Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί!
Ο Γάλλος άλλοτε σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου και μετέπειτα παράγοντας κατηγορείται για την υπόθεση διαφθοράς σχετικά με το Μουντιάλ του Κατάρ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Οπως έχει γίνει γνωστό, ο άλλοτε σπουδαίος ποδοσφαιριστής συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.
Ο Πλατινί έχει ήδη τιμωρηθεί, χάνοντας την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδιας, λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1,7 εκατ. ευρώ από τον πρώην πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.
Ο άλλοτε κορυφαίος παίκτης του κόσμου ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα αυτά αφορούσαν την εργασία του ως σύμβουλος της FIFA μεταξύ 1998 και 2001 και πως τα ζήτησε με καθυστέρηση εννέα ετών, θεωρώντας ότι έχει προφορικό συμβόλαιο με τον Μπλάτερ, κάτι που έχει νομική ισχύ στην Ελβετία.
Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Πλατινί εμπλέκεται και σε άλλο σκάνδαλο καθώς η σημερινή σύλληψή του έγινε κατόπιν έρευνας που αφορά παρατυπίες στην ανάθεση του Μουντιάλ που θα γίνει σε τρία χρόνια στο Κατάρ. Πρόκειται άλλωστε για μια υπόθεση που τελεί υπό διερεύνηση καθώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, πρόκειται για μια απ' τις πιο... αμαρτωλές αναθέσεις διοργάνωσης στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει
«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά
Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



