• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνησηΚακοκαιρία Byron: Πλημμύρες και 112 σε Μάνδρα και Μέγαρα – Απίστευτες εικόνες κατέγραψε το ethnos.grΚακοκαιρία Byron: Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορίαΚακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική - Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   13.01.2020 19:03
Newsroom
Newsroom

Χακάν Σουκούρ: Εθνικός ήρωας, εχθρός του Ερντογάν και πλέον οδηγός ταξί στις ΗΠΑ!

Ο παλαίμαχος Τούρκος ποδοσφαιριστής εργάζεται πια ως οδηγός ταξί στην Ουάσινγκτον και ξεσπάει κατά του Ερντογάν: «Μου πήρε τα πάντα, την ελευθερία μου, την φωνή μου, την δουλειά μου»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο Χακάν Σουκούρ (AP Photo/Amel Emric, FILE)
Ο Χακάν Σουκούρ (AP Photo/Amel Emric, FILE)

Είναι αναμφίβολα ο πιο διάσημος, ο πιο αναγνωρίσιμος στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου. Είναι ο Χακάν Σουκούρ, o «ταύρος του Βόσπορου», ο «βασιλιάς των γκολ», ο άνθρωπος που συνδύασε την καριέρα του με τις επιτυχίες της Γαλατάσαραϊ και της Εθνικής Τουρκίας (112 συμμετοχές και 51 γκολ), με την οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 2002 και παρασημοφορήθηκε για τις υπηρεσίες του. Μόνο που στα 48 του χρόνια, ο Χακάν Σουκούρ έχει χάσει πια τα πάντα και εργάζεται ως οδηγός της Uber στην Ουάσινγκτον, όπου βρήκε καταφύγιο εξαιτίας της αντίθεσης του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου δουλεύει καθημερινά πίσω από ένα τιμόνι ως οδηγός ταξί, ενώ πουλάει και βιβλία για να ζήσει, όπως αποκάλυψε στην γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξαιτίας του Ερντογάν: «Έχω αρχίσει να δουλεύω. Δεν έχω τίποτα σε κανένα σημείο του κόσμου. Ο Ερντογάν μου πήρε τα πάντα: την ελευθερία μου, τη φωνή μου, τη δουλειά μου. Το κόμμα του εκμεταλλεύτηκε τη δημοφιλία μου. Η οικογένειά μου υπέφερε και υποφέρει. Κατέστρεψαν το μαγαζί της γυναίκας μου, τα παιδιά μου είναι θύματα επίθεσης στον δρόμο, δέχθηκα απειλές θανάτου. Ο πατέρας μου μπήκε στη φυλακή» τόνισε ο Σουκούρ, που κατηγορήθηκε για συμμετοχή στο πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016. 

«Ποιος ήταν ο ρόλος μου σε αυτό; Μέχρι σήμερα κανείς δεν μου έχει εξηγήσει τι έκανα. Οι δικές μου ενέργειες ήταν νόμιμες και δημόσιες, για το καλό της χώρας μου. Αλλά λέγομαι Χακάν Σουκούρ. Μπορούν να μου πουν για ποιο έγκλημα με κατηγορούν; Όχι. Απλά με αποκαλούν προδότη και τρομοκράτη. Είμαι εχθρός της κυβέρνησης, όχι του τουρκικού λαού. Αγαπώ τη σημαία μας και την πατρίδα μας». Για τον Ερντογάν, ο Σουκούρ πρόσθεσε: «Να επιστρέψει στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στα ανθρώπινα δικαιώματα. Να γίνει ο πρόεδρος τον οποίο χρειάζεται η Τουρκία».

Διαβάστε ακόμη

Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari

Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • Χακάν Σουκούρ
  • ποδόσφαιρο
  • Εθνική Τουρκίας
  • Τουρκία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr