• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ηλεκτρικός: Έκλεισε αιφνιδιαστικά ο σταθμός «Βικτώρια» - Επιβάτες έβρισκαν κατεβασμένα ρολάΗ Καρυστιανού προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος - «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο»Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν - Τι θα γίνει με μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολείαΝέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές... σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   12.09.2025 09:30 
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ελλάδα – Τουρκία: Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τον ιστορικό ημιτελικό

Ελλάδα – Τουρκία: Η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση περνάει στο παρκέ του Eurobasket

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τον ιστορικό ημιτελικό του Eurobasket 2025

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Οπαδοί της Εθνικής Ελλάδας στο Eurobasket 2025
Οπαδοί της Εθνικής Ελλάδας στο Eurobasket 2025

Εδώ και μέρες, τα τουρκικά ΜΜΕ αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ στον αποψινό ημιτελικό Ελλάδας–Τουρκίας για το Eurobasket 2025, παρουσιάζοντάς το όχι μόνο ως αθλητική αναμέτρηση, αλλά και ως το κυρίαρχο «ελληνοτουρκικό θέμα» της περιόδου. Τα πολιτικά, ενεργειακά ή διπλωματικά ζητήματα περνούν σε δεύτερο πλάνο και η μονομαχία των δύο εθνικών ομάδων έχει μετατραπεί σε σημείο εθνικού ενδιαφέροντος και προβολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 11.09.2025 21:56
Έκλεισε το deal και έρχεται στην ΑΕΚ ο Ζοάο Μάριο!
Αθλητισμός | 12.09.2025 07:53 
Ελλάδα - Τουρκία: Έφτασε η ώρα για τον σπουδαίο ημιτελικό - Εκατοντάδες φίλαθλοι με τσάρτερ στο πλευρό της Εθνικής

Ελλάδα – Τουρκία: Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τον ιστορικό ημιτελικό

Χουριέτ – «Συζήτηση στην Ελλάδα: Πώς και με ποιον θα διατηρήσουμε τον Αλπερέν Σενγκούν;»

Η «Χουριέτ» αναδεικνύει την ανησυχία που –κατά την παρουσίασή της– επικρατεί στην Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο θα περιοριστεί ο Αλπερέν Σενγκούν, τονίζοντας πως ο νεαρός NBAer αποτελεί τον βασικό πυλώνα της τουρκικής ομάδας. Το δημοσίευμα παρουσιάζει τη συζήτηση αυτή ως απόδειξη της δυναμικής που έχει αποκτήσει η Τουρκία στο φετινό Ευρωμπάσκετ και καταγράφει το κλίμα ανησυχίας για την επιρροή που μπορεί να έχει ο Σενγκούν στο παιχνίδι.

Τουρκιγέ – «Ένα ολόκληρο έθνος περιμένει τον τελικό! Ο αντίπαλος των 12 γιγάντων είναι η Ελλάδα»

Η εφημερίδα «Τουρκιγέ» προσεγγίζει το ματς μέσα από το πρίσμα της εθνικής υπερηφάνειας, υπογραμμίζοντας ότι οι «12 Γίγαντες» βρίσκονται για πρώτη φορά έπειτα από 24 χρόνια τόσο κοντά στον τελικό. Στο εκτενές ρεπορτάζ παρουσιάζεται η πορεία της τουρκικής ομάδας με 7 σερί νίκες, η καθοριστική παρουσία του Αλπερέν Σενγκούν, αλλά και η αβεβαιότητα για τη συμμετοχή του τραυματία αρχηγού Τσεντί Οσμάν. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Ελλάδα παραμένει παραδοσιακά δύσκολος αντίπαλος, με 11 νίκες στις 14 μέχρι τώρα επίσημες συναντήσεις των δύο χωρών.

Η προβολή της αναμέτρησης Ελλάδας–Τουρκίας από τα μεγαλύτερα τουρκικά μέσα αποδεικνύει ότι το αποψινό παιχνίδι ξεπερνά τα όρια ενός ημιτελικού μπάσκετ. Για την τουρκική κοινή γνώμη, το παρκέ της Ρίγας έχει μετατραπεί σε νέο πεδίο «ελληνοτουρκικής αναμέτρησης», με όρους που θυμίζουν περισσότερο εθνικό παρά αμιγώς αθλητικό ανταγωνισμό.

Γενί Μεσάζ – «Στο Eurobasket 2025, αντίπαλος η Ελλάδα, στόχος ο τελικός»

Η εφημερίδα «Γενί Μεσάζ» αναφέρει ότι η εθνική ομάδα Μπάσκετ της Τουρκίας ετοιμάζεται για τον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ 2025 απέναντι στην Ελλάδα, με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Ο Τούρκος παίκτης, Φουρκάν Κορκμάζ, τόνισε ότι η τουρκική ομάδα έχει καλή φυσική κατάσταση, είναι ξεκούραστη και συγκεντρωμένη, ενώ η τήρηση του σχεδίου παιχνιδιού θεωρείται κρίσιμη για την επιτυχία.

Αναγνώρισε τη δύναμη της ελληνικής ομάδας, υπογραμμίζοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως σημαντικό όπλο της, αλλά τόνισε ότι η συλλογική απόδοση μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος να αναλάβει περισσότερες ευθύνες σε περίπτωση που ο τραυματίας αρχηγός Τζεντί Οσμάν δεν συμμετάσχει, επισημαίνοντας ότι οι ημιτελικοί και οι τελικοί θα είναι πιο απαιτητικοί από τους προηγούμενους αγώνες.

Διαβάστε ακόμη

Οι αγρότες απαντούν την Τρίτη στην κυβέρνηση - «Όλη η Ελλάδα θα μιλήσει ως ένα ενιαίο μπλόκο

Η Καρυστιανού προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος - «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο»

Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές... σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια

Νικ Ράινερ: Αναζητώντας την προσοχή από δύο διάσημους γονείς

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • μπάσκετ
  • Eurobasket
  • τουρκικά ΜΜΕ
  • Τουρκία
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr