Παγκόσμιο στίβου: Ετοιμος να γράψει ιστορία απόψε ο Τεντόγλου
Στις 20.40 (29/9) θα γίνει ο τελικός του μήκους με την συμμετοχή του 21χρονου πρωταθλητή Ευρώπης από τα Γρεβενά που θα διεκδικήσει το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη Ντόχα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ενα εικοσιτετράωρο μετά την πρόκριση του στον τελικό με επίδοση 8.00 μέτρα στο τρίτο και τελευταίο του άλμα στα προκριματικά ο Μίλτος Τεντόγλου είναι έτοιμος για τη μεγάλη υπέρβαση.
Ο 21χρονος πρωταθλητής Ευρώπης από τα Γρεβενά θα προσπαθήσει να κάνει το μεγάλο άλμα που θα τον φέρει στο βάθρο, αλλά όπως φάνηκε και στα προκριματικά το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο καθώς όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Θέλει άλμα κοντά στο 8.40μ.
Ο Τεντόγλου στην δεύτερη συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό. Eφέτος ο Τεντόγλου έχει 8,38 μ. στον κλειστό και 8,32 μ. στη θερινή σεζόν. Οπως δήλωσε και ο ίδιος ένα άλμα γύρω στο 8.40μ. θα φέρει σίγουρα κάποιο μετάλλιο ενώ έχρισε μεγάλο φαβορί για το χρυσό τον Κουβανό Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία που έκανε επίδειξη δύναμης στον προκριματικό.
Φαβορί ο Ετσεβαρία
Χθες ο Ετσεβαρία με 8.40μ. που ήταν και ο πρώτος που έπιασε το όριο του τελικού (8.15μ.). Ο Νοτιοαφρικανός Λούβο Μανιόνγκα που ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής το 2017 στο Λονδίνο με 8.48μ. πέρασε στον τελικό με την 10η επίδοση (7.91μ.).
Το μοναδικό μετάλλιο η Νίκη Ξάνθου
Η Ελλάδα έχει 21 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά ποτέ δεν έχει κατακτήσει μετάλλιο στο μήκος ανδρών. Στο μήκος γυναικών η Νίκη Ξάνθου με 6,94 μ. είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος γυναικών το 1997 στην Αθήνα.
Οι 12 φιναλίστ του τελικού βάσει του προκριματικού
- Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) – 8.40μ.
- Τζεφ Χέντερσον (ΗΠΑ) – 8.12μ.
- Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) – 8.07μ.
- Στέφιν ΜακΚάρτερ (ΗΠΑ) – 8.04μ.
- Ράσγοευλ Σαμάι (Νότια Αφρική) – 8.01μ.
- Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) – 8.01μ.
- Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) – 8.00μ.
- Σουροτάρου Σιρογιάμα (Ιαπωνία) – 7.94μ.
- Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) – 7.92μ.
- Λούβο Μανιόνγκα (Νότια Αφρική) – 7.91μ.
- Τζιανάν Γουάνγκ (Κίνα) – 7.89μ.
- Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) – 7.89μ.
Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




