κλείσιμο
Συνταγές |ICookGreek

Αγαπημένα λαδερά - Αγκινάρες αλά πολίτα

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζετε από τα εξωτερικά τους φύλλα και το χνούδι στο εσωτερικό τους. Τις τρίβετε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  3. Προσθέτετε τις αγκινάρες και 1 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 45’. 
  4. Τέλος προσθέτετε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύετε για 4’-5’ ακόμα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
50'
4

Υλικά

6-8 αγκινάρες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 κιλό πατάτες, κομμένες σε φέτες ή σε κύβους
4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
ο χυμός 2 λεμονιών
αλάτι, πιπέρι