• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   16.01.2020 11:52
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η δίκη των 12 μεταμφιεσμένων τενιστών📌 Η «απολογία» Φέντερερ📌 «Θα κάνω διάλογο με τους χορηγούς μου»📌 Η σειρά της Γουίλιαμς και της F1

Τούνμπεργκ και οικολόγοι εναντίον Φέντερερ, Γουίλιαμς και F1

Η δίκη 12 ακτιβιστών που μπήκαν σε υποκατάστημα της Credit Suisse μεταμφιεσμένοι τενίστες φουντώνει την αντιπαράθεση ενώ ο Φέντερερ «απολογήθηκε» για τη συνεργασία του με την ελβετική τράπεζα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Ρότζερ Φέντερερ δέχτηκε τα πυρά του κινήματος της Γκρέτα Τούνμπεργκ
Ο Ρότζερ Φέντερερ δέχτηκε τα πυρά του κινήματος της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Στο στόχαστρο των νεαρών ακτιβιστών που εμπνέονται από την Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει βρεθεί ο Ρότζερ Φέντερερ.

Το τοτέμ του παγκοσμίου τένις με το προφίλ... αγίου το τελευταίο διάστημα δέχεται έντονες επικρίσεις από ακτιβιστές που μάχονται κατά των όσων ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή του πλανήτη.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ο διάσημος τενίστας με τους ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή και την Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Οι τελευταίοι τον κατηγορούν ευθέως πως διαφημίζει την Credit Suisse η οποία ενοχοποιείται για την επενδυτική της πολιτική στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.

Σύμφωνα με τους οικολόγους η Credit Suisse έχει επενδύσει 57 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες που αναζητούν νέες πηγές ορυκτών καυσίμων τα οποία και ενοχοποιούνται για την επιβάρυνση της μόλυνσης της ατμόσφαιρας στον πλανήτη.

Το κίνημα των οικολόγων που εμπνέεται από τα μηνύματα της Τούνμπεργκ επέκρινε τον Ελβετό άσσο ρωτώντας τον δημόσια εάν δέχεται να είναι μέλος αυτής της καταστροφικής αλυσίδας.

Since 2016 @CreditSuisse has provided $57 BILLION to companies looking for new fossil fuel deposits - something that is utterly incompatible with #ClimateAction @RogerFederer do you endorse this? #RogerWakeUpNow pic.twitter.com/ED1fIvb4Cr

— 350.org Europe (@350Europe) January 8, 2020

Η δίκη των 12 μεταμφιεσμένων τενιστών

Η διαμάχη κορυφώθηκε στη δίκη 12 νέων που δικάστηκαν μετά την είσοδό τους σε υποκατάστημα της Credit Suisse στη Λοζάνη. Μπήκαν μεταμφιεσμένοι σε παίκτες του τένις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ο Φέντερερ είναι πρεσβευτής της τράπεζας και είχαν διαμαρτυρηθεί με πανό που έγραφε ότι «η Credit Suisse καταστρέφει το κλίμα». Το δικαστήριο τους επέβαλε πρόστιμο αλλά αρνήθηκαν να το πληρώσουν και κορύφωσαν τις αντιδράσεις τους κατά του Φέντερερ.

Η «απολογία» Φέντερερ

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο Ελβετός έσπευσε τόσο ο ίδιος όσο και οι εκπρόσωποι του να δηλώσουν πως «λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις και την απειλή της κλιματικής αλλαγής» ενώ σε δήλωση του αναφέρει: «Ως πατέρας τεσσάρων μικρών παιδιών και ένθερμος υποστηρικτής της παγκόσμιας εκπαίδευσης, έχω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για το κίνημα για το κλίμα για τη νεολαία και είμαι ευγνώμων σε νέους ακτιβιστές του κλίματος που μας ωθούν όλους να εξετάσουμε τις συμπεριφορές μας και να ενεργήσουμε καινοτόμες λύσεις».

«Θα κάνω διάλογο με τους χορηγούς μου»

Ο Ελβετός άσσος των 20 Γκραντ Σλαμ κατέληξε: «Το οφείλουμε σε όλους αυτούς που παλεύουν αλλά στους εαυτούς μας να "ακούσουμε" τα μηνύματα για την προστασία του πλανήτη. Εκτιμώ τις υπενθυμίσεις της ευθύνης μου ως ιδιώτης, ως αθλητής και ως επιχειρηματίας και είμαι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσω αυτήν την προνομιακή θέση για διάλογο επί σημαντικών θεμάτων με τους χορηγούς μου».

Η σειρά της Γουίλιαμς και της F1

Μετά τον Φέντερερ στο στόχαστρο των οικολόγων βρέθηκε και η Σερένα Γουίλιαμς η οποία έχει χορηγό την JP Morgan Chase, η οποία έχει δανείσει σχεδόν τα 200 δισ. δολάρια σε εταιρείες φυσικού αερίου και πετρελαίου και συνεργάζεται στενά με την Credit Suisse.

Download the song in my @Chase commercial for free for a ltd time & quantity: http://t.co/chbOfAZsVi #MasterTheOpen pic.twitter.com/Cph1Jp4GGm

— Serena Williams (@serenawilliams) September 1, 2015

Σύμφωνα με εκπροσώπους των ακτιβιστών η μάχη κατά όσων πρεσβεύουν ή χρηματοδοτούν, προβάλλουν ή συνεργάζονται με τους «καταστροφείς του περιβάλλοντος» θα στοχοποιηθούν είτε ως μεμονωμένοι αθλητές είτε ως αθλήματα «φωτογραφίζοντας» τα αθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικά την F1 η οποία ωστόσο έχει δεσμευτεί πως έως το 2030 όλοι κινητήρες θα χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη

Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση

Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»

επόμενο άρθρο  
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr