• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Ζάκυνθος: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου – «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   25.09.2019 20:02
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Θρύλος της ποδηλασίας📌 «Άλλη κουλτούρα στην Ελλάδα»📌 «Μετά τα 16 πιο σοβαρά»📌 «Καθιέρωση της Historica»

Θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας: Έτσι θα αλλάξει η Ελλάδα ποδηλατική κουλτούρα

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Τζιανλουίτζι Στάνγκα θα βρεθεί στη Ρόδο για την Historica 2019 και προτείνει αλλαγές στην ποδηλατική κουλτούρα της χώρας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Ενας θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας, θα βρεθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ρόδο με την ευκαιρία της διοργάνωσης «Historica» που θα διεξαχθεί 10-13 Οκτωβρίου. Πρόκειται για διοργάνωση που συγκεντρώνει εκατοντάδες λάτρεις του ποδηλάτου σε ένα ραντεβού αναμνήσεων.

Επίτιμος καλεσμένος είναι ο Τζιανλουίτζι Στάνγκα (Gianluigi Stanga). Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες αθλητικές μορφές της Ιταλίας καθώς η αγωνιστική καριέρα του, ξεκίνησε το 1965 περιελάμβανε 30 νίκες, ενώ το 1975 πήρε στα χέρια του την άδεια του προπονητή σε εθνικό επίπεδο. Από το 1977 έως το 1980 συνεργάστηκε με την ιταλική ομοσπονδία ποδηλασίας ως τεχνικός της Εθνικής ομάδας πίστας, αναλαμβάνοντας και την Ολυμπιακή προετοιμασία της «σκουάντρα ατζούρα», για να ακολουθήσει η συνεργασία του με την Ολυμπιακή επιτροπή, αλλά και η αντίστοιχη με την Ελληνική Ομοπονδία Ποδηλασίας έως το 1983 σε ρόλο τεχνικού διευθυντή.

0000900.png

Θρύλος της ποδηλασίας

Μέσα από τη διαδρομή του στην προπονητική ανέδειξε κορυφαίους αθλητές όπως οι Moser, Baronchelli, Corti, Thutau, Βugno, Rominger, De Wolf, Gianetti, Martinello, Zabel και Petacchi.

Συνολικά είχε 304 νίκες μεταξύ των οποίων δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, δύο γύρους Ιταλίας και αμέτρητες διεθνείς νίκες στους μεγαλύτερους αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Υπηρέτησε ακόμη την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας ενώ από το 2008 είναι πρόεδρος της εταιρείας Κ4 με έδρα το Μιλάνο η οποία προσφέρει υπηρεσίες και συμβουλές στον κόσμο.

000090009a.jpg

«Άλλη κουλτούρα στην Ελλάδα»

«Δυστυχώς στην Ελλάδα, πιθανόν λόγω της γεωγραφικής της θέσης, επικρατεί μία ποδηλατική κουλτούρα πολύ διαφορετική από τα άλλα κράτη. Θα πρέπει η Ελλάδα να αποκτήσει πολλούς οικονομικούς πόρους και να βρει ένα χορηγό για να δημιουργήσει μια επαγγελματική ομάδα World Tour, που θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την κοινή γνώμη, τον Τύπο και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή», σημείωσε.

0006600.jpg

«Μετά τα 16 πιο σοβαρά»

Στάθηκε κυρίως στα τμήματα υποδομής. «Η συμβουλή μου είναι να ασχοληθούν τα παιδιά με την ποδηλασία αρχικά ως διασκέδαση. Σε ηλικία, 15-16 ετών, μπορούν να βλέπουν την ποδηλασία στα σοβαρά και εφόσον έχουν ταλέντο και ικανότητες να προχωρήσουν όσο μπορούν περισσότερο».

yyyy0.jpg

«Καθιέρωση της Historica»

Η 2η «Historica» πλησιάζει και ο Gianluigi Stanga σκοπεύει να αποτελέσει κομμάτι της: «Ένα γεγονός και εκδηλώσεις τέτοιου επιπέδου είναι πάντα θετικές και ενθουσιάζουν τους φίλους του αθλήματος. Πρέπει να επιμείνουν οι διοργανωτές και να το κάνουν γνωστό σ’ όλη την Ευρώπη, γιατί η Ρόδος ανέκαθεν ήταν ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός. Εύχομαι να καθιερωθεί η Historica και να αποτελεί πάντα μία τεράστια ποδηλατική συνάντηση, η οποία θα αποτελεί θέμα συζήτησης στα ευρωπαϊκά δρώμενα του αθλήματος».

0077.jpg
Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Σπορ
  • ποδηλασία
  • Ρόδος
  • Historica
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr