• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πώς οδηγήθηκε η Ισπανία ξανά σε εκλογές - Η αλληλουχία κρίσεων που «ροκάνισε» τη θέση του ΣάντσεθΈρχεται το νέο 112: Με εφαρμογή για κινητά, βιντεοκλήσεις και «σιωπηλό κουμπί» - Οι 5 βασικές αλλαγέςΣε τρεις επιστήμονες το Νόμπελ Ιατρικής για το έργο τους στην ΟπτογενετικήΚαι επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Αποστολάκης - Η συνάντηση με Ανδρουλάκη
δημοφιλές τώρα: Δεν θα τη βάζαμε ούτε στο top-10 του: Η σειρά που ο Μπέζος θεωρεί παραδόξως την πιο επιτυχημένη του
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   03.10.2026 21:42
ΕΘΝΟΣ Sport

Γιοβάνοβιτς: «Διαφορετική και πιο φρέσκια η Γερμανία - Δεν υπάρχει κανένα αίτημα της Ντόρτμουντ για Καρέτσα»

Όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός πριν από την αναμέτρηση με τη Γερμανία στην Τούμπα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Intime
Intime
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Στη διαχείριση της κόπωσης, στην ανάγκη να διορθωθεί η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου απέναντι στην Ολλανδία και στη διαφορετική Γερμανία που περιμένει να αντιμετωπίσει στάθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου πριν από το κυριακάτικο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στην Τούμπα (4/10, 21:45).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 03.10.2026 20:54
GBL: Μεγάλη νίκη της Καρδίτσας που προσγείωσε απότομα τον Άρη - Ανατροπή και επικράτηση για το Περιστέρι
Αθλητισμός | 03.10.2026 21:18
Τα κορίτσια του Ολυμπιακού σήκωσαν το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ!

Η Ελλάδα υποδέχεται τη Γερμανία για τον 2ο όμιλο της League A του Nations League, έχοντας την πρωτιά στη βαθμολογία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να ξεκαθαρίζει ότι η κατάσταση των διεθνών θα παίξει σημαντικό ρόλο στις επιλογές του. Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Ντόρτμουντ έχει ζητήσει ειδική διαχείριση του Κωνσταντίνου Καρέτσα, τονίζοντας πως όλοι οι παίκτες αντιμετωπίζονται με τα ίδια κριτήρια.

Για την κατάσταση των παικτών και την κόπωση: «Υπάρχει κούραση, αλλά είμαστε ομάδα που έχει δουλέψει καλά. Έχουμε καλή ψυχολογία. Συζητάμε για να δούμε τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών και πάνω σε αυτό θα βασιστούμε για την αυριανή σύνθεση».

Για την πίεση του αγώνα και το δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Ολλανδία: «Σίγουρα έχουμε πίεση. Πάντα έχουμε. Όταν θέλεις να έχεις καλό αποτέλεσμα, ειδικά όταν πρόκειται για την Εθνική, πρέπει να ζεις με την πίεση. Στο δεύτερο ημίχρονο με την Ολλανδία δεν είχαμε το επίπεδο του πρώτου, που ήταν φανταστικό. Αυτό μπορεί να συμβεί. Πρέπει να κατανοήσουμε γιατί συνέβη. Συζητήσαμε με τα παιδιά για το ότι δεν υπήρχε ισορροπία, ώστε να μην επαναληφθεί».

Για τη δήλωση του Κώστα Τσιμίκα ότι η θέληση μπορεί να ξεπεράσει την κόπωση: «Ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν το ποδόσφαιρο είναι η ψυχολογία. Αυτή επηρεάζεται από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα. Αύριο έχουμε απέναντί μας μια νέα Γερμανία, διαφορετική από εκείνη του πρώτου αγώνα. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Σερβία και πήρε εύκολα τη νίκη. Είναι πιο φρέσκια σε σχέση με εμάς».

Για το επιβαρυμένο πρόγραμμα: «Σίγουρα τα τέσσερα παιχνίδια βοηθούν τις μεγάλες ομοσπονδίες που έχουν πολλές επιλογές. Σε εμάς, στις μικρότερες ομοσπονδίες, δημιουργούν θέμα. Σε δύο εβδομάδες θα δώσουμε τέσσερα ματς. Οι μεγάλες εθνικές δεν έχουν τα ίδια προβλήματα».

Για τα δημοσιεύματα περί αιτήματος της Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα: «Δεν υπάρχει κανένα αίτημα της Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα. Υπάρχουν υπερβολές. Όταν οι παίκτες έρχονται μαζί μας, ενημερώνουμε τους συλλόγους για τα δεδομένα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής, αλλά και μετά. Αυτό το θέμα πήρε μεγαλύτερη διάσταση χωρίς λόγο. Ό,τι ισχύει για τον Κωνσταντίνο ισχύει για όλους τους παίκτες. Όσο είμαι εγώ εδώ, καμία ομάδα δεν έχει ζητήσει ιδιαίτερη μεταχείριση.

Η διάθεση των παικτών να αγωνιστούν στην Εθνική υπερβαίνει τα πάντα. Οι αποφάσεις μου βασίζονται στις επιβαρύνσεις που έχουν οι ποδοσφαιριστές και στις συζητήσεις που κάνω μαζί τους. Δεν κάνουμε διακρίσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που προέρχονται από το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το αν η Γερμανία είχε υποτιμήσει την Ελλάδα στο πρώτο παιχνίδι: «Η Ελλάδα δεν νίκησε επειδή μας υποτίμησαν. Δεν πρόκειται να μας υποτιμήσει κανείς και δεν πρέπει να μειώνουμε την προσπάθεια που κάναμε. Η Γερμανία είναι εξαιρετική ομάδα. Απέναντι στη Σερβία ήταν πολύ δυνατή. Έχει δύναμη στο παιχνίδι της και ο Κλοπ προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα με τη δική του νοοτροπία. Είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρει. Παίζει πιο κάθετα και παίρνει περισσότερα ρίσκα. Γίνεται μια σύγχρονη ομάδα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα».

Διαβάστε ακόμη

Πολιτικοί τριγμοί στην Ισπανία: Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Σάντσεθ

Με βαριά ατζέντα ο Ρούμπιο στην Αθήνα: Γιατί είναι κρίσιμο το momentum της επίσκεψης

Θάνατος Μαζωνάκη: Ψάχνουν τις ποσότητες της προποφόλης και της μιδαζολάμης

Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ για την επίθεση με χειροβομβίδα στην Αχαρνών - Το προηγούμενο χτύπημα στις 8 Σεπτέμβρη

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • εθνική Ελλάδας
  • Ιβάν Γιοβάνοβιτς
  • Nations League
  • Εθνική ομάδα
  • ειδήσεις τώρα
  • ΕΘΝΟΣΠΟΡ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>