Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για τάρτα με λευκή σοκολάτα και κόκκινα φρούτα

φωτογραφία: instagram@kiriakosmelas

Εκτέλεση

Αυτό το εύκολο, πολύ νόστιμο γλυκό στο οποίο η σοκολάτα συναντά υλικά που έχουμε συνδέσει με το πρωινό –βρώμη, γάλα και φρούτα– ταιριάζει σε κάθε τραπέζι και μπορεί άνετα να σερβιριστεί ως επιδόρπιο στα γιορτινά γεύματα των ημερών. Η βάση της τάρτας φτιάχνεται με γκρανόλα (θα τη βρείτε στα ράφια των δημητριακών στο σούπερ μάρκετ) με τη λογική της βάσης του τσίζκεϊκ, οπότε δεν χρειάζεται ψήσιμο. Τόσο το κατακόκκινο ζελέ, στο οποίο μπορείτε να αναμείξετε σμέουρα, μύρτιλα, βατόμουρα, κράνα ή/και ρόδια, όσο κι η κρέμα λευκής σοκολάτας, ετοιμάζονται πολύ γρήγορα. Απλά χρειάζεται να τα αφήσετε να κρυώσουν καλά πριν μοντάρετε την τάρτα και τη στολίσετε με φρέσκα κόκκινα φρούτα και, αν θέλετε, καραμελωμένα βότανα.

Στο παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» ο Κυριάκος Μελάς παρουσιάζει ένα-ένα τα βήματα της συνταγής:

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: instagram@kiriakosmelas
30'
8

Υλικά

  • Για τη βάση:
  • 450 γρ. γκρανόλα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το ζελέ φρούτων:

  • 400 γρ. κόκκινα φρούτα
  • 100 ml νερό
  • 100 γρ. μέλι
  • 7 φύλλα ζελατίνης

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:

  • 400 ml γάλα
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη