• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ρωσία κατά Πατριάρχη Βαρθολομαίου: «Προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια στον ρωσικό ορθόδοξο κόσμο»Σχεδόν 650 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν και πάνω από 10.600 συλλήψεις - Στην αντεπίθεση η ΕυρώπηΝαυαγεί... κατά το ήμισυ η συνάντηση αγροτών-Μητσοτάκη: Μπλόκα λένε «όχι» - «Μας εμπαίζουν»Την παραίτηση της Μαρίας Καρυστιανού έχει ζητήσει από το Σάββατο το ΔΣ του Συλλόγου Τεμπών
δημοφιλές τώρα: Αποθέματα νερού: Η πρώτη βδομάδα του 2026 η καλύτερη της 5ετίας αλλά ακόμα είμαστε στα επίπεδα του...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   25.05.2025 22:00 
ΕΘΝΟΣ SportInterwetten

Final 4 Euroleague: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φενέρμπαχτσε! Λύγισε τη Μονακό του Σπανούλη

Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της και ο Σάρας πήρε το πρώτο του ευρωπαϊκό ως προπονητής

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Intime
Intime

Η Φενέρμπαχτσε σκαρφάλωσε και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης! Στον μεγάλο τελικό του Final 4 του Άμπου Ντάμπι, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επικράτησε (81-70) της Μονακό και κατέκτησε δίκαια τον δεύτερο τίτλο Euroleague στην ιστορία της, οχτώ χρόνια μετά τον θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης το 2017. Οι Τούρκοι κυριάρχησαν στο παρκέ της «Etihad Arena» απέναντι στους μαχητικούς Μονεγάσκους και έγραψαν ιστορία, πανηγυρίζοντας έναν τίτλο που έψαχναν για χρόνια και σίγουρα άξιζαν έπειτα από μια εξαιρετική σεζόν κι ένα τέλειο Final 4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 25.05.2025 20:10
Final 4 Euroleague: Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δήλωσε ότι σκέφτεται να σταματήσει το μπάσκετ!
Αθλητισμός | 25.05.2025 21:30 
Δάκρυα και συγκίνηση στο Roland Garros στο «αντίο» του Ράφα Ναδάλ - Ιστορική συνάντηση των Big 4!

Για τον Γιασικεβίτσιους, αυτός ο τίτλος ήταν κάτι παραπάνω από μια κατάκτηση. Ήταν η προσωπική του λύτρωση, μετά από τέσσερις διαδοχικές παρουσίες σε Final 4 και έξι συνολικά -με Ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα και Φενέρ- χωρίς να φτάσει στην κορυφή. Ο Λιθουανός θρύλος, που ως παίκτης είχε κατακτήσει τέσσερα τρόπαια Euroleague με τρεις διαφορετικές ομάδες, πέτυχε το όνειρο και ως προπονητής, οδηγώντας την Φενερμπαχτσέ στο πιο ψηλό σκαλί. Παράλληλα, έγινε μόλις ο τέταρτος στην ιστορία που κατακτά τον τίτλο -άλλοτε Κύπελλο Πρωταθλητριών- ως παίκτης αλλά και ως προπονητής μετά τους Άρμενακ Μισάκοβιτς Αλαχαχιάν, Λόλο Σάινθ και Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Drink it in, @FBBasketbol, this has been YOUR Season...

Better find more room in that trophy cabinet 🏆🏆 pic.twitter.com/66AZsawaJs

— EuroLeague (@EuroLeague) May 25, 2025

Από την άλλη πλευρά, η Μονακό του Βασίλη Σπανούλη δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το παραμύθι με τίτλο στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό. Ο Έλληνας τεχνικός, στην παρθενική του σεζόν σε επίπεδο Euroleague, έφερε την ομάδα του Πριγκιπάτου μέχρι το τέλος της διαδρομής, αποσπώντας τον καθολικό σεβασμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ και δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Όμως, η εμπειρία και το βάθος της Φενέρ ήταν αρκετά για να καθορίσουν την τύχη του τελικού.

Ο Μάρκο Γκούντουριτς ξεσήκωσε την τουρκική εξέδρα και σκόραρε με... κάθε τρόπο στο ματς του τίτλου. Ο Σέρβος γκαρντ - φόργουορντ, που υπό τις οδηγίες του Σάρας έγινε... μέχρι και πλέι μέικερ, μέτρησε 19 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά, ενώ κατέβασε και 6 ριμπάουντ. Σπουδαία εμφάνιση του Νάιτζελ Χέις - Ντέιβις (23 πόντοι, 9 ριμπάουντ), βοήθησε ο Ουέιντ Μπόλντγουιν (13 πόντοι, 3 ασίστ), πολύτιμος ξανά ο Ντέβον Χολ (13 πόντοι).

Από την άλλη, ο Kill Bill πήρε 19 πόντους από τον Άλφα Ντιαλό και 13 πόντους από τον Ματιέ Στραζέλ. Ωστόσο ήταν άστοχος ο Μάικ Τζέιμς (17 πόντοι με 4/12 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ/ 2 λάθη), ενώ στα... ρηχά έμεινε ο Νικ Καλάθης (0/1 σουτ, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ). Δεν αγωνίστηκε ο Γιώργος Παπαγιάννης.

ΜΟΝΑΚΟ (Σπανούλης): Οκόμπο, Μπλόσομγκεϊμ 5 (1/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Λόιντ 3, Τάις 12 (1/1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Ντιαλό 19 (5/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Τζαϊτέ 1 (5 ριμπάουντ), Στράζελ 13 (2/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Καλάθης (1 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τζέιμς 17 (2/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Γιασικεβίτσιους): ΜακΚόλουμ 3 (3 ριμπάουντ), Μπάλντουιν 13 (2/4 τρίποντα), Μέλι 5 (1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Σανλί, Χέιζ-Ντέιβις 23 (1/2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Χολ 13 (2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Πιέρ, Γκούντουριτς 19 (3/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Κόλσον, Μπιρτς 2 (6 ριμπάουντ)

Διαβάστε ακόμη

Σε διαφορετικά «στρατόπεδα» οι αγρότες των μπλόκων: Αυτοί που άλλαξαν γνώμη στο 90' και η θέση του Μαξίμου

Θρίλερ με την εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Βίντεο-ντοκουμέντο λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της

Η Γροιλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εξαγορά από τον Τραμπ: «Θα αμυνθούμε μέσω του NATO»

«Πέθανες;»: Η viral εφαρμογή που αν δεν δώσεις σημεία ζωής για 2 μέρες «σημάνει συναγερμό»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Φενέρμπαχτσε
  • Final 4
  • Euroleague
  • Μονακό
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr