Συνταγές |ICookGreek

Καρμπονάρα, η αυθεντική συνταγή (χωρίς κρέμα γάλακτος)

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, όπως αναφέρει η συσκευασία.
  2. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το μπέικον.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το τριμμένο τυρί και το πιπέρι (σαν να χτυπάτε ομελέτα).
  4. Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν, τα σουρώνετε χωρίς να τα κρυώσετε και τα αδειάζετε στο ζεστό τηγάνι με το μπέικον (με σβηστή τη φωτιά). Ανακατεύετε σιγά - σιγά και προσθέτε το μείγμα των αυγών, έτσι ώστε η θερμοκρασία από τα μακαρόνια, το μπέικον και το λάδι να «ψήσει» το αυγό, καθώς θα καλύπτει τα ζυμαρικά.
  5. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον τυρί και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
20'
4

Υλικά

  • 500 γρ. (1 πακέτο) σπαγγέτι
  • 3 αυγά
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 7 φέτες μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι