• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΜετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτωνΑπόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   20.11.2018 17:32
Σοφία Σπίγγου
Σοφία Σπίγγου
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το χρονικό της πρόκλησης

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον «μαύρο ήλιο» του ναζισμού στο ΟΑΚΑ

Το σύμβολο του «Μαύρου Ήλιου» είναι στη λίστα με αυτά που είναι απαγορευμένα σε τουλάχιστον δύο γερμανικά κρατίδια

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(XYZ Contagion)
(XYZ Contagion)

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας μετά την ανάρτηση του ναζιστικού συμβούλου «μαύρος ήλιος»,  στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στο ματς της Ελλάδας με την Εσθονία. Την εντολή έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίεας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια σχετικής έρευνας τόσο για την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου  όσο και για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας που προηγήθηκε.

Την προκαταρκτική θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας, ενώ στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο. Σημειώνεται πως για όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ υπέβαλλε αναφορά ο υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στην Εισαγγελέα  του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αλλά και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Μάλιστα, στο φάκελο που απέστειλε, στον οποίο περιλαμβάνονταν τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοναζαστικές εικόνες ντροπής στο γήπεδο, ζητώντας τους να  πράξουν τα «δέοντα». 

Το χρονικό της πρόκλησης

Μια ομάδα ατόμων -με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων- κρατούσε σημαίες με τον «Μαύρο Ήλιο» των SS και με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, χαιρετούσε ναζιστικά. Η ομάδα των ατόμων αργότερα έκαψε μια τουρκική σημαία.

Ο «Μαύρος Ήλιος», που είναι συνδεδεμένος με τα SS λόγω του Χάινριχ Χίμλερ, έχει χρησιμοποιηθεί σε τελετές μύησης στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Δεσπόζει στο μωσαϊκό του πύργου Βέβελσμπουργκ, τον οποίο είχε αγοράσει το 1933 ο Χίμλερ με στόχο να το μετατρέψει κέντρο των SS.

3-630.jpg

Το σύμβολο είναι στη λίστα με αυτά που είναι απαγορευμένα σε τουλάχιστον δύο γερμανικά κρατίδια, ενώ η UEFA το συμπεριλαμβάνει στα σύμβολα μίσους.

Ήδη, σε ανάρτησή του στο Instagram, με φωτογραφία από την παρουσία του σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, ο υφυπουργός Αθλητισμού καταδίκαζε τα μελανά γεγονότα στο ΟΑΚΑ σε αντιδιαστολή με την κίνηση «fair play» Κύπριου αθλητή, τον οποίο βράβευσε. Ο κ. Βασιλείαδης, πάντως, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Στο διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας. Βραβεύοντας τον Κύπριο αθλητή που στη μέση του αγώνα αποσύρθηκε για να δώσει το άλμπουρό του στον Τούρκο αθλητή, ο οποίος διεκδικούσε μετάλλιο και είχε ατύχημα χάνοντας το δικό του. Μεγάλες στιγμές του αθλητισμού... Πλήρης αντιδιαστολή με τα φασιστικά σταγονίδια που αμαύρωσαν με την παρουσία τους την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και την εικόνα της πατρίδας και του λαού μας...».

Διαβάστε ακόμη

Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων

Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί

Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΟΑΚΑ
  • Γιώργος Βασιλειάδης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr