• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΑνησυχία προκαλεί η άνοδος της στάθμης του Πηνειού - Νησίδα με φερτά υλικά σχηματίστηκε στη γέφυρα«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   21.08.2025 22:57
Newsroom
Newsroom

Παναθηναϊκός - Σάμσουνσπορ 2-1: Νίκη με ανατροπή και προβάδισμα πρόκρισης για το Τριφύλλι

Κυριακόπουλος και Πάλμερ Μπράουν οι σκόρερ του Παναθηναϊκού

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Intime
Intime

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με τον πλάτη στον τοίχο αλλά έκανε την ανατροπή και πήρε μια σημαντική νίκη που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Σαμψούντα στις 28 Αυγούστου. Οι Πράσινοι επικράτησαν 2-1 της Σάμσουνσπορ στο ΟΑΚΑ και έχουν τον πρώτο λόγο για να πάρουν το εισιτήριο για τη League Phase του Europa League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 21.08.2025 23:00
Άντερλεχτ - ΑΕΚ 1-1: Έμεινε όρθια στις Βρυξέλλες με Στρακόσα και Ελίασον η Ένωση

Το σημείο κλειδί στην ανάμετρηση ήταν η είσοδος του Καλάμπρια και του Ιωαννίδη που άλλαξαν τη ροή του παιχνιδιού και έδωσαν νέα πνοή στους Πράσινους που βρέθηκαν να χάνουν στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Με σκόρερ όμως τους Κυριακόπουλο και Πάλμερ Μπράουν μετέτρεψαν το 0-1 σε 2-1 βάζοντας θεμέλια πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι του με εναέριο βολέ του Μπακασέτα στο 5' αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τόμασον που απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του. Ακολούθησαν κι άλλες καλές στιγμές στη διάρκεια του α' ημιχρόνου με σουτ του Τετέ στο 21', του Σφιντέρσκι στο 22' και του Τουμπά στο 28', όμως το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε προβληματικά για τον Παναθηναϊκό, που αφού είδε τον Εντσάμ να απειλεί στο 50' με μακρινό σουτ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντραγκόφσκι, δέχθηκε γκολ στην αμέσως επόμενη φάση. Έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ, ο Τόμασον πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 51' γράφοντας το 0-1 για τη Σάνσουνσπορ.

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μερικά λεπτά για να συνέλθει απ' την ψυχρολουσία. Στην αγωνιστική του άνοδο βοήθησαν και οι πρώτες αλλαγές του Ρουί Βιτόρια, που στο 59' χρησιμοποίησε τον Ιωαννίδη και τον Καλάμπρια αλλάζοντας σχηματισμό σε 4-4-2. Στο 64' ο Σφιντέρσκι είχε δοκάρι με κεφαλιά, ενώ το... σίδερο σημάδεψε και ο Τουμπά στο 65' με μακρινό σουτ.  Η κακοτυχία των Πρασίνων τερματίστηκε στο 66', όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Κυριακόπουλο, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα απ' την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1 σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε νέα χαμένη ευκαιρία του Τριφυλλιού με τον Καλάμπρια στο 74' και αμέσως μετά ήρθε η ολική ανατροπή. Στο ίδιο λεπτό, ο Πάλμερ Μπράουν κυριάρχησε στον αέρα, μετά από κόρνερ του Τετέ, και σκόραρε με το κεφάλι γράφοντας το 2-1 με το παρθενικό του τέρμα με τα πράσινα.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (59’ Καλάμπρια), Πάλμερ-Μπράουν, Τουμπά, Κυριακόπουλος, Τσιριβέγια, Τσέριν, Τετέ, Μπακασέτας (59’ Ιωαννίδης), Πελίστρι (76’ Ζαρουρί), Σφιντέρσκι (86’ Μπρέγκου).

Σάμσουνσπορ: Κοτσούκ, Γιαβρού, Τσάτκα, Φαν Ντρόγκελεν, Τόμασον, Μακουμπού (88’ Σονέρ), Εντσάμ, Γιουκσέλ (68’ Τσιφτ), Ντιματά, Μουαντιλματζί, Εμρέ (68’ Μούζα).

Διαβάστε ακόμη

«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει

«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη

Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Europa League
  • Παναθηναϊκός
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr