά, παρά το γεγονός πως ξεκινήσαμε με μείον δύο, καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ: «Ήταν μια εκπληκτική, εξωπραγματική χρονιά. Κερδίσαμε όλα τα ματς και είχαμε μόλις τέσσερις ισοπαλίες. Από την αρχή, ξεκινήσαμε με μεγάλο θυμό και επιθυμία. Ο θυμός προέκυψε από αυτό που μας πήραν πέρσι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό ήταν σίγουρα ένα έξτρα κίνητρο για εμάς και μας έκανε πιο κυνικούς. Ακολουθήσαμε ένα ξεκάθαρο μονοπάτι στο πρωτάθλημα με ποιοτικούς παίκτες και ορισμένους νεαρούς που θα μπορούσαν να παίζουν και στην Ιταλία».

Για το μέλλον: «Φυσικά, ο στόχος του συλλόγου είναι να μπει στους ομίλους του Champions League αλλά και να παραμείνουμε στην κορυφή της Ελλάδας. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια. Αυτοί είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ. Πρέπει να δούμε και το δικό μας μέλλον αφού η συνεργασία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί…».

Για τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ έχουμε έναν μέσο, τον Σάκχοφ, που πάντα σκοράρει 8-9 γκολ σε κάθε σεζόν. Μπορεί να αγωνίζεται στο κέντρο αλλά φτάνει εύκολα στη γραμμή του γκολ. Μετά έχουμε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο οποίος είναι δανεικός από την Πόρτο, που έχει εμπειρία από το Champions League, έχει σκοράρει κάποια γκολ και είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Έχουμε και τον Βιεϊρίνια, πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερός μπακ αλλά βοηθάει τα μέγιστα και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Χάρη στη δουλειά του συνεργάτη μας, Κριστιάνο Μπάτσι, πετύχαμε πολλά γκολ από στημένες φάσεις όπως κάνει η Αταλάντα τώρα… Τέλος, έχουμε τον Μάτος που είναι γεννημένος δεξιός οπισθοφύλακας αλλά έχει έφεση στο σκοράρισμα».

Διαβάστε ακόμη

Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης

Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ραζβάν Λουτσέσκου
  • ποδόσφαιρο
  • ΠΑΟΚ
  • Super League 1
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr