• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Στρατιωτικές συνέπειες που δεν έχετε ξαναδεί»: Απειλές Τραμπ μετά από πληροφορίες για νάρκες του Ιράν στο Στενό του ΟρμούζΠοιες αεροπορικές εταιρείες αύξησαν τα εισιτήρια εξαιτίας του πολέμου στη Μέση ΑνατολήΔημοσκόπηση Alco: Πάνω από 7 στους 10 πιστεύουν ότι δεν θα τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι για τα ΤέμπηΚαταγγελία κατά ΔΕΔΔΗΕ: Έβαλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή σε 97χρονη με αναπηρία που ήταν στο νοσοκομείο
δημοφιλές τώρα: Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 55χρονος αστυνομικός που είχε ενημερωθεί καθυστερημένα για καρκίνο
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   29.01.2020 11:17
ΕΘΝΟΣ SportInterwetten

Ολυμπιακός: Μετά την υπόθεση Βάλνερ θέλει ένα ακόμη πρωτάθλημα στα χαρτιά

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους «ερυθρόλευκους» να πρωταγωνιστούν ξανά σε μια εξωαγωνιστική υπόθεση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Οι ποδοσφαιριστές Ζεβλάκοφ και Βάλνερ σε παιχνίδι Ολυμπιακού-Απ.Καλαμαριάς(intime)
Οι ποδοσφαιριστές Ζεβλάκοφ και Βάλνερ σε παιχνίδι Ολυμπιακού-Απ.Καλαμαριάς(intime)

Την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος στα … χαρτιά κι όχι στους αγωνιστικούς χώρους διεκδικεί ξανά ο Ολυμπιακός. Η κατάθεση της τροπολογίας-σκάνδαλο από την κυβέρνηση με στόχο την τιμωρία του ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο πως αλλοιώνει την έκβαση του πρωταθλήματος. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι ερυθρόλευκοι κατακτούν έναν τίτλο που προέρχεται από αποφάσεις σε αίθουσες δικαστηρίων. Το ίδιο είχε συμβεί και κατά την σεζόν 2007-08 όταν η ΑΕΚ είχε καταφέρει να τερματίσει στην 1η θέση με τον Ολυμπιακό όμως να πανηγυρίζει τελικά έναν ανέλπιστο τίτλο.

Όλα ξεκίνησαν στις 3 Ιανουαρίου του 2008 όταν στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί με 1-0 στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο «Καυτατζόγλειο» από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ήταν μια παλικαρίσια και καθαρή νίκη του Απόλλωνα με σκόρερ τον Μπάρκογλου στις καθυστερήσεις. Ο Ολυμπιακός όμως είχε καλύτερη ομάδα εκτός γηπέδου! Υπέβαλε άμεσα ένσταση μετά το τέλος του αγώνα για αντικανονική συμμετοχή του αυστριακού ποδοσφαιριστή της Καλαμαριάς Ρόμαν Βάλνερ.

Το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της Σούπερ Λίγκας αρχικά αποφάσισε την επανάληψη του ματς βάσει του άρθρου 5 του Πειθαρχικού Κώδικα. Η δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ όμως είχε άλλη γνώμη καταδικάζοντας την Καλαμαριά βάση του άρθρου 23 του ΚΑΠ για αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ κατακυρώνοντας στα χαρτιά τον αγώνα με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού και αφαιρώντας επιπλέον έναν βαθμό από την Καλαμαριά.

Την επιτροπή εφέσεων αποτελούσαν ο πρόεδρος Εφετών κ. Νίκος Λεοντής και οι δικηγόροι κκ. Ευάγγελος Χαλής και Βασίλης Μπαλαφούτης. Ουδείς ωστόσο κατάφερε να απαντήσει στο εξής ερώτημα: Αφού η συμμετοχή του Βάλνερ ήταν παράνομη έχοντας αγωνιστεί σε δύο σκωτσέζικες ομάδες από το περασμένο καλοκαίρι την Φόλκερκ και τη Χάμιλτον (σύμφωνα με τον κανονισμό της FIFA δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί και σε τρίτη ομάδα την ίδια αγωνιστική περίοδο) πώς η τότε ΕΠΟ είχε εκδώσει δελτίο στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή; Γιατί δεν προστάτευσε την Καλαμαριά ενημερώνοντας την πως  ο Αυστριακός δεν μπορούσε να αγωνισθεί σε επίσημο αγώνα πριν από την 1η Ιουλίου 2008; Αναπάντητα «γιατί» τότε, αναπάντητα «γιατί» και σήμερα με «πρωταγωνιστή» ξανά τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμη

«Στρατιωτικές συνέπειες που δεν έχετε ξαναδεί»: Απειλές Τραμπ μετά από πληροφορίες για νάρκες του Ιράν στο Στενό του Ορμούζ

Η σοκαριστική αναφορά της καθηγήτριας πριν πεθάνει - «Δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του σχολείου και έχασε τη ζωή της»

Forbes: Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους για το 2026 - Ποιοι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσά τους

Η NASA άλλαξε τεχνητά την τροχιά δύο αστεροειδών - Τι σημαίνει αυτό για την άμυνα της Γης

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ολυμπιακός
  • ποδόσφαιρο
  • Απόλλων Καλαμαριάς
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr