Αγκαλιά με τον τίτλο η Μπαρτσελόνα! Θρίαμβος επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-3 σε ασύλληπτο clasico
Η Ρεάλ προηγήθηκε 0-2 αλλά η Μπαρτσελόνα πέτυχε τέσσερα γκολ σε 26 λεπτά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά clasico των τελευταίων ετών, η Μπαρτσελόνα θριάμβευσε επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-3 στο κατάμεστο Μονζουίκ και ουσιαστικά «σφράγισε» τον τίτλο στη La Liga, αυξάνοντας τη διαφορά στους επτά βαθμούς από τους Μερένχες με μόλις τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Ήταν ένα ντέρμπι χάρμα ιδέσθαι, με επτά γκολ, συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων και ποδοσφαιρική ποιότητα που θα συζητιέται για χρόνια.
Οι Μπλαουγκράνα έδωσαν ένα απίστευτο 30λεπτο ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ, μετατρέποντας το αρχικό 0-2 σε 4-2 στο φινάλε του ημιχρόνου, αλλά στο τέλος αγχώθηκαν και χρειάστηκαν μία μεγάλη επέμβαση του Σέσνι, που απέτρεψε το «καρέ» του Μπαπέ και την ισοφάριση.
Οι Μερένχες πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και προηγήθηκαν 2-0 στο 14΄ με δύο γκολ του Μπαπέ. Στη συνέχεια όμως η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική. Μείωσε (1-2) στο 19' με τον Έρικ Γκαρσία, ισοφάρισε στο 32' με απίθανο Γιαμάλ, έγραψε το 3-2 στο 34' με τον Ραφίνια, ο οποίος στο 45' έγραψε το 4-2.
Το β' μέρος δεν είχε τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό, με την Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να κοντρολάρει το παιχνίδι, διατηρώντας όμως πολύ ψηλά την αμυντική γραμμή της. Αυτό το πλήρωσε στο 70', όταν ο Βινίσιους «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ, βγήκε τετ-α-τετ με τον Σέσνι και... χάρισε στον Μπαπέ το χατ-τρικ και το 39ο φετινό του γκολ, αριθμός ρεκόρ για νεοαποκτηθέντα παίκτη στην ιστορία της Ρεάλ.
Ο Ραφίνια έχασε το... άχαστο στο 74΄, αστοχώντας από τη μικρή περιοχή προ κενής εστίας, ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ των Μπλαουγκράνα στο 80' σε χέρι του Τσουαμενί, παρότι κλήθηκε από τον VAR για να δει τη φάση, και τα τελευταία λεπτά μετατράπηκαν σε... ροντέο.
Ο Βινίσιους αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 88' και τη θέση του πήρε ο Βίκτορ Μουνιόθ από τη β΄ ομάδα, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Σέσνι, αλλά αστόχησε. Στο 91΄ ο Μπαπέ έφυγε από οριακή θέση, μπήκε αμαρκάριστος στην περιοχή, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας έσωσε την εστία του, ενώ από το κόρνερ που ακολούθησε ο Γάλλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν εμφανώς οφσάιντ.
Το πολύ ωραίο γκολ του Φερμίν Λόπεθ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε για χέρι στο ξεκίνημα της φάσης, ο Ραφίνια έχασε κι άλλη κλασική ευκαιρία, όμως η Ρεάλ δεν είχε άλλο χρόνο...
Τα «κουμάντα» του Μαξίμου με τους Βορίδη και Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι δυο καραμανλικοί βουλευτές που «δίνει» το Μαξίμου και ο σκοτωμός στο ΠΑΣΟΚ για το πρώτο μνημόνιο
Δεύτερη εβδομάδα συγκρούσεων Ιράν - Ισραήλ: «Ο εχθρός τιμωρείται» ανέφερε ο Χαμενεΐ - Αγωνία για την απόφαση Τραμπ, οι κινήσεις από την ΕΕ για κατάπαυση πυρός
Πώς κατάφερε η ΕΛΑΣ να ταυτοποιήσει τον δικαστικό που προειδοποίησε την Καρυστιανού για απειλές αστυνομικού
Να πέσει το καθεστώς του Ιράν! Και μετά τι; Για διαβάστε Ιστορία να δείτε τι συνέβη όταν γκρεμίστηκαν ολοκληρωτικά καθεστώτα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr