Κορονοϊός: Καθοριστικές επαφές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Παρά την προσπάθεια της ΔΟΕ και των διοργανωτών να τηρήσει το πρόγραμμα, το θέμα διεξαγωγής των Αγώνων προβληματίζει έντονα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο παραμένει υπαρκτό, παρά την προσπάθεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να καθησυχάσει τον κόσμο και να τονίσει ότι οι Αγώνες θα προχωρήσουν και θα διεξαχθούν κανονικά όπως έχουν προγραμματιστεί. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν κρίσιμες επαφές της ΔΟΕ με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες.
Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, τονίστηκε με έμφαση ότι θα τηρηθεί η δέσμευση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Μία κοινή ομάδα εργασίας έχει αναλάβει δράση από τα μέσα του Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή της ΔΟΕ, της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020, της Ιαπωνικής Κυβέρνησης και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει οτιδήποτε με σιγουριά και η οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαϊου ή στις αρχές Ιουνίου, καθώς οι Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πρότεινε πάντως να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 αντί του 2020, λόγω του κορονοϊού: «Θα πρότεινα να μεταφερθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ένα χρόνο αργότερα. Το προτιμώ από το να έχουμε άδεια γήπεδα. Αν το ακυρώσετε, ας το ακυρώσετε για ένα χρόνο. Είναι καλύτερο από το να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες χωρίς κόσμο», υποστήριξε.
Διαβάστε ακόμη
Κορονοϊός: Αυτές είναι οι χώρες του κόσμου που δεν έχουν ούτε ένα κρούσμα
Κορονοϊός: Τι να κάνετε εάν μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα
Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός στα νοσοκομεία - Το σχέδιο για να «αντέξουν»
Πρόβλεψη-«βόμβα» καθηγητή για κορονοϊό: «Πιθανότητα για 5.000 κρούσματα σε 15 ημέρες»
Το σενάριο για πρόωρες εκλογές, οι συμπράξεις των εσωκομματικών μηχανισμών στο ΠΑΣΟΚ και η περίεργη κριτική του συντονιστή του Ινστιτούτου Τσίπραα
Ξεκίνησε το Ισραήλ έναν πόλεμο στο Ιράν βασισμένο σε λάθος εκτιμήσεις; Η «αυτο-τρικλοποδιά» και το... δεύτερο Σουέζ
Γιατί η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ: «Φλερτ» στο κεντρώο κοινό με αφήγημα σταθερότητας
Θρίλερ στου Ζωγράφου: Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη - Η σφραγισμένη πόρτα και οι ισχυρισμοί του 54χρονου για τις δύο νεκρές
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr





