• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Φωτιά στο Πέραμα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καζάνια - «Αν δεν προλαβαίναμε θα είχαμε ολοκαύτωμα»Φονικές χιονοστιβάδες: Ακόμα οκτώ νεκροί στις Άλπεις μέσα σε ένα 24ωροΤο FBI συνέλαβε έναν από τους Top 10 καταζητούμενούς του - Ποιος είναι ο Αλεχάντρο ΚαστίγιοΓροιλανδία: Αναβρασμός στην ΕΕ για τις απειλές Τραμπ - «Υπονομεύουν την κοινή μας ευημερία»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   23.06.2019 21:12
ΕΘΝΟΣ SportInterwetten

Aρης: Προσέφυγε στο ΣτΕ για τον πρόσθετο φόρο του 2009

Ζητά την αναίρεση της εφετειακής απόφασης ως παράνομης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε o Eρασιτέχνης Άρης κατά της διαφοράς φόρου και του πρόσθετου φόρου που του επιβλήθηκε λόγω ανακρίβειας των φορολογικών του δηλώσεων κατά τις διαχειριστικές περιόδους 2008-2009.

Ειδικότερα, ο Άρης στρέφεται κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Επιδιώκει μέσω του ΣτΕ την ακύρωση της από 8.5.2017 απόφασης του προϊσταμένου της ΑΑΔΕ που απέρριψε την ενδικοφανή προσφυγή κατά της πράξης διορθωτικού προσδιορισμού του προϊσταμένου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

Με την πράξη αυτή καταλογίσθηκε σε βάρος του Άρη για το διαχειριστικό έτος 2008 χρεωστικό υπόλοιπο 384.146 ευρώ και πρόσθετος φόρος λόγω ανακριβούς δήλωσης 460.975 ευρώ και για το επόμενο έτος (2009) του καταλογίσθηκαν για τις ίδιες αιτίες, τα ποσά των 454.768 ευρώ και των 545.721 ευρώ, αντίστοιχα.

Οι επιβαρύνσεις αφορούσαν διαφορές που προέκυψαν  κατά την αφαίρεση του ΦΠΑ από τα έξοδα του Συλλόγου και εμφανιζόταν απόκρυψη εσόδων.

Από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης το 2015 οι καταλογιστικές πράξεις κρίθηκαν μη νόμιμες και αναπέμφθηκαν στη Δ.Ο.Υ. για να τις επανελέγξει.

Μετά τον έλεγχο εκδόθηκε οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού ΦΠΑ και καταλογισμού με τα ίδια αρχικά ποσά.

Ο Άρης άσκησε νέα δεύτερη ενδικοφανή προσφυγή η οποία απορρίφθηκε και πάλι. Στην συνέχεια προσέφυγε εκ νέου στο Διοικητικό Εφετείο επικαλούμενος ότι η Δ.Ο.Υ. προέβη σε εσφαλμένο υπολογισμό εκπιπτομένου φόρου.

Το Διοικητικό Εφετείο με νέα απόφασή του, τον περασμένο Ιανουάριο, έκρινε ότι πρέπει να μειωθεί ο επιβληθείς πρόσθετος φόρος από τα 460.975 ευρώ στα 304.244 ευρώ και από τα 545.721 ευρώ στα 360.176 ευρώ και επέβαλε παράλληλα, δύο κυρώσεις:

  1. Απώλεια του δικαιώματος να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα για 3 μήνες και  
  2. Απαγόρευση σύναψης σύμβασης με το Δημόσιο, δημόσιους οργανισμούς και φορείς για 3 χρόνια.

 Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Άρης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναίρεση, ως παράνομης, της εφετειακής απόφασης.

Διαβάστε ακόμη

Η προφητεία για τις 26/2 που τρομάζει τους Ρώσους - Τι έχει προβλέψει ο άνθρωπος που τάραξε τον Χίτλερ και φοβόταν ο Στάλιν

Ο Τραμπ φτιάχνει «δικό του ΟΗΕ» - Πώς επηρεάζονται Ελλάδα και Κύπρος

Φωτιά στο Πέραμα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καζάνια - «Αν δεν προλαβαίναμε θα είχαμε ολοκαύτωμα»

Το FBI συνέλαβε έναν από τους Top 10 καταζητούμενούς του - Ποιος είναι ο Αλεχάντρο Καστίγιο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Αρης
  • Συμβούλιο της Επικρατείας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr