• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δένδιας: Η Κύπρος για την Ελλάδα δεν κείται μακρά - Το αποδεικνύουμε έμπρακταΗΠΑ και Ισραήλ βομβάρδισαν το κτίριο στο Ιράν όπου συνεδρίαζαν για τον διάδοχο του ΧαμενεΐΑπεργία της ΠΝΟ την Πέμπτη 5/3: «Κανένα πλοίο δεν θα πάει στη Μέση Ανατολή»«Θα καούμε ζωντανοί»: Βίντεο φέρεται να δείχνει Έλληνες ναυτικούς εγκλωβισμένους στον Περσικό
δημοφιλές τώρα: Κτήμα Τατοΐου: Σε ιδιώτη παραχωρούνται για 65 χρόνια 24 από τα 40 κτίρια - Ποιοι οι ενδιαφερόμενοι...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   13.01.2020 23:39
ΕΘΝΟΣ SportInterwetten

Αγορά εξοπλισμού 2 εκατ. ευρώ για το εργαστήριο του ΕΣΚΑΝ προανήγγειλε ο Αυγενάκης

Στόχος της κυβέρνησης η συμμόρφωση του ΕΣΚΑΝ με τις επιταγές της WADA και η επαναλειτουργία του εργαστηρίου αντιντόπινγκ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Η WADA έχει βάλει λουκέτο μέχρι τις 31 Μαρτίου στο εργαστήριο αντιντόπινγκ του ΕΣΚΑΝ στο ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα τα δείγματα από τους ελέγχους να βρίσκονται στον αέρα. Ωστόσο, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου να μεταφερθεί το εργαστήριο στον Δημόκριτο, ενώ παράλληλα όπως τόνισε προχωρά η αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού ύψους 2 εκατ. ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην κανονικότητα με την ελπίδα ότι μετά τις 31 Μαρτίου το εργαστήριο να αποκτήσει ξανά πιστοποίηση λειτουργίας από τη WADA.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απαντώντας τη Δευτέρα (13/1) σε ερώτηση στη Βουλή, αναφέρθηκε σχετικά: «Συστήσαμε Επιστημονική Επιτροπή για την υποστήριξη του έργου του, προχωρήσαμε τη διαδικασία μεταφοράς του Εργαστηρίου Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ,  ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού για την απρόσκοπτη λειτουργία του, ύψους 2 εκατ. ευρώ».

Ακόμη, έκανε γνωστό ότι έπεσαν οι υπογραφές για την μετατροπή του ΕΣΚΑΝ σε Εθνικό Οργανισμό για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ, στο πλαίσιο συμμόρφωσής της Ελλάδας με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ (WADA). Ο ΕΣΚΑΝ δηλαδή, θα γίνει ανεξάρτητος όχι ως όργανο αλλά ως οντότητα, θα έχει επί παραδείγματι δικό του προϋπολογισμό. Η συγκεκριμένη μετατροπή ήταν μία από τις πολλές παρατηρήσεις του διεθνούς οργάνου αντιντόπινγκ.

«Το 2020 είναι Ολυμπιακή χρονιά. Είναι η χρονιά, για την οποία προετοιμάζονται εντατικά όλοι οι αθλητές προκειμένου να διακριθούν και να κατακτήσουν ένα πολυπόθητο μετάλλιο. Στο Τόκιο θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες, στους οποίους είμαι βέβαιος ότι οι εκπρόσωποί μας αθλητές θα δώσουν την ψυχή τους για να κερδίσουν μια θέση στην μεγάλη λίστα των Ολυμπιονικών μας και να μας γεμίσουν με απερίγραπτες στιγμές εθνικής υπερηφάνειας. Εμείς είμαστε αρωγοί στο όνειρό τους και τους στηρίζουμε έμπρακτα. Είναι η πρώτη φορά που μια Κυβέρνηση προέταξε τους αθλητές και τις ανάγκες τους και τις έθεσε σε προτεραιότητα. Το πιστεύουμε και το πράττουμε» δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Επίσης, αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογίας των συμβολαίων από το 45% στο 22% και στην αύξηση του ποσοστού έκπτωσης φόρου χορηγιών για κοινωφελείς σκοπούς και για τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία. «Αυτές οι δύο διατάξεις θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και είναι ρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού» είπε.

Τέλος, για τα έργα που θα γίνουν, τόνισε ότι: «Συνεχίζουμε και επεκτείνουμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και -μέχρι στιγμής-, σε περίοδο μόλις 4 μηνών, έχουμε εντάξει επιπλέον 50 έργα, προϋπολογισμού 35 εκ. ευρώ περίπου. Αποτελεί μεγάλο μας στόχο να απορροφήσουμε ακόμη περισσότερα ποσά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2020 προς όφελος των αθλητικών υποδομών και κατ’ επέκταση της κοινωνίας και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε πάρει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τις αθλητικές υποδομές και την αναβάθμισή τους».

Πηγή: SDNA

Διαβάστε ακόμη

Η Γαλλία στέλνει φρεγάτα και εναέρια στην Κύπρο: Οι δηλώσεις Μακρόν και η νέα προειδοποίηση του Ιράν

Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Ξεκαθάρισμα μεταξύ Τούρκων «βλέπουν» οι Αρχές

Σύλλογος συγγενών θυμάτων Τεμπών: Γιατί κατέβηκε ανάρτηση της Καρυστιανού - Συντονισμένη επίθεση από «στρατιές» λογαριασμών

«Δεν μπορώ να το πιστέψω»: Τα αγωνιώδη μηνύματα δημάρχου προς την οικογένειά της όταν την έπιασαν να κάνει σεξ με 16χρονο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Λευτέρης Αυγενάκης
  • Σπορ
  • ΕΣΚΑΝ
  • ντόπινγκ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr