• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία στη Βούλα: Θανατηφόρα παράσυρση πεζής από λεωφορείο στη ΒουλιαγμένηςΚατέρρευσε σκεπή κτιρίου στην Ακαδημία Πλάτωνος - Έρευνες για εγκλωβισμένουςΣιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Στους 69 οι νεκροί - Τα τρία κενά ασφαλείας πριν από τη σύγκρουσηΔίκη Βασίλη Μάγγου: Ενοχή και των έξι αστυνομικών για βασανιστήρια πρότεινε η εισαγγελέας
δημοφιλές τώρα: Έκρηξη στην Πλάκα: Συνελήφθησαν οι ύποπτοι για την κλοπή χαλκού που προκάλεσε τη μοιραία δολιοφθορά
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   14.09.2026 10:54 
ΕΘΝΟΣ SportPowered by Superbet 21+
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

Και επίσημα Μπάνζα στον ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκε ο Κονγκολέζος στράικερ που φέρνει εμπειρία και γκολ

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ακόμη μία προσθήκη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

PAOKfc
PAOKfc
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ο ΠΑΟΚ δυναμώνει καθώς στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, έντυσε στα ασπρόμαυρα τον 30χρονο επιθετικό, Σιμόν Μπάνζα με δανεισμό και οψιόν αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 14.09.2026 10:16
Super League: Έρχονται επικίνδυνες... αποστολές για τους Big 4 - Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Με... πινελιές Joker, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Μπάνζα, ο ΠΑΟΚ καλωσόρισε και επίσημα τον 30χρονο επιθετικό που έρχεται να στελεχώσει περαιτέρω τη γραμμή κρούσης, συνθέτοντας τριπλέτα με τον Εντιαγέ και τον Μύθου.

Γεννημένος στη Γαλλία, με καταγωγή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο Μπάνζα θα φιγουράρει με τη φανέλα Νο24 ενώ από σήμερα κιόλας θα τεθεί στη διάθεση του Αλέσιο Λίσι. Πρόκειται για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή με έφεση στο γκολ που είναι βέβαιο πως θα δώσει σημαντικές λύσεις στον Δικέφαλο.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του επιθετικού Σιμόν Μπάνζα από την Αλ Τζαζίρα, με τη συμφωνία να προβλέπει μονοετή δανεισμό και οψιόν αγοράς. Ο 30χρονος θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 24.

O Σιμόν Μποκοτέ Μπάνζα, γεννημένος στις 13 Αυγούστου 1996 στο Κρέιλ της Γαλλίας, με καταγωγή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, είναι διεθνής επιθετικός.

Ο Μπάνζα ανέδειξε το ταλέντο του μέσα από τις ακαδημίες της Lens, όπου πραγματοποίησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Με τη γαλλική ομάδα κατέγραψε συνολικά 99 συμμετοχές και 18 γκολ, αγωνιζόμενος τόσο στη Ligue 1 όσο και στη Ligue 2.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε επίσης ως δανεικός στις Beziers και UT Petange, όπου ξεχώρισε για την παραγωγικότητά του, σημειώνοντας 18 γκολ σε μία σεζόν με την ομάδα του Λουξεμβούργου. Το 2021 μετακόμισε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Famalicao. Στην πρώτη του σεζόν στην Primeira Liga σημείωσε 17 γκολ σε 33 εμφανίσεις, επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του να αποτελεί σταθερή απειλή στην αντίπαλη περιοχή.

Οι εμφανίσεις του οδήγησαν στη μεταγραφή του στην Braga τον Ιούλιο του 2022. Στην πορτογαλική ομάδα συνέχισε την ανοδική του πορεία, με κορυφαία στιγμή τη σεζόν 2023-24, όταν σημείωσε 23 γκολ στην Primeira Liga, ενώ κατέκτησε και το League Cup Πορτογαλίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2024 εντάχθηκε στην Trabzonspor με τη μορφή μονοετούς δανεισμού, συνεχίζοντας την καριέρα του στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2025, ο Σιμόν Μπάνζα αγωνιζόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τη φανέλα της Al Jazira.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό τον Οκτώβριο του 2023, στην ισοπαλία 1-1 απέναντι στη Νέα Ζηλανδία. Στη συνέχεια συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ΛΔ Κονγκό για το Africa Cup of Nations 2023 στην Ακτή Ελεφαντοστού. Τον Μάιο του 2026 συμπεριλήφθηκε στην τελική 26μελή αποστολή της ΛΔ Κονγκό για το FIFA World Cup 2026.

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Σιμόν!».

Διαβάστε ακόμη

Οι τρεις μεγάλοι κίνδυνοι της ΑΙ και πόσο πιθανή είναι μια... καταστροφή της ανθρωπότητας

Κατέρρευσε σκεπή κτιρίου στην Ακαδημία Πλάτωνος - Έρευνες για εγκλωβισμένους

Κασιδιάρης: Κυβερνητική αναδίπλωση μετά την πολιτική θύελλα

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Στους 69 οι νεκροί - Τα τρία κενά ασφαλείας πριν από τη σύγκρουση

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΠΑΟΚ
  • ειδήσεις τώρα
  • ΕΘΝΟΣΠΟΡ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>