Συνταγή για σπιτικές βάφλες

φωτογραφία: Laark Boshoff (Unsplash)

Εκτέλεση

Όταν βγαίνουν καυτές από τη βαφλιέρα, αφράτες και τραγανές, είναι ακαταμάχητες. Και μετά πιάνεις να τις «στολίζεις» με διάφορα υλικά και γίνονται ακόμη πιο λαχταριστές. Οι βάφλες είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνεται εύκολα και μπορεί κανείς να το χαρεί όπως τραβάει η όρεξή του: με μέλι, με σιρόπι σφενδάμου, με λιωμένη σοκολάτα, γάλακτος ή μαύρη, με αλατισμένη καραμέλα, με κάθε λογής φρέσκα φρούτα, με την αγαπημένη του μαρμελάδα, με ξηρούς καρπούς, σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό. Για να τις ετοιμάσετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι κι αναμείξτε το με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. Προσθέστε το ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
  3. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πυκνός, ομοιογενής χυλός.
  4. Βάλτε την ποσότητα από το μείγμα που χρειάζεται στην ήδη ζεστή βαφλιέρα (την οποία μπορείτε, αν θέλετε να την βουτυρώσετε ή να την λαδώσετε) και ψήστε μέχρι οι βάφλες να γίνουν τραγανές, με ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  5. Σερβίρετέ τις ζεστές ή χλιαρές, με τα συνοδευτικά που προτιμάτε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: Laark Boshoff (Unsplash)
20'
5

Υλικά

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1½ φλιτζ. ζεστό γάλα
  • 1/3 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας