• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πυροβολισμοί σε πλατεία στην Κρακοβία με τουλάχιστον 5 νεκρούς και 10 τραυματίες«Φύγε από εδώ, δεν ντρέπεσαι;»: Ένταση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ μετά τις καταγγελίες Δούκα για τη ψηφοφορίαΙσχυροί επιχειρηματίες και γνωστός ηθοποιός - μοντέλο στο κύκλωμα φοροδιαφυγής με βιτρίνα νυχτερινά κέντρα στη ΘεσσαλονίκηΑνάκληση για 376 επαγγελματικά Ford στην Ελλάδα
δημοφιλές τώρα: Σαμαράς: Τα ψηφοδέλτια, τα πρόσωπα και τα σενάρια για την επόμενη κυβέρνηση
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   27.11.2025 20:22
ΕΘΝΟΣ SportPowered by Superbet 21+

Θετικό ξεκίνημα και άνετη νίκη της Εθνικής μπάσκετ επί της Ρουμανίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Ελλάδα επικράτησε 91-64 της Ρουμανίας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Intime
Intime
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Θετικό ξεκίνημα έκανε η Εθνική μπάσκετ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη επικράτησε εύκολα της Ρουμανίας με 91-64 στο Αλεξάνδρειο επιδεικνύοντας επιθετικό πλουραλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 27.11.2025 17:16
Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Ομπράντοβιτς το Δ.Σ. της Παρτίζαν!

Η Ελλάδα παρουσιάστηκε σοβαρή για 40 λεπτά, συνδύασε ουσία και θέαμα και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στη Ρουμανία. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 18 πόντους (4/7 τρίποντα), ακολούθησε ο Νίκος Περσίδης με 17 πόντους (5/5διπ., 2/2τρ., 1/1β.), ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ είχε 16 πόντους και ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ 13. Έτσι, η Ελλάδα έκανε το 1-0 στον όμιλό της και στο επόμενο παιχνίδι στο «παράθυρο» των προκριματικών παίζει εκτός έδρας ματς με την Πορτογαλία την προσεχή Κυριακή (1/12).

Παρά το ότι η Ρουμανία προηγήθηκε 2-4 αιφνιδιάζοντας εν μέρει, η Ελλάδα πήρε άμεσα τα ηνία. Με τον Λαρεντζάκη να βάζει 7 πόντους και τον Μήτρου-Λονγκ άλλους 5 η Ελλάδα έτρεξε σερί 15-0 μαζί και με 5 πόντους του Σαμοντούροβ. Με βολές ο Τολιόπουλος έγραψε και το +15 (21-6), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 26-12 μετά το buzzer beater του Τσαλμπούρη.

Ένα… τρελό τρίποντο του Τολιόπουλου έφερε την Ελλάδα στο +17 (29-12) και σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με ένα δικό τους 0-8 σερί. Με τρίποντo ο Λαρεντζάκης έκανε το 35-20 και με όπλο την άμυνά της η «γαλανόλευκη» έφτασε στο 41-25, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 45-29.

Τρία διαδοχικά τρίποντα από Φλιώνη, Σαμοντούροβ και Λαρεντζάκη εκτόξευσαν τη διαφορά στους 24 πόντους (56-32), ενώ μετά το κλέψιμο αυτοθυσία του Καλαϊτζάκη, ο Περσίδης στον αιφνιδιασμό σημείωσε το πρώτο 30+ (66-36). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε σε σταθερή απόσταση ασφαλείας (68-44), με τον Ματσιούκα να δίνει μία ανάσα στη Ρουμανία.

Με συνεχόμενα καλάθια του Περσίδη η διαφορά ξέφυγε στο +34 (79-45), όμως η Ελλάδα συνέχισε να παίζει σε υψηλό ρυθμό. Το παιχνίδι είχε κριθεί από νωρίς, ο Περσίδης δεν σταμάτησε να… πυροβολεί (91-57), με το τελικό 91-64 να σημαδεύει το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης.

ΕΛΛΑΔΑ (Βασίλης Σπανούλης): Λαρεντζάκης 18 (4), Μωραΐτης 7 (1), Τολιόπουλος 5 (1), Φλιώνης 3 (1), Καλαΐτζάκης 8 (1), Κακλαμανάκης, Χαραλαμπόπουλος, Περσίδης 17 (2), Σαμοντούροφ 16 (2), Τσαλμπούρης 2, Καραγιαννίδης 2, Μήτρου-Λονγκ 13 (1).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Μιχάι Βλαντ Σιλβασάν ): Τοχάταν 9 (1), Ράσελ 7, Ντικολέσκου 5, Κούτι 3 (1), Νικολέσκου 3 (1), Γκράσου 6 (1), Πόπα, Κάτε 8, Όλα 2, Ούτα 8, Ματσιούτσα 13 (3).

Διαβάστε ακόμη

Ισχυροί επιχειρηματίες και γνωστός ηθοποιός - μοντέλο στο κύκλωμα φοροδιαφυγής με βιτρίνα νυχτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη

Πυροβολισμοί σε πλατεία στην Κρακοβία με τουλάχιστον 5 νεκρούς και 10 τραυματίες

Ανάκληση για 376 επαγγελματικά Ford στην Ελλάδα

Καλή η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά γιατί δεν μπορεί να σκεφτεί όπως ο άνθρωπος;

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Εθνική ομάδα
  • Εθνική μπάσκετ
  • εθνική Ελλάδας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr