• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στα 3,3 δισ. ευρώ η συνεισφορά του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο ΑΕΠ το 2023Σε επικίνδυνο σημείο η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή: «Το Ισραήλ έκανε τεράστιο λάθος», λέει ο ΧαμενεΐΕπιθεώρηση Τούρκου υπουργού Άμυνας στην τουρκο-ιρανική μεθόριοΕρντογάν κατά Νετανιάχου: «Είναι χειρότερος και από τον Χίτλερ» - Προειδοποίηση να μη τα βάλει με την Τουρκία
δημοφιλές τώρα: Κυριάκος: «Πέντε φορές επικοινώνησα με τον ΑΣ ΠΑΟΚ και τον Κατσαρή» - Όλο το χρονικό
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   26.12.2019 22:53
Newsroom
Newsroom

Κατώτερος των περιστάσεων ο Παναθηναϊκός - Εχασε ξανά από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν προβληματικοί απέναντι στους εξαιρετικούς Μαδριλένους που κέρδισαν άνετα με 75-87

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Φριντέτ είχε 4 στα τρίποντα και 18 πόντους που όμως δεν ήταν αρκετοί για τον Παναθηναϊκό (Intime)
Ο Φριντέτ είχε 4 στα τρίποντα και 18 πόντους που όμως δεν ήταν αρκετοί για τον Παναθηναϊκό (Intime)

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε μια αγωνιστική υπέρβαση απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Euroleague. Το... θαύμα των Χριστουγέννων όμως δεν έγινε, οι «πράσινοι» έβγαλαν ξανά στο παρκέ όλες τις αδυναμίες που έχουν στο παιχνίδι τους και η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ με 75-87. Οι Μαδριλένοι ουσιαστικά δεν ένιωσαν την απειλή της ομάδας του Ρικ Πιτίνο καθώς από τη στιγμή που πήραν τα ηνία του αγώνα, όχι μόνο δεν τα έχασαν ποτέ, αλλά διατήρησαν μέχρι τέλους και διαφορά ασφαλείας.

Η Ρεάλ, που έπαιζε και με απουσίες, πανηγύρισε την ένατη σερί νίκη (!) επί του Παναθηναϊκού και την ενδέκατη συνεχόμενη εφετινή επικράτησή της στη Euroleague καθώς έχει να χάσει από τις 30 Οκτωβρίου και παρέμεινε στην κορυφή (με 13-3) μαζί με την Εφές. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός, που θέλει ακόμη αρκετή δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί ο Πιτίνο, υποχώρησε στο 9-7.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με διάθεση και αυτοπεποίθηση και στα μισά της πρώτης περιόδου βρέθηκε στο +5 από τη Ρεάλ που όμως βρήκε λύσεις από το τρίποντο, και στο φινάλε του δεκαλέπτου είχε μετατρέψει το 16-11 σε 18-22. Το παιχνίδι παρέμεινε σφιχτό (με τη διαφορά στο καλάθι) μέχρι και το μέσο της δεύτερης περιόδου, οπότε οι Μαδριλένοι... πάτησαν γκάζι και, εκμεταλλευόμενοι τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ και την αστοχία των «πρασίνων» στο περιφερειακό σουτ, ξέφυγαν ακόμη και με 12 πόντους (32-44), τελειώνοντας το ημίχρονο στο +10 (34-44).

Η Ρεάλ παρέμεινε δυναμική και αποτελεσματική οδηγώντας τη διαφορά μέχρι και το +18 (39-57) έπειτα από τέσσερα λεπτά αγώνα. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν, βελτίωσαν την άμυνά τους και έγιναν πιο αποτελεσματικοί επιθετικά, μειώνοντας της διαφορά στους οχτώ πόντους στο φινάλε της τρίτης περιόδου (58-66).

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ωστόσο, παρά το come back που προσπάθησε να κάνει, δεν κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους κατά την τέταρτη περίοδο. Η Ρεάλ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς βρίσκοντας λύσεις σε ό,τι κι αν προσπαθούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός. Και εν τέλει επικράτησε με 75-87 επιβεβαιώνοντας, παρά τις απουσίες της, ότι είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή την περίοδο στη Euroleague.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 4 (1/7 σουτ, 4 ριμπάουντ), Ράις 3 (1/3 τρίποντα), Παπαγιάννης 10 (5/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 11 (1), Βουγιούκας, Τζόνσον 3 (1), Φριντέτ 18 (1/3 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 λάθη), Καλάθης 19 (6/12 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γουάιλι, Μήτογλου 7 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κοζέρ 12 (2), Ράντολφ 22 (2/3 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Ρούντι 3 (1/6 σουτ), Καμπάσο 6 (0/6 τρίπονταμ 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Λαπροβίτολα 7 (2), Ντεκ 2 (1/4 σουτ), Γκαρούμπα, Ταβάρες 14 (5/7 δίποντα, 4/5 βολές, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 τάπα), Μίκι 3, Τόμπκινς 8 (2), Τέιλορ 10 (2).

Διαβάστε ακόμη

Σε εξέλιξη τα αντίποινα του Ιράν για τα ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη - Αυξημένοι οι φόβοι για άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ

Μητσοτάκης για Προανακριτική: «Κάποιοι νοσταλγούν τις κρεμάλες στο Σύνταγμα - Δεν είμαι εδώ για καμία εσχάτη προδοσία»

Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών - Πληροφορίες για τραυματίες

Πληρώνουμε ήδη την κλιματική αλλαγή; 16 δισ. «μαχαίρι» στα νοικοκυριά - Το αποτύπωμά της στην Ελλάδα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • μπάσκετ
  • Euroleague
  • Ρεαλ Μαδρίτης
  • Παναθηναϊκός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr