ΠΑΟΚ: Φιλική νίκη με «μάγο» Κωνσταντέλια - Tα γκολ
Ο Δικέφαλος έβγαλε καλά στοιχεία επικρατώντας με 3-1 του Απόλλωνα Λεμεσού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋

Και στο πρώτο και στο δεύτερο φιλικό αλλά και σε αυτό απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, ο ΠΑΟΚ γοήτευσε, κυριάρχησε και βρήκε γκολ, Κωνσταντέλια παρόντος σε ένα παιχνίδι που μεταδόθηκε απ' το OPEN! «Φωτιά» ο Δικέφαλος στο β’ μέρος με τρία σε γκολ σε 16 λεπτά (3-1)!
Είναι το σημείο αναφοράς του ΠΑΟΚ και στα φιλικά της Ολλανδίας. Με τον «μάγο» του μέσα, ο Δικέφαλος είναι πιο απελευθερωμένος, δημιουργικά απρόβλεπτος, ανεξάρτητα από τη σύνθεση των προσώπων. 25 το νούμερο. Τόσους χρησιμοποίησε ο Λουτσέσκου απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, με την ενδεκάδα του β/ μέρους να «καρπώνεται» σε γκολ την ανωτερότητα της.
Δεν έθελξε επιθετικά ο ΠΑΟΚ στο τρίτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού που εκτέθηκε από το κάθετο παιχνίδι της κυπριακής ομάδας, οι οποίοι είχαν τις πιο «καθαρές» φάσεις, με αποκορύφωμα το δοκάρι! Τα… άλλαξε όλα στο β/ μέρος με φαουλάρα Ντεσπόντοφ και γκολ συνεργασίας!
Όλο το ματς
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε το παραμικρό από τις χθεσινές (22/7) δοκιμές, σε μία ενδεκάδα με τον Πέλκα στο «10» στην επιστροφή του διεθνή μεσοεπιθετικού.
Ο Παβλένκα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Κένι στα δεξιά και τον Τέιλορ στα αριστερά της άμυνας και με τους Μπαταούλα-Μιχαηλίδη στα στόπερ. Στα χαφ αγωνίστηκε ο Μεϊτέ με τον Οζντόεφ ενώ ο Πέλκας ως δεκάρι με τον Μύθου στην κορυφή. Ο Ζίβκοβιτς ως δεξί εξτρέμ και ο Τάισον αντίστοιχα στ΄αριστερά.
Ο προπονητής του Απόλλωνα Λεμεσού, ο Σωφρόνης Αυγουστή είχε από την πλευρά του τον Λέβερμπουργκ κάτω από τα δοκάρια με τους Μαλεκίδη, Κβίντα, Βούρο και Σιήκη στην άμυνα. Ο Βάισμπεκ με τον Λιούμπιτς ήταν στα χαφ ενώ ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν στο «10», με τους Ντιονέ και Κλίντον στα εξτρέμ και φορ τον Καστέλ.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς σημειώθηκε μόλις στο 30ό δευτερόλεπτο με τον Απόλλωνα να αιφνιδιάζει, όταν ο Καστέλ, από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα άουτ μετά από σέντρα του Γκάρι Ροντρίγκες. Στο 7ο λεπτό, ο Κβίντα γύρισε τη μπάλα με τα πόδια στον τερματοφύλακά του, ο οποίος την μπλόκαρε, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να υποδείξει έμμεσο, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 13’, ο Απόλλωνας βρέθηκε ξανά στα «ασπρόμαυρα» καρέ, όταν ο Ροντρίγκες επιχείρησε σουτ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 18’, ο Μπαταούλας έκανε καθοριστικό τάκλιν στον Κλίντον, σταματώντας μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση του Απόλλωνα, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Παβλένκα κράτησε τον ΠΑΟΚ «όρθιο», αποκρούοντας πλασέ του Ντιονέ, ο οποίος για δεύτερη φορά βγήκε στην πλάτη της άμυνας μετά από κάθετη πάσα. Τέλος, στο 24’, ο Καστέλ πάσαρε στον Ροντρίγκες, που βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε άουτ, χάνοντας μια ακόμη σημαντική ευκαιρία.
Ντεμπούτο για τον Κροάτη μεσοεπιθετικό στο δεύτερο ημίωρο του σημερινού φιλικού, ο οποίος πήρε τη θέση του Πέλκα πίσω από τον φορ Μύθου. Ένα κακό ποιοτικά δεύτερο ημίωρο με την πρώτη φάση να καταγράφεται στο 45΄, όταν ο Ντιονέ σέντραρε και ο Κβίντα με προβολή έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΟΚ.
Τρία λεπτά μετά, ο εξτρέμ των Κύπριων αστόχησε από καλή θέση, με την κεφαλιά του Καστέλ να περνάει ψηλά. Η μοναδική αξιόλογη φάση του Δικεφάλου στο δεύτερο «κομμάτι» ήταν το φοβερό σουτ του Κένι από πολύ μακριά, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Ένα κακό αποδοτικά 60λεπτο για την 11αδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Γίρι Παβλένκα να είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής.
Προγραμματισμένο να μοιραστούν από ένα 30λεπτο οι Ιβανούσετς και Πέλκας, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ρίχνει στο β/ μέρος τον Κωνσταντέλια στο «δέκα», κρατώντας και τον Μεϊτέ. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Γκουγκεσασβίλι με τετράδα στην άμυνα τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Λόβρεν και Μπάμπα. Μεϊτέ και Καμαρά στα χαφ με τον Χατσίδη στο δεξί «φτερό», τον Ντεσπόντοφ στο αριστερό και τον Τσάλοβ στην κορυφή.
Καλύτερη η εικόνα του ΠΑΟΚ, σαφώς πιο δημιουργικός με τον Κωνσταντέλια και τις διεισδύσεις του, έχοντας και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του με το διαγώνιο σουτ του Έλληνα σουτ που ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον Κουν. Ο Τσάλοβ σούταρε στο ριμπάουντ αλλά η άμυνα του Απόλλωνα έβαλε «στοπ».
Στο 74΄ήταν η... ώρα του Ντεσπόντοφ να «ζωγραφίσει». Με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ, ο Βούλγαρος εξτρέμ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του επιθετικά. Οι ασπρόμαυροι ήταν συνεχώς στην επίθεση στο τρίτο «κομμάτι» του αγώνα, βρίσκοντας άλλες δύο φορές δίχτυα μέσα σε λίγα λεπτά.
Αντεπίθεση για... σεμινάριο με τον Κωνσταντέλια να βγάζει απίθανη κάθετη στον Χατσίδη στο 87΄, ο νεαρός εξτρέμ πλάσαρε, ο Κουν είπε «όχι», αλλά ο Τσάλοβ προ κενής εστίας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Το τρίτο ημίωρο όμως είχε και άλλο γκολ από τον «καυτό» ΠΑΟΚ. Στο 90΄οι δύο πλάγιοι μπακ (Μπάμπα-Σάστρε) έκαναν το μακρινό ένα-δύο, και ο Μπάμπα σκόραρε για το 3-0 για έναν «κυριαρχικό» -σε εκείνο το ημίωρο- ΠΑΟΚ.
Πηγή: SDNA
Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει
Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



