• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω του πολέμου στο Ιράν - Τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνησηΜητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Στεκόμαστε δίπλα στην πιο ευάλωτη γυναίκα»Super League: Μάχη κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ - Το πρόγραμμα της ημέραςΛέκκας για τον σεισμό στη Θεσπρωτία: «Νωρίς να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός» - Γιατί έγινε αισθητός σε τόσο μεγάλη περιοχή
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   08.03.2026 07:38 
ΕΘΝΟΣ SportInterwetten
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ferrari: θετικά δείγματα, αλλά όχι απειλή📌 Η μάχη των πρωταθλητών📌 Νέα πρόσωπα

Formula 1: Θρίαμβος του Ράσελ στη Μελβούρνη με εμφατικό 1-2 τηςMercedes απέναντι στην ανταγωνιστική Ferrari

Οι Mercedes κυριάρχησαν στο πρώτο γκραν πρι της χρονιάς

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
AP
AP

Η Mercedes ξεκίνησε τη νέα εποχή της Formula 1 πιο έτοιμη από κάθε άλλο ανταγωνιστή, κυριαρχώντας ολοκληρωτικά στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν. Μετά το εμφατικό 1-2 στις κατατακτήριες της Μελβούρνης, έκανε ακόμη ένα εντυπωσιακό 1-2 στον αγώνα του Άλμπερτ Παρκ, όπου ο Τζορτζ Ράσελ είδε πρώτος την καρό σημαία και πανηγύρισε την έκτη νίκη της καριέρας του. Πίσω του ήταν ο ταλαντούχος ομόσταβλός του Κίμι Αντονέλι, ο οποίος έκανε εντυπωσιακό αγώνα....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 07.03.2026 07:00 
Τα φώτα σβήνουν, το πόδι στο γκάζι - Αφιέρωμα στο πρωτάθλημα της Formula 1 2026
Αθλητισμός | 07.03.2026 08:55
Formula 1: Κυριαρχία της Mercedes στις κατατακτήριες! Η πρώτη pole position της σεζόν στον Ράσελ

Αν πάντως έγινε σαφές κάτι στο ξεκίνημα της νέας σεζόν είναι πως το νέο πρωτάθλημα δεν θα μοιάζει με όσα είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Οι νέοι κανονισμοί, τα πολλά απρόοπτα και οι στρατηγικές αποφάσεις που έκριναν τον αγώνα έδειξαν ότι η φετινή χρονιά θα απαιτήσει διαφορετική προσέγγιση από ομάδες και οδηγούς.

This is how the frantic race start unfolded in Albert Park! 🙌💨#F1 #AusGP pic.twitter.com/2vRc65bD7d

— Formula 1 (@F1) March 8, 2026

Μέσα σε αυτό το νέο σκηνικό, ωστόσο, η ταχύτητα παραμένει καθοριστικός παράγοντας. Και εκεί η Mercedes έδειξε από νωρίς τη δύναμή της. Ο Τζορτζ Ράσελ επιβεβαίωσε ότι η γερμανική ομάδα διαθέτει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο. Ο Βρετανός εκμεταλλεύτηκε άριστα τόσο την απόδοση του μονοθεσίου του όσο και μια κομβική στρατηγική επιλογή: ένα πρόωρο pit stop την περίοδο του Virtual Safety Car, που τον έβαλε σε θέση ελέγχου μέχρι την καρό σημαία.

Η κυριαρχία της Mercedes ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο χάρη στον Κίμι Αντονέλι. Ο νεαρός Ιταλός είχε κακή εκκίνηση και έχασε αρκετές θέσεις στα πρώτα μέτρα, όμως η ταχύτητα του μονοθεσίου του επέτρεψε να ανακτήσει σταδιακά το χαμένο έδαφος και να φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση. Το τελικό 1-2 αποτέλεσε ιδανικό ξεκίνημα για τη γερμανική ομάδα στο νέο πρωτάθλημα.

The Top 🔟 is IN! 👊

These are your points finishers in Australia 👇#F1 #AusGP pic.twitter.com/nFQBjQBu0s

— Formula 1 (@F1) March 8, 2026

Ferrari: θετικά δείγματα, αλλά όχι απειλή

Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να πλησιάσει, έστω και μερικώς, τον ρυθμό της Mercedes ήταν η Ferrari. Ο Σαρλ Λεκλέρκ έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση, εκμεταλλεύτηκε τα πρώτα μέτρα του αγώνα και από την τέταρτη θέση βρέθηκε στην κορυφή. Για αρκετούς γύρους ο Μονεγάσκος έδωσε μάχη με τον Ράσελ, με συνεχείς εναλλαγές θέσεων.

