• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυτά είναι τα πρώτα 8 σημεία που θα μπουν οι «έξυπνες» κάμερες στους δρόμους της Αττικής«Είμαι σε απόγνωση»: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφουςΟι αγρότες, απεγνωσμένοι, κλιμακώνουν: Σήμερα οι αποφάσεις - Ανοιχτό ακόμη και το κλείσιμο του λιμανιού ΒόλουΑπίστευτες εικόνες στον Βόλο: Σκάφος του Λιμενικού «σκαρφάλωσε» πάνω στον κυματοθραύστη
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   27.04.2019 01:22
Αλέξανδρος Λοθάνο
Αλέξανδρος Λοθάνο

«Μας πρόδωσαν με το ντόπινγκ του Ντιέγκο» (vids)

Ο Αμπέλ Μπάλμπο και ο Οσκαρ Ρουτζέρι θεωρούν ότι το «ντοπάρισμα» του Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1994 έκρυβε πολιτικά συμφέροντα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Η θρυλική αποχώρηση του Μαραντόνα από το γήπεδο, παρέα με μια νοσοκόμα της FIFA
Η θρυλική αποχώρηση του Μαραντόνα από το γήπεδο, παρέα με μια νοσοκόμα της FIFA

Εχουν περάσει 25 χρόνια από τότε, αλλά στην Αργεντινή δεν μπορούν να το ξεχάσουν. Στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών, η εθνική ομάδα του Αλφιο Μπαζίλε, με ηγέτη τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, έδειχνε ικανή να διεκδικήσει το τρίτο παγκόσμιο στέμμα της ιστορίας της, μετά από αυτά του 1978 και του 1994.

Η «Αλμπισελέστε» ξεκίνησε εντυπωσιακά με το 4-0 επί της πρωτάρας Εθνικής Ελλάδας, το οποίο σφράγισε ο «Ντιεγκίτο» με ένα καταπληκτικό γκολ, το οποίο πανηγύρισε με μια… τρομακτική γκριμάτσα στην κάμερα.

maradona-2.jpg

Στο δεύτερο παιχνίδι, η Αργεντινή κάνει το «2 στα 2» με ζόρικη νίκη επί της επικίνδυνης Νιγηρίας (2-1), αλλά μια εικόνα επισκιάζει απόλυτα το αγωνιστικό κομμάτι: Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, πιασμένος χέρι – χέρι (!) με μια νοσοκόμα, η οποία τον πήγε για έλεγχο αντιντόπινγκ.

Λίγες ημέρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο Μαραντόνα βρέθηκε να έχει κάνει χρήση πέντε παράγωγων της εφεδρίνης, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 15 μηνών από την FIFA και, βεβαίως, αποβλήθηκε από την διοργάνωση.

«Μου έκοψαν τα πόδια» ήταν η θρυλική ατάκα του Ντιέγκο για την τιμωρία, η οποία διέλυσε ψυχολογικά την Αργεντινή. Στο τελευταίο ματς των ομίλων ηττήθηκε με 2-0 από την Βουλγαρία και, στην φάση των «16», αποκλείστηκε από την Ρουμανία του Γκεόργκι Χάτζι με 3-2.

«Ηταν η πιο μεγάλη απογοήτευση της ζωής μου. Για εμένα ήμασταν πρωταθλητές, είχαμε τα πάντα. Η ομάδα ήταν ενωμένη, δυνατή, με παίκτες σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η υπόθεση του Ντιέγκο μας σκότωσε, νιώσαμε προδομένοι» υποστήριξε ο επιθετικός Αμπέλ Μπάλμπο, ο οποίος έβαλε εμμέσως (πλην σαφώς) κατά του τότε προέδρου της αργεντίνικης ομοσπονδίας και αντιπροέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας, Χούλιο Ουμπέρτο Γκροντόνα, ο οποίος πέθανε στις 30 Ιουλίου του 2014, σε ηλικία 82 ετών.

«Οποιος ξέρει την ιστορία του ποδοσφαίρου, ξέρει ποιος δεν υπερασπίστηκε τον Μαραντόνα. Για εμάς, κατά κάποιον τρόπο, ήταν σαν να μάθαμε ότι δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε στην διοργάνωση» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Μπάλμπο.

Ακόμα πιο δηκτικός ήταν ο παλαίμαχος αμυντικός Οσκαρ Ρουτζέρι, καλός φίλος του Μαραντόνα, ο οποίος πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, μετά την αποβολή του «Ντιεγκίτο».

«Τον Μαραντόνα τον παρέδωσαν. Δεν έχουμε αποδείξεις, αλλά διαφήμισαν το Μουντιάλ με τον Μαραντόνα και μετά τον έβγαλαν από την εικόνα. Εμείς ήμασταν πρωταθλητές, τους νικούσαμε όλους. Αφότου είδα τον τελικό Βραζιλία – Ιταλία (σ.σ. η Βραζιλία κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι, μετά από έναν μετριότατο τελικό που έληξε 0-0), θεωρώ ότι τους νικούσαμε όλους» είπε με την σειρά του ο Ρουτζέρι, αναφερόμενος ονομαστικά στον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας.

«Ο Γκροντόνα ήταν συνεργός, απόλυτος. Δεν το υποπτευόμασταν, μιλούσαμε εσωτερικά με τον Ντιέγκο και κάθε βράδυ όλη η ομάδα ήταν στο πλευρό του, μέχρι που έφυγε. Εκείνος έκλαιγε όλο το βράδυ και όλες τις ημέρες. Τον παρέδωσαν, κάτι συνέβη εκεί. Η πολιτική πάντα είναι στην μέση» συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Μουντιάλ
  • ντόπινγκ
  • Ντιέγκο Μαραντόνα
  • ποδόσφαιρο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr