Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1: Το clasico ήταν μαδριλένικη υπόθεση με Μπαπέ και Μπέλιγχαμ!
Η Ρεάλ Μαδρίτης ξέφυγε με πέντε βαθμούς από την Μπαρτσελόνα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου clasico της σεζόν καθώς επικράτησε με 2-1 της Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο Σαντιάγο Μπερναμπέου.
Σε ένα ματς γεμάτο ένταση, ρυθμό και φάσεις, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έδειξε χαρακτήρα, διαχειρίστηκε σωστά τις κρίσιμες στιγμές και αύξησε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς από την «αιώνια» αντίπαλό της, παραμένοντας στην κορυφή της LaLiga.
Οι Μαδριλένοι μπήκαν με αυτοπεποίθηση και κυριαρχία, πιέζοντας από νωρίς την άμυνα της Μπαρτσελόνα, που είχε τον τιμωρημένο Χάνσι Φλικ στην εξέδρα. Στο 22’, ο Κιλιάν Μπαπέ άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό τελείωμα σε φάση τετ-α-τετ, ύστερα από ιδανική κάθετη πάσα του Μπέλιγχαμ. Το «Μπερναμπέου» πήρε φωτιά, με τη Ρεάλ να δείχνει έτοιμη να «τελειώσει» το ματς από νωρίς.
Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, βρήκε απαντήσεις. Εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην άμυνα της Ρεάλ και στο 38’ ισοφάρισε με τον Φερμίν Λόπεθ, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κουρτουά μετά από ασίστ του Ράσφορντ. Η χαρά των Μπλαουγκράνα κράτησε λίγο, καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Μπέλιγχαμ έφερε ξανά μπροστά τους Μερένχες, εκμεταλλευόμενος την κεφαλιά-πάσα του Μιλιτάο για το 2-1.
Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς, όμως ο Μπαπέ νικήθηκε στο 53’ από τον εκπληκτικό Σέζνι, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Γάλλου σταρ με θεαματική επέμβαση. Η συνέχεια είχε ένταση, με τον Βινίσιους να αποχωρεί εκνευρισμένος για τα αποδυτήρια στο 72’ επειδή αντικαταστάθηκε (!), ενώ στις καθυστερήσεις ο Πέδρι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την Μπαρτσελόνα με δέκα παίκτες.
Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Βαλβέρδε (72? Καρβαχάλ), Καρέρας, Χάουσεν, Μιλιτάο, Γκιουλέρ (66? Ντίαθ), Καμαβινγκά, Μπέλιγχαμ (90? Γκαρσία), Τσουαμενί, Βινίσιους (72? Ροντρίγκο) και Εμπαπέ (90? Θεμπάγιος)
Μπαρτσελόνα: Σέζνι, Κουντέ, Κουμπαρσί (84? Μπάρντζι), Γκαρθία (74? Αραούχο), Μπαλντέ (97? Μαρτίν), Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Λόπεθ, Γιαμάλ, Ράσφορντ και Φεράν Τόρες (74? Κασαδό)
Ώρα μηδέν για τους αγρότες: Οι κρίσιμες αποφάσεις το Σάββατο στη Νίκαια και τα μηνύματα σε Μητσοτάκη
Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Ο νόμος είναι νόμος» - Το πρώτο σχόλιο μετά το αλκοτέστ και το πρόστιμο
Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



