Μπαρτζώκας: «Θα είναι μια μάχη με τη Ρεάλ και είμαστε ενθουσιασμένοι»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τον τελικό, τα προβλήματα της Ρεάλ, την εμπειρία του αλλά και τους Iron Maiden και τον ύπνο του🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμφανίστηκε ευδιάθετος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού της EuroLeague απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, μιλώντας για τη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, τα προβλήματα των Μαδριλένων, τη διαχείριση της πίεσης, αλλά και τη σύγκριση με το 2013.
Ο προπονητής των Eρυθρόλευκων στάθηκε στη σημασία της παρουσίας σε έναν τελικό, ξεκαθάρισε πως δεν θεωρεί εύκολη την αποστολή της ομάδας του παρά τις απουσίες της Ρεάλ, ενώ δεν απέφυγε και τις πιο χαλαρές στιγμές, αναφερόμενος στον ύπνο του αλλά και στη συναυλία των Iron Maiden, την οποία θα ήθελε να παρακολουθήσει.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Υπάρχουν στιγμές στην καριέρα μας που είναι ανεκτίμητες. Μια από αυτές είναι να παίζεις σε τελικούς απέναντι σε σπουδαίες ομάδες, όπως η Ρεάλ. Θα είναι μάχη και είμαστε ενθουσιασμένοι. Αξίζουμε που είμαστε εδώ. Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε μια μέρα να προετοιμαστούμε τακτικά και ψυχικά. Είμαστε χαρούμενοι και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ».
Για τις απουσίες των Ταβάρες, Γκαρούμπα και Λεν: «Ποτέ δεν είμαι χαρούμενος με τον τραυματισμό παίκτη, όπως του Γκαρούμπα. Συμφωνώ πως η Ρεάλ δεν έχει τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες. Ποτέ δεν ξέρεις στο μπάσκετ αυτόν τον παράγοντα. Ο Σκαριόλο θα βρει τρόπο να το καλύψει. Ίσως με κάποια ζώνη. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Μην περιμένετε να πω πως είμαστε φαβορί. Έχουμε εμπιστοσύνη στην προσπάθειά μας».
Για το πώς κοιμήθηκε: «Κοιμήθηκα καλά. Περίπου 6,5 ώρες κοιμήθηκα. Ήταν καλά».
Για τη συναυλία των Iron Maiden και το διαφορετικό τέμπο του τελικού: «Κρίμα που δεν θα μπορώ να πάω στη συναυλία. Η κόρη μου πήγε στην προηγούμενη. Δεν ξέρεις ποτέ πώς μπορεί να εξελιχθεί ένα παιχνίδι. Λέγατε πως η καλύτερη επίθεση παίζει με την καλύτερη άμυνα, αλλά θεωρώ πως κερδίσαμε από την άμυνα. Δεν είναι υποχρεωτικό πως ένα παιχνίδι θα είναι κλειστό ή ανοιχτό επειδή παίζουν αμυντικές ή επιθετικές ομάδες. Σημαντικό είναι το πώς θα είναι οι παίκτες. Έχουμε απαντήσεις σε πολλά είδη μπάσκετ. Είμαστε καλοί στην κυκλοφορία. Ο Ολυμπιακός είχε δημιουργία και εκτέλεση ακόμη και με απουσίες. Σημαντικό είναι πώς θα ανταπεξέλθεις στη μέρα».
Για το πόσο διαφορετικός είναι σε σχέση με το 2013: «Είμαι όσο διαφορετικός είμαστε όλοι μας με το πέρασμα των χρόνων. Αλλάζεις μέσω σημαντικών νικών και μεγάλων ηττών, αν μιλάμε για μπάσκετ. Εξαρτάται από σένα πώς αξιοποιείς τις εμπειρίες. Η εμπειρία είναι πολύ σημαντική, όσο και ο ενθουσιασμός. Το μόνο κοινό είναι πως είναι οι ίδιοι αντίπαλοι, αλλά βλέπω και την ίδια δίψα και συγκέντρωση από την ομάδα».
Για το αν είναι πιο επικίνδυνη η Ρεάλ όταν βρίσκεται σε θέση αουτσάιντερ: «Συνήθως είναι το φαβορί. Σπάνια είναι αουτσάιντερ η Ρεάλ, οπότε δεν ξέρω».
Για την προετοιμασία ενόψει τελικού: «Η προετοιμασία δεν είναι μόνο αυτή η 24ωρη διαδικασία. Η ομάδα χτίζει αρχές σε όλη τη χρονιά. Σε μεγάλο ποσοστό βασίζεσαι σε αυτό. Δεν μπορείς τακτικά να κάνεις κάτι συγκεκριμένο από τώρα. Πρέπει να στηριχθείς σε ό,τι σε έφερε εδώ. Υπάρχει σκάουτινγκ για τις δυνάμεις και τις αδυναμίες. Ο Ολυμπιακός σε μια σειρά 40 αγώνων ήταν η καλύτερη ομάδα. Σε σειρά μπορεί να αποδείξει την υπεροχή του. Είναι το πιο σημαντικό διήμερο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Εδώ είναι ένα διήμερο που παίζουν οι καλύτεροι. Χρειάζεσαι συγκυρίες, μομέντουμ και υγεία».
Για τις εξωτερικές επιρροές πριν από τον τελικό: «Συμφωνώ με τον Σέρτζιο. Αποφεύγω εξωτερικές επιρροές. Δεν απαντώ τηλέφωνα και ζητώ συγγνώμη. Δεν είμαι υπερόπτης. Προσπαθώ να αποφεύγω όλο αυτό, ακόμη και το να διαβάζω άρθρα. Προσπαθώ να είμαι μαζί με τον κύκλο μου και τους παίκτες μου. Ο Ολυμπιακός θα δυναμώσει ακόμη πιο πολύ τα επόμενα χρόνια».
Για το ποιος είναι το φαβορί: «Η όλη συζήτηση για το φαβορί στον τελικό είναι προβοκατόρικη. Δεν μας επηρεάζει αυτό. Είναι 12 εναντίον 12. Η πίεση του γηπεδούχου μπορεί να είναι μειονέκτημα. Η Ρεάλ έχει όλες τις δικαιολογίες για να παίξει χωρίς πίεση. Ας παίξουμε το παιχνίδι μας και θα δούμε τι θα συμβεί».
Η αναπόφευκτη σύγκρουση του Τραμπ ακόμα και με Ρεπουμπλικανούς - Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
Αυτές είναι οι χειροβομβίδες που είχε ο σκληρός ποινικός στο Μικρολίμανο - Εκκρεμούν ποινές άνω των 73 ετών
Αναρχία στο Νότινγκ Χιλ: Δισεκατομμυριούχος Ινδός απειλεί να φτιάξει εργατικές κατοικίες σε πλούσια γειτονιά
Η Αγάπη από το Ξυλόκαστρο τίμησε την Ελλάδα στο Μαρόκο: Το παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης από 30 κορυφαίους ιππείς
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 




