Champions League: Ανοίγει η αυλαία των προημιτελικών με ματσάρες σε Λονδίνο και Μόναχο
Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Ρεάλ και η Μπάγερν την Ίντερ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Οι προημιτελικοί του Champions League αρχίζουν με δύο πολύ δυνατές μονομαχίες το βράδυ της Τρίτης (8/4, 22:00) καθώς η Άρσεναλ υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου την Ίντερ.
Στο Λονδίνο η Άρσεναλ φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια φιλόξενη πόλη για τους Μαδριλένους καθώς εκεί έχουν κερδίσει τέσσερις προημιτελικούς! Η Άρσεναλ έφτασε στα προημιτελικά και την περασμένη σεζόν, αλλά αποκλείστηκε από την Μπάγερν (2-2/1-0). Τούτη τη φορά η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα αντιμετωπίζει την πολυνίκη του θεσμού και κάτοχο 15 Champions League/Πρωταθλητριών.
Ο Αρτέτα μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία του Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος ήταν τραυματίας από τα τέλη Δεκεμβρίου αλλά έπαιξε τα δύο τελευταία ματς και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται στη διοργάνωση. Το 2005-06 οι Κανονιέρηδες κέρδισαν τους Μερένχες στο δρόμο τους προς τον μοναδικό τους τελικό Champions League, όπου όμως ηττήθηκαν από την Μπαρτσελόνα (2-1).
Στον άλλο προημιτελικό, η Μπάγερν υποδέχεται την Ίντερ στο Μόναχο σε ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι, που είχε αναμετρηθεί στον τελικό του 2010 οπότε οι Νερατζούρι κέρδισαν με 2-0 με τα γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο. Τη σεζόν 2022-23 οι Βαυαροί και οι Μιλανέζοι αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων με τους πρώτους να νικούν δύο φορές με 2-0.
Η Ίντερ, που έχει κατακτήσει τρία Champions League και έφτασε μέχρι τον τελικό τη σεζόν 2022-23, βασίζεται στην καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ σε δέκα αγώνες. Απέναντί της θα βρει ένα μεγαθήριο που κατέχει έξι Champions League αλλά ψάχνει τον πρώτο τελικό μετά το 2020. Παράλληλα, η Μπάγερν έχει να αντιμετωπίσει πολλά αγωνιστικά προβλήματα καθώς λόγω τραυματισμών απουσιάζουν οι Νόιερ, Ουπαμεκανό , Ντέιβις, Κομάν και Μουσιάλα.
Η προοπτική ενός τελικού μέσα στο σπίτι της αποτελεί επιπλέον κίνητρο για την Μπάγερν, που ήδη έχει αγκαλιάσει τον τίτλο στην Bundesliga.
To πρόγραμμα των προημιτελικών
Τρίτη 8/4
- 22:00 Αρσεναλ-Ρεάλ Μαδρίτης
- 22:00 Μπάγερν-Ιντερ
Τετάρτη 9/4
- 22:00 Παρί-Αστον Βίλα
- 22:00Μπαρτσελόνα-Ντόρτμουντ
Ημιτελικοί (29-30 Απριλίου & 6-7 Μαϊου)
- Αρσεναλ ή Ρεάλ-Παρί ή Αστον Βίλα
- Μπαρτσελόνα ή Ντόρτμουντ-Μπάγερν ή Ιντερ
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




