Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζετε από τα εξωτερικά τους φύλλα και το χνούδι στο εσωτερικό τους. Τις τρίβετε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε τις αγκινάρες και 1 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 45’.
Τέλος προσθέτετε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύετε για 4’-5’ ακόμα.