• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ορθοπαιδικός στη δίκη για τον βασανισμό Μάγγου: Από εξωτερική βία οι κακώσεις, δεν προκαλούνται από πτώση«Γιατί την άφησαν να φύγει;»: Έναν χρόνο μετά, η οικογένεια Λαιμού δεν έχει απαντήσεις για τον θάνατο της ΜαρίσσαςΤραγωδία στην Ποσειδώνος: Εξετάζεται αν οι νεαροί έκαναν live στο TikTok - Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τους 3 νεκρούς13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Οι σημερινές και αυριανές δράσεις και κινητοποιήσεις
δημοφιλές τώρα: Μπιμπίλας: «Ζητώ συγγνώμη» - Ανέβασε λάθος γιατρό ως κατηγορούμενη στην υπόθεση Μαζωνάκη
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   17.09.2026 15:32 
ΕΘΝΟΣ Sport
Ενότητες στο άρθρο: 📌 H χαοτική εκκίνηση📌 To εντυπωσιακό φινάλε

Ο Μαξ Φερστάπεν γύρισε στις ρίζες του και προσπέρασε 100 οδηγούς σε επικό αγώνα καρτ!

Ο Ολλανδός τετράκις πρωταθλητής της Formula 1 ξεκίνησε τελευταίος και έπειτα από 14 γύρους είχε προσπεράσει και τους 100 αντιπάλους του

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

© Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool
© Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Μια επική μάχη έδωσε ο Μαξ Φερστάπεν επιστρέφοντας στις ρίζες του. Εκεί όπου άρχισε να οδηγεί, μέσα σε ένα καρτ, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 πρόσφερε ένα απίθανο σόου στο Σίλβερστοουν, προσπερνώντας 100 ερασιτέχνες οδηγούς σε μόλις 14 γύρους και 35 λεπτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 17.09.2026 15:28
Οριστικά στο Περιστέρι και χωρίς κόσμο το Super Cup

Ο Ολλανδός της Red Bull είχε μπροστά του μια ιδιαίτερη πρόκληση: να ξεκινήσει τελευταίος, πίσω από 100 καρτ, και να τους περάσει όλους σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο Grand Prix circuit του Northamptonshire. Το όριο ήταν 35 γύροι ή 75 λεπτά, όμως ο Φερστάπεν χρειάστηκε λιγότερο από τον μισό χρόνο!

Το ξεκίνημα ήταν χαοτικό. Πολλοί οδηγοί συγκρούστηκαν ή έκαναν τετ-α-κέ στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί προσωρινά. Παρ’ όλα αυτά, ο Φερστάπεν είχε ήδη ανέβει στην 37η θέση προτού ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, δείχνοντας από πολύ νωρίς ότι η αποστολή ήταν απολύτως εφικτή. Προσπέρασε 63 καρτ με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα ρεσιτάλ οδήγησης.

«Όταν πήγα στο grid και είδα από πού έπρεπε να ξεκινήσω, με 100 καρτ μπροστά μου, ανησύχησα λίγο. Το ξεκίνημα ήταν χαοτικό, γινόταν μακελειά. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να επιβιώσω και να μην βγω από τον αγώνα», παραδέχθηκε ο Φερστάπεν. «Μετά τον πρώτο γύρο, με όλο αυτό το χάος, σκέφτηκα: “ΟΚ, το έχουμε υπό έλεγχο”. Από εκεί και πέρα μπορούσα πραγματικά να το απολαύσω, κυνηγώντας τους έναν έναν». Όπως σχολίασε χαριτολογώντας στο φινάλε «ήταν η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου. Το απόλαυσα».

H χαοτική εκκίνηση

COMEÇOU: MAX VERSTAPPEN VS 100 KARTS

LOUCURA TOTAL!!!!! pic.twitter.com/GmpCs6JpZW

— Blog Fórmula 1 (@blog_formula1) September 16, 2026

Ο Φερστάπεν, που είχε προειδοποιήσει τους συμμετέχοντες μέσω team radio ότι «δεν είναι φιλανθρωπική εκδήλωση», ανέβηκε στη δέκατη θέση στην αρχή του έκτου γύρου και βρέθηκε τέταρτος στον δέκατο. Κάθε οδηγός που προσπερνούσε έβγαινε από τον αγώνα, κάτι που έκανε την καταδίωξη ακόμη πιο θεαματική.

La largada de Max Verstappen en karting contra 100 rivales no tiene despedicio. 🤣🤯

📺 #MaxVs100 por ESPN en el Plan Premium de #DisneyPlus pic.twitter.com/KlZfHe32Cc

— SportsCenter (@SC_ESPN) September 16, 2026

Στο φινάλε είχαν απομείνει μπροστά του μόνο τρεις: η Ολλανδή δημοσιογράφος της Formula 1 Τζάκι Μάρτενς, ο μηχανικός κινητήρων της Red Bull Λιούις Όσλερ και ο YouTuber Ζακ Άλσοπ. Και οι τρεις πήραν ένα έξτρα «fast lap», στο οποίο μπορούσαν να κόψουν ένα σημείο της πίστας για να κρατήσουν τον Φερστάπεν πίσω τους για περισσότερη ώρα. Ούτε αυτό, όμως, ήταν αρκετό.

Η Μάρτενς, η οποία είχε εκκινήσει από την pole position μετά τις κατατακτήριες, ήταν η τελευταία που προσπεράστηκε. Ο Φερστάπεν ολοκλήρωσε την αποστολή του έχοντας ακόμη 40 λεπτά και 21 γύρους στη διάθεσή του.

To εντυπωσιακό φινάλε

Max Verstappen took down all 100 drivers in 35 minutes 😮‍💨 pic.twitter.com/TxDhVjZB7K

— ESPN F1 (@ESPNF1) September 16, 2026

Για τον 28χρονο Ολλανδό, η εμπειρία είχε και έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα. Προτού γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, ο Φερστάπεν ξεκίνησε την πορεία του από το καρτ και εκεί έμαθε τα βασικά της αγωνιστικής οδήγησης.

«Ήταν υπέροχο που βρέθηκα ξανά σε καρτ και επέστρεψα στα βασικά. Μου θύμισε τις παλιές ημέρες των αγώνων», είπε. «Είναι μια πολύ όμορφη πίστα και καλά σχεδιασμένη. Πέρασα υπέροχα και ήταν ωραίο που έφυγα με τη νίκη».

Verstappen podría estar tranquilamente descansando en su casa en Mónaco aprovechando la semana libre y ahí lo tenes cagandose de risa y haciendoles pasar un día espectacular a 100 chicos y chicas...

Mi piloto, ayer, hoy y siempre!#RedBullRacing #Verstappen pic.twitter.com/WZFdseKjet

— El Mejor del Resto 🏁 (@elmejordelresto) September 16, 2026

Ο Φερστάπεν, που κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στη Formula 1 από το 2021 έως το 2024, έδειξε ακόμη μία φορά το αγωνιστικό του ένστικτο. Ακόμη κι όταν το σκηνικό ήταν περισσότερο ψυχαγωγικό παρά επίσημο, η προσέγγισή του παρέμεινε ίδια: πλήρης συγκέντρωση, αδυσώπητος ρυθμός και νίκη.

Διαβάστε ακόμη

Δύσκολος χειμώνας: Ντόμινο αυξήσεων στην ενέργεια φέρνει μέτρα... με τον μήνα - Τι θα πει σήμερα το απόγευμα ο Μητσοτάκης

Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Εξετάζεται αν οι νεαροί έκαναν live στο TikTok - Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τους 3 νεκρούς

«Ήταν κατουρημένα και κλαμένα»: Ξέχασαν παιδάκια σε σχολικό λεωφορείο για 5 ώρες

Αντίδραση τουρκικού ΥΠΑΜ στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο Καστελόριζο: Μιλά ξανά για αποστρατιωτικοποίηση

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Red Bull
  • ειδήσεις τώρα
  • ΕΘΝΟΣΠΟΡ
  • Μαξ Φερστάπεν
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>