• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυτοί είναι οι δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στη φωτιά στο ΡέθυμνοΔημοσκόπηση CNN: Ιράν, πληθωρισμός και βενζίνη «ρίχνουν» τη δημοτικότητα του Τραμπ σε ιστορικό χαμηλό«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Σβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία, μετά την εμπλοκή της Σαουδικής ΑραβίαςAI εκτός ελέγχου: Πράκτορες του ChatGPT αυτονομήθηκαν και έκαναν μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων σε εταιρείες
δημοφιλές τώρα: Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουλίου
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   14.11.2019 00:07
ΕΘΝΟΣ Sport

«Κάρφωσε» τον Ολυμπιακό για το «Γ. Καραϊσκάκης» η Σοφία Σακοράφα

Αιχμές από τη βουλευτή του ΜέΡΑ 25 για τη μη υλοποίηση των αντισταθμιστικών στο γήπεδο των «ερυθρόλευκων»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Αιχμές για τον Ολυμπιακό σχετικά με τη συμφωνία που έκανε για το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το κατά πόσο τηρήθηκαν οι όροι της από τους «ερυθρόλευκους», άφησε η Σοφία Σακοράφα, μιλώντας την Τετάρτη (13/11), στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση για το αθλητικό νομοσχέδιο.

Αναφερόμενη στο φαληρικό γήπεδο και την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, είπε, απευθυνόμενη στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη: «Και επειδή έχω μια εμπειρία. Μπορείτε σας παρακαλώ να ελέγξετε αν υλοποιήθηκαν τα αντισταθμιστικά, όταν κατεδαφίστηκε το ιστορικό γήπεδο "Καραϊσκάκη" για την ανέγερση του γηπέδου του Ολυμπιακού από τον παραχωρησιούχο; Δεν γνωρίζω να έχει κατασκευαστεί το τεράστιο στάδιο που θα εξυπηρετούσε τους αθλητές του στίβου στα νότια προάστια. Απ' όσο ξέρω, όχι. Εδώ το ερώτημά μου μπορεί να είναι πρόωρο, αφού δεν έχουν περάσει ακόμα ούτε 15 χρόνια από τότε».

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μία ανώνυμη εταιρία ζητάει τη μακροχρόνια μίσθωση ή τη δωρεά γηπέδων, η άλλοτε παγκόσμια ρέκορντ γούμαν στον ακοντισμό, είπε: «Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ολυμπιακές  εγκαταστάσεις δεν μας απασχολεί καθόλου, με το άρθρο 1 όμως, απλώς προσπαθούμε να διευκολύνουμε την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας στις αθλητικές  ανώνυμες εταιρείες».

Και πρόσθεσε: «Ναι αλλά χωρίς διαγωνισμό, χωρίς εγγυήσεις, χωρίς ποινικές ρήτρες; Δεν πρέπει να πούμε κάτι στον νομό; Πείτε μας για ποιες αθλητικές ανώνυμες εταιρείες πρόκειται; Πείτε μας ποιους θέλετε να εξυπηρετήσετε; Με μεγάλη άνεση θα μπορούσα να σας ακούσω πάνω σε αυτό, δεν θέλω να αισθάνομαι ανόητη».

Η Σ. Σακοράφα τόνισε απευθυνόμενη προς τον υφυπουργό Αθλητισμού: «Μην μας λέτε όμως ότι θα έρχεται η οποιαδήποτε αθλητική ανώνυμη εταιρεία που θα έχει τη δυνατότητα να μισθώνει ή να ζητά τη δωρεά παραχώρηση της περιουσίας του ελληνικού λαού όπου θέλει και για όσο θέλει, για χρονικό διάστημα τεράστιο, τουλάχιστον δέκα ετών με δικαίωμα ισόχρονης παράτασης, με μόνη εγγύηση την κατάθεση ενός business plan που θα υποστηρίζει τη δυνατότητα της αθλητικής ανώνυμης εταιρίας για την επισκευή, τη μετασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση της αθλητικής εγκατάστασης».

Και κατέληξε: «Πολύ εύκολα μπορούμε, ο καθένας από εμάς, κύριε Υπουργέ, με αυτούς τους όρους να βάλει τους συνεργάτες του να εκπονήσουν ένα σχέδιο εκμετάλλευσης της οποιασδήποτε αθλητικής εγκατάστασης ή για λογαριασμό οποιασδήποτε αθλητικής εταιρείας».

Διαβάστε ακόμη

Νύχτα κόλασης από τη φονική φωτιά στο Ρέθυμνο: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο, ζημιές σε σπίτια

«Η πραγματική αξία φαίνεται στις πράξεις»: Ο βραβευμένος γιατρός που οδηγά ασθενοφόρο στη Μάνη

«Είναι καταπληκτικό παιδί»: Ο νεαρός ναυαγοσώστης που έγινε viral έσωσε και άλλους κολυμβητές την ίδια ημέρα

Τι απαντά ο Γιώργος Χατζιδάκις μετά τον σάλο: Δεν απαγόρευσα στον Μητσιά να τραγουδά τον «Γιάννη τον Φονιά»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Καραϊσκάκη
  • Ολυμπιακός
  • Σοφία Σακοράφα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr