• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΜετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτωνΑπόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   19.12.2019 00:47
Newsroom
Newsroom

Ερυθρόλευκη ανατροπή και νίκη «οξυγόνο» για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Η ομάδα του Πειραιά έκανε τρομερό come back στο φινάλε και επικράτησε στην παράταση της Χίμκι 109-98

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Ο Ολυμπιακός υπερασπίσθηκε την έδρα του σε μια κρίσιμη «στροφή» του μεγάλου μαραθωνίου της Euroleague. Επικράτησε δύσκολα της Χίμκι στην παράταση με 109-98 (κ.δ.96-96) σε ένα χορταστικό παιχνίδι που πρόσφερε δυνατές συγκινήσεις ,είχε σασπένς και πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα για τις δυο ομάδες. Η ομάδα του Πειραιά έφτασε στις 6 νίκες και διατηρεί τις ελπίδες της ζωντανές- εφόσον σταθεροποιήσει προσεχώς την απόδοση της- για πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν μεγάλη ευκαιρία να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την βαθμολογική τους θέση στο παιχνίδι της Παρασκευής(20/12) στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα με το οποίο η ομάδα του Κεμζούρα  θα «κλείσει» τις υποχρεώσεις της στην «διαβολοβδομάδα» της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με την «φωτιά» , (χρειάσθηκε να ανατρέψει διαφορά 9 πόντων σε ένα δίλεπτο στο τέλος της κανονικής περιόδου) και λίγο έλειψε να προδοθεί από την άμυνα του. Παραμονές του αγώνα με την ρωσική ομάδα ο Κεμζούρα αναφέρθηκε ειδικά στην περίπτωση του Αλεξέι Σβεντ. 

Όλοι περίμεναν πως ο Ολυμπιακός θα ήταν προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει το «βαρύ πυροβολικό» της Χίμκι όμως στην πράξη η άμυνα των ερυθρολεύκων αντιμετώπισε μάλλον με αφέλεια τον σπουδαίο αυτό σκόρερ. Όπως συνέβη με τον Ράις κόντρα στον Παναθηναϊκό δυο εβδομάδες πριν όταν και είχε σταματήσει στους 42 πόντους, έτσι και τώρα, ο Σβεντ εξέθεσε  τον Ολυμπιακό κάνοντας «σμπαράλια» την άμυνα του. Ο σταρ της Χίμκι πέτυχε 36 πόντους με 7/21 τρίποντα και λίγο έλειψε να πάρει μόνος του το ματς.

Ο Κεμζούρα εμπιστεύθηκε στο αρχικό σχήμα τους: Κόνιαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ αναθέτοντας στον Παπανικολάου τη επιτήρηση του δαιμόνιου Σβεντ. Ο Ολυμπιακός αρχικά πέτυχε τον στόχο του, οδήγησε τον Ρώσο γκαρντ σε άστοχα σουτ (ξεκίνησε με 0/5),ενώ επιθετικά Σπανούλης και Πρίντεζης έδιναν λύσεις.

Ο παίκτης που κράτησε όρθια την Χίμκι στο πρώτο 10άλεπτο ήταν ο Τζέρεμι Έβανς (11π.) και λιγότερο ο Ντέβιν Μπούκερ. Ο Σβεντ με την εμπειρία του σταδιακά άρχισε να διαβάζει τις άμυνες του Ολυμπιακού, προκάλεσε φθορά με φάουλ στους αντιπάλους του και έγινε σύντομα το σημείο αναφοράς της ρωσικής ομάδας. 

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο  Ολυμπιακός είχε πολύ καλές συνεργασίες, σωστή κυκλοφορία της μπάλας(συμπλήρωσε 16 ασίστ από το 26'), προηγήθηκε με διαφορές της τάξης των 10-11 πόντων όμως στο τέλος της 3ης περιόδου ξανά ο Σβεντ  ανέλαβε ξανά δράση εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως εκείνο το διάστημα οι Κόνιαρης και Παπανικολάου(δυο καλοί αμυντικοί) βρίσκονταν στον πάγκο. Με δυο δικά του τρίποντα το σκορ έγινε 67-64 και το άγχος επέστρεψε στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε πλάνο, ούτε τον τρόπο να σταματήσει τον κακό του δαίμονα. Ο 31χρονος γκαρντ συνέχισε το «βιολί» του η διαφορά στο 38' ανέβηκε στο +9 για την Χίμκι (83-92). Οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν με τρίποντα των Πρίντεζη και Πολ ενώ ο Σπανούλης μόλις 14'' πριν από το τέλος ευστόχησε σε μακρινό σουτ στέλνοντας το ματς στην παράταση (96-96). 

Στην 5άλεπτη παράταση ο Ολυμπιακός αφυπνίσθηκε αμυντικά, πίεσε τον Σβεντ ο οποίος άρχισε να κουράζεται, έβαλε μεγάλα σουτ και πήρε μια δύσκολη και αγχωτική νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-20, 49-42, 70-67, 96-96 (κ.α.), 109-98

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Ρότσεστι 4 , Πολ 8 (1), Κόνιαρης, Σπανούλης 18 (4/5 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 10 ασίστ,), Τσέρι 4, Μιλουτίνοβ 16 , Βεζένκοβ 6 (1), Πρίντεζης 26 11(11/15 δίποντα), Παπανικολάου 16 (2/3 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Ρούμπιτ 2, Ριντ 7 .

ΧΙΜΚΙ (Κουρτινάιτις): Σβεντ 36 (3/10 δίποντα, 7/21 τρίποντα, 9/13 βολές, 3 ρμπάουντ, 9 ασίστ), Κράμερ 5 (1), Μπούκερ 12 , Καράσεβ 8 (2), Ζάιτσεφ, Γερέμπκο 10 (2), Μόνια, Γκιλ, Γιόβιτς 1, Έβανς 17 (6/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Μπέρτανς 9 (3).

Διαβάστε ακόμη

Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων

Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί

Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Χίμκι
  • μπάσκετ
  • Euroleague
  • Ολυμπιακός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr