• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Απειλές Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, «θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε πυραύλους» απαντά το Ιράν - Patriot στην Τουρκία εγκαθιστούν οι ΗΠΑΠέθανε στα 84 του χρόνια ο σπουδαίος σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος«Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων»: Το ΝΑΤΟ εγκαθιστά Patriot στη Μαλάτεια της ΤουρκίαςΣε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για κύκλωμα παράνομου τζόγου - 17 συλλήψεις και κέρδη άνω των 16 εκατ. ευρώ
δημοφιλές τώρα: Λεωφορεία: Μπλόκαρε τον διαγωνισμό των 600 καμερών η ΕΑΔΗΣΥ - Η προσφυγή που ακυρώνει τη διακήρυξη
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   14.10.2019 18:34
ΕΘΝΟΣ SportInterwetten

Βασιλακόπουλος κατά Αυγενάκη: «Αντισυνταγματικό και επικίνδυνο νομοσχέδιο»

H Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στρέφεται κατά του νέου νομοσχεδίου που έφερε το υφυπουργείο Αθλητισμού

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Intime)
(Intime)

Η ΕΟΚ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά στρέφεται εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος προ ημερών κατέθεσε μίνι αθλητικό νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, φωτογραφική διάταξη σχετικά με τον περιορισμό της θητείας των προέδρων και των στελεχών που κατέχουν εκτελεστικές θέσεις σε αθλητικές ομοσπονδίες.

Η ομοσπονδία μπάσκετ, η οποία διοικείται από τον «αιώνιο» πρόεδρο Γιώργο Βασιλακόπουλο στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο «αντισυνταγματική και επικίνδυνη πρόταση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Με το Σχέδιο Νόμου που τίθεται προς διαβούλευση επιχειρείται η διατήρηση της άμεσης παρέμβασης της πολιτείας στη διοικητική υπόσταση των Αθλητικών Ομοσπονδιών, με τελικό στόχο τον περιορισμό του   κατοχυρωμένου από τους διεθνείς και εθνικούς φορείς αυτοδιοίκητου των αιρετών ανώτατων διοικητικών φορέων του αθλητικού κινήματος.

Η παρέμβαση αυτή επιχειρείται με τη διατήρηση της ρύθμισης που τέθηκε με το ν . 4603 /2019 περί περιορισμού της θητείας μελών του Δ.Σ.  που κατέχουν εκτελεστική θέση, με την επιβαρυντική όμως προσθήκη  του αναδρομικού χαρακτήρα τους.   

Ο περιορισμός που εισάγει ως προς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε μέλη του προεδρείου των Αθλητικών  Ομοσπονδιών είναι  αντισυνταγματικός αλλά και ιδιαίτερα προβληματικός, προσβάλλει δε την διεθνώς αναγνωρισμένη και κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του ανώτατου διοικητικού φορέα των αθλημάτων, όπως αυτή προσδιορίζεται από την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΧΑΡΤΑ  της Δ.Ο.Ε.  

Είναι αντισυνταγματικός επειδή καταργεί  και μάλιστα με αναδρομική ισχύ το ατομικό δικαίωμα κάθε πολίτη να  εκλέγεται σε δημόσιες αιρετές διοικητικές θέσεις  (άρθρα 5 παρ. 1, 12, 55 παρ. 1 και 78 παρ.2 του Συντάγματος.

Είναι επικίνδυνος  και προβληματικός για το άθλημα επειδή καταλήγει στην στέρηση των υπηρεσιών παραγόντων  καταξιωμένων για την προσφορά τους,  των οποίων η  προσφορά των υπηρεσιών τους έχει αναγνωρισθεί και τιμηθεί από την ελεύθερη βούληση  του  εκλογικού  σώματος  της Αθλητικής Ομοσπονδίας, την οποία  όμως με   αυτή  την παρεμβατική  ρύθμιση η πολιτεία  ανεύθυνα αποδοκιμάζει.

Η είσοδος νέων διοικητικών παραγόντων στο χώρο δεν θα επιτευχθεί με την αποδοκιμασία  και εν τέλει τον αποκλεισμό  των με επιτυχία δοκιμασθέντων παραγόντων, αλλά με την δική τους δοκιμασία μέσω της  δημιουργικής πνοής  που θα αποκομίσουν από την συνεργασία τους με την διοικητική εμπειρία αλλά και την αναγνώριση και καταξίωσή τους από τον κόσμο του αθλήματος.

Η  αντισυνταγματική αυτή ρύθμιση προσλαμβάνει ένα επί πλέον αρνητικό στοιχείο, το οποίο επιβάλλει την απάλειψή του από το Σχέδιο Νόμου. Το κάθε άλλο παρά σύννομο αυτό στοιχείο είναι ότι η ρύθμιση έχει σαφή φωτογραφικό χαρακτήρα, το οποίο στρέφεται κατά συγκεκριμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και διοικητικών παραγόντων, με προφανή σκοπό την αναγκαστική αποχώρησή τους από το χώρο, που αφιλοκερδώς υπηρέτησαν και επιδοκιμάσθηκαν από τη κοινωνία του αθλήματος και γενικότερα της αθλητικής κοινωνίας».

Διαβάστε ακόμη

Μετά τον Χαμενεΐ τίποτα δεν τελείωσε: Η «αχίλλειος πτέρνα» του Ιράν και ο πόλεμος που μπορεί να ξεφύγει - Η Ζακία Άκρα εξηγεί

Πέθανε στα 84 του χρόνια ο σπουδαίος σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος

«Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων»: Το ΝΑΤΟ εγκαθιστά Patriot στη Μαλάτεια της Τουρκίας

Δέσποινα Μοιραράκη: «Με συνέλαβαν στο Ιράν επειδή φαινόταν λίγο από τα μαλλιά μου»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • μπάσκετ
  • Γιώργος Βασιλακόπουλος
  • Λευτέρης Αυγενάκης
  • ΕΟΚ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr