Συνταγές |ICookGreek

Μελιτζανοσαλάτα μαροκάνικη με αμύγδαλα και ταχίνι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε στη μέση και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. 
  2. Τις ψήνετε στο φούρνο για 40', τις ξεφλουδίζετε και βγάζετε τους σπόρους, αν είναι πολλοί. Τις  κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζετε σε μπολ. Πλένετε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβετε.
  3. Προσθέτετε στις μελιτζάνες αλάτι, πιπέρι, το ψωμί το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τριμμένο κρεμμύδι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί.
  4. Προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι και το χυμό των λεμονιών. Στη συνέχεια ρίχνετε κατά μικρές ποσότητες το ταχίνι και ανακατεύοντας συνεχώς να αναμειχθουν τα υλικά.

Tip. Λίγη τριμμένη φρυγανιά ή μουσκεμένη ψίχα ψωμιού (αν χρειαστεί) θα δέσει καλύτερα τη σαλάτα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
6

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 60 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη, τριμμένη στο μπλέντερ
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 2 φέτες άσπρου ψωμιού (ψίχα) μουσκεμένη σε κρασί και καλά στυμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανός 
  • αλάτι
  • πιπέρι