Συνταγές |ICookGreek

Μαργαρίτα - Συνταγή για την εμβληματική πίτσα από τη Νάπολη

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη ζύμη

  1. Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύετε ελαφρά. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το «προζύμι» αυτό να φουσκώσει 30΄ σε χλιαρό μέρος.
  2. Κοσκινίζετε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι φτιάχνοντας ένα λοφάκι. Κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε μέσα το μείγμα με τη διαλυμένη μαγιά. Προσθέτετε το λάδι, λίγο νερό ακόμη και αρχίζετε να σπρώχνετε το αλεύρι από τα πλαϊνά προς το κέντρο.
  3. Ζυμώνετε, παίρνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και όποτε χρειάζεται ρίχνετε νερό μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ελαστική που να δουλεύεται εύκολα και να μην κολλάει στα δάκτυλά σας. Φτιάχνετε μια μπάλα με τη ζύμη και τη βάζετε σε μπολ πασπαλισμένο με αλεύρι. 
  4. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε σε χλιαρό μέρος, μέχρις ότου διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο. Aνοίγετε σε φύλλο για πίτσα με διαμ. 26 εκ. Το τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.

Ετοιμάζετε τη γέμιση

  1. Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1'-2' μέχρι να πάρει γεύση το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοπολτό, λίγη ρίγανη και αλατοπίπερο.
  2. Απλώνετε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε φετάκια. Κατόπιν, προσθέτετε πάνω στη σάλτσα ντομάτας τα φετάκια της μοτσαρέλας και ψήνετε την πίτσα στους 200°C για 40’-45’ περίπου. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
140'
6

Υλικά

Για τη ζύμη

  • αλεύρι σκληρό: 400 γρ.
  • νωπή μαγιά: 10 γρ.
  • ελαιόλαδο: 2-3 κουταλιές της σούπας
  • χλιαρό νερό: 250 ml (περίπου)
  • αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού

Για τη γέμιση

  • πολτός ντομάτας: 1 ½ φλιτζάνι (από αποφλοιωμένες ντομάτες, ντοματίνια ή τυποποιημένο)
  • μοτσαρέλα: 350 γρ., φρέσκια
  • βασιλικό: μερικά φυλλαράκια
  • αλάτι
  • πιπέρι: λίγο, φρεσκοτριμμένο
  • ρίγανη: λίγη
  • σκόρδο: 1 σκελίδα
  • ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας