• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Νέα έκρηξη στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στην Κόρινθο - Δύο τραυματίες«Μπλόκο» ΣτΕ σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη στο Δημόσιο - Οι προϋποθέσειςΑποκάλυψη Guardian: Ο ρόλος Βούτσιτς στην παράνομη παραχώρηση γης στην οικογένεια ΤραμπΦρίκη στη Θεσσαλονίκη: 39χρονη κατηγορείται για τον βιασμό της μητέρας της
δημοφιλές τώρα: Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Η Άγκυρα θυμίζει τις «κόκκινες γραμμές» της, ενώ πιέζει για την επικύρωση...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   30.08.2026 23:00 
ΕΘΝΟΣ Sport
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Highlights

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στην Τρίπολη αλλά η κεφαλιά του Ζότα Σίλβα έδωσε τη λύση και το τρίποντο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Intime
Intime
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στην Τρίπολη, αλλά η κεφαλιά του Ζότα Σίλβα ήταν αρκετή για να του χαρίσει το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 του Αστέρα συνεχίζοντας ό,τι άρχισαν στην πρεμιέρα απέναντι στον Ατρόμητο. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έθελξε με την απόδοσή της, είχε αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, αλλά βρήκε το γκολ που χρειαζόταν και έφτασε στο ζητούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 30.08.2026 22:26 
Ψυχάρα ο ΠΑΟΚ, έκανε την ανατροπή και πέρασε νικηφόρα απ' το Περιστέρι με εκτελεστή τον Πέλκα
Αθλητισμός | 30.08.2026 23:12
Η βολίδα του Μπένι «ξέρανε» την ΑΕΚ στο 97' - Πήρε μεγάλο βαθμό η εξαιρετική Κηφισιά

Οι Πειραιώτες είχαν δύο δοκάρια και ευκαιρίες για να καθαρίσουν νωρίτερα το παιχνίδι, αλλά είδαν και τον Μανώλη Σάλιακα, δημιουργό του γκολ, να αποχωρεί τραυματίας. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας είχε τις δικές του στιγμές, όμως δεν κατάφερε να πάρει τον πρώτο του βαθμό στη σεζόν.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 7’, ο Μπαρτόλο έκανε το σουτ, αλλά ο Ορτέγκα απομάκρυνε. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 17’, όταν ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα και ο Ρόκα εκτέλεσε άστοχα, σε μια φάση που προειδοποίησε για όσα θα ακολουθούσαν.

Στο 31’ οι Πειραιώτες βρήκαν το γκολ. Ο Σάλιακας σέντραρε από τα δεξιά και ο Ζότα Σίλβα με κεφαλιά νίκησε τον Παπαδόπουλο, κάνοντας το 0-1. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι λίγο πριν από το ημίχρονο, όταν στο 44’ απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ρόκα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ, όμως η προσπάθεια του Ελ Κααμπί σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 53’ απείλησε με σουτ του Ορόσκο, ενώ στο 58’ ο Παπαδόπουλος σταμάτησε ξανά τον Ελ Κααμπί.

Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη τους ευκαιρία στο 70’, όταν το σουτ του Μέντες πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ορτέγκα. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 74’, το φάουλ του Γκονζάλες είχε την ίδια κατάληξη.

Στο φινάλε, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άγγιξε το δεύτερο γκολ. Στο 88’ ο Ρέτσος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο, ενώ στο 90’+1’ ο Γκονσάλες έφτασε κοντά στο να σκοράρει στο ντεμπούτο του, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τους έξι βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές και τον Αστέρα Τρίπολης να παραμένει χωρίς βαθμό στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (82’ Παπακανέλλος), Λάσκαρης, Σίλβα, Μέντες, Κουρμπέλης, Γκονζάλες, Μπαρτόλο (46’ Πέρεθ), Κέτου (75’ Καλτσάς), Ορόσκο (60’ Κιμπιόκα), Ρικαρντίνιο (75’ Μακέντα).

Ολυμπιακός: Ορτέγκα, Σάλιακας (64’ Σμαΐλοβιτς), Ρέτσος, Πιρόλα, Τικνιζιάν, Έσε, Σιπιόνι (75’ Σα), Ζότα Σίλβα (69’ Μάρτινς), Τσικίνιο, Ρόκα (69’ Γκονσάλες), Ελ Κααμπί (74’ Φρόιλερ).

Highlights

Διαβάστε ακόμη

Γιατί «φλέγονται» ξανά τα Τίρανα: Οι ογκώδεις διαδηλώσεις, τα επεισόδια και το «όχι» Ράμα σε παραίτηση

Τραγωδία με επτά μηνών βρέφος στην Κέρκυρα - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Ο «Παγετώνας της Αποκάλυψης» λιώνει πολύ πιο γρήγορα από όσο περίμεναν

«Ο Θεός όρισε ότι ο άντρας και η γυναίκα θα δημιουργούν το παιδί, σας αρέσει δεν σας αρέσει»: Η Αγγελική Ηλιάδη σε νέο ομοφοβικό παραλήρημα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Αστέρας Τρίπολης
  • SuperLeague
  • Ολυμπιακός
  • ΕΘΝΟΣΠΟΡ
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>