Russell gets back into the lead! ⏩💨

Could this be the move which decides the race for the Mercedes driver? 🧐#F1 #AusGP pic.twitter.com/sBvZkbysGe

— Formula 1 (@F1) March 8, 2026

Παρά την ανταγωνιστική παρουσία, η Ferrari δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη. Ο Λεκλέρκ ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση, ενώ λίγο πιο πίσω τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον. Για τη Scuderia ο αγώνας άφησε θετικά σημάδια, αν και για ακόμη μία φορά η στρατηγική προκάλεσε ερωτήματα, καθώς δύο περίοδοι Virtual Safety Car πέρασαν χωρίς να αξιοποιηθούν πριν από το μοναδικό pit stop των κόκκινων μονοθεσίων.

Η μάχη των πρωταθλητών

Πιο πίσω στη βαθμολογία εκτυλίχθηκε μια διαφορετική, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα μονομαχία. Ο περσινός πρωταθλητής Λάντο Νόρις και ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν βρέθηκαν να παλεύουν για την πέμπτη θέση, σε μια εικόνα αρκετά διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων ετών.

Η McLaren ξεκίνησε τον αγώνα με σοβαρό πλήγμα, καθώς ο Όσκαρ Πιάστρι κατέστρεψε το μονοθέσιό του πριν καν φτάσει στο grid, προκαλώντας απογοήτευση στους χιλιάδες Αυστραλούς φιλάθλους που περίμεναν να τον δουν να αγωνίζεται μπροστά στο κοινό της πατρίδας του. Ο Νόρις ήταν έτσι ο μοναδικός εκπρόσωπος της ομάδας στον αγώνα και τελικά κατέλαβε την πέμπτη θέση, κρατώντας πίσω του τον Φερστάπεν στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής.

Oscar Piastri has crashed and is OUT of the Australian Grand Prix before it begins 😮#F1 #AusGP pic.twitter.com/5prGby7dNC

— Formula 1 (@F1) March 8, 2026

Ο Ολλανδός, από την πλευρά του, πραγματοποίησε μια ακόμη εντυπωσιακή ανάκαμψη. Έπειτα από το ατύχημα στις κατατακτήριες που τον ανάγκασε να εκκινήσει από την 20ή θέση, κατάφερε να κερδίσει πολλές θέσεις και να τερματίσει έκτος, φτάνοντας μάλιστα κοντά στην πέμπτη. Η Red Bull έδειξε ότι διαθέτει ταχύτητα, αλλά η αξιοπιστία παραμένει ζήτημα, καθώς ο Ιζάκ Χατζάρ, ο οποίος είχε ξεκινήσει από την εντυπωσιακή τρίτη θέση, εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος.

Νέα πρόσωπα

Η πρώτη δεκάδα του αγώνα είχε και αρκετές ιστορικές στιγμές. Ο Όλιβερ Μπέρμαν τερμάτισε έβδομος με τη Haas, ενώ τα φώτα στράφηκαν στον Άρβιν Λίντμπλαντ. Ο 18χρονος οδηγός της Racing Bulls, στο ντεμπούτο του στη Formula 1, κατέκτησε την όγδοη θέση και τους πρώτους του βαθμούς.

POINTS ON DEBUT IN P8! 👏

Bravo, Arvid Lindblad 😮‍💨#F1 #AusGP pic.twitter.com/Pms0auOTK0

— Formula 1 (@F1) March 8, 2026

Ιδανικό ξεκίνημα είχε και η νεοσύστατη ομάδα της Audi, με τον Γκάμπριελ Μπορτολέτο να τερματίζει ένατος και να χαρίζει τους πρώτους βαθμούς στο νέο project της γερμανικής φίρμας. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Πιέρ Γκασλί με την Alpine.

Η πρεμιέρα της χρονιάς αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητική για αρκετές ομάδες. Από τα 22 μονοθέσια μόνο 20 κατάφεραν να πάρουν θέση στο grid και τελικά μόλις 16 είδαν την καρό σημαία. Εκτός από τους Πιάστρι, Χούλκενμπεργκ και Χατζάρ που δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους, εγκατέλειψαν και οι δύο Aston Martin του Αλόνσο και του Στρολ, αλλά και ο Βάλτερι Μπότας στον πρώτο αγώνα της Cadillac στη Formula 1.

H Formula 1 συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα (13-15 Μαρτίου) στην Κίνα.

Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή: Οι κίνδυνοι και οι αστάθμητοι παράγοντες

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Θεσπρωτία - Αισθητός σε Ιόνιο και Θεσσαλία

Καθολικό εμβόλιο γρίπης: Πώς οι επιστήμονες πλησιάζουν στο «ιερό δισκοπότηρο» κατά των εποχικών ιώσεων

Ημέρα της Γυναίκας: Εκείνες που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στη Μέση Ανατολή - Στο Ιράν, σήμερα, προέχει η επιβίωση

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Λιούις Χάμιλτον
  • ειδήσεις τώρα
  • Formula 1
  • GP Αυστραλίας
  • Όσκαρ Πιαστρί
  • Λάντο Νόρις
  • Μαξ Φερστάπεν
  • Ferrari
  • Τζορτζ Ράσελ
  • Σαρλ Λεκλέρκ
  • Red Bull
  • McLaren
  • Mercedes
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr