Συνταγές |ICookGreek

Λινγκουίνι με σαφράν και κολοκυθάκια

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, και τα στραγγίζετε.
  2. Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν.
  3. Διαλύετε το σαφράν (ή κρόκο Κοζάνης) σε 1 κουταλιά της σούπας νερό και τον προσθέτετε στο χτυπημένο αυγό μαζί με το αλατοπίπερο και την κρέμα γάλακτος.
  4. Ξαναβάζετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και προσθέτετε το μείγμα του αυγού, την παρμεζάνα και το μείγμα με τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνετε μέχρι να πήξει το αυγό. Σερβίρετε αμέσως.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • 500 γρ. λινγκουίνι (ή σπαγγέτι)
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 180 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε φετάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • λίγο σαφράν ή μερικές κλωστές κρόκος Κοζάνης
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο