Συνταγές |ICookGreek

Κρύο πιάτο - Ντομάτες γεμιστές με πλιγουροσαλάτα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Κόβετε μια λεπτή φέτα από κάθε ντομάτα και αδειάζετε τη σάρκα τους με το ειδικό εργαλείο. Αφαιρείτε τους σπόρους και ψιλοκόβετε τη σάρκα.
2. Ρίχνετε το πλιγούρι σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε την πιπεριά, τη σάρκα της ντομάτας, το κρεμμύδι, τις ελιές, το δυόσμο και το μαϊντανό.
3. Χτυπάτε το λάδι με το χυμό του λεμονιού και περιχύνετε την πλιγουροσαλάτα. Αλατοπιπερώνετε και σκορπίζετε το καβουρντισμένο κουκουνάρι. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε με το μείγμα αυτό τις ντομάτες.
4. Τις αφήνετε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τις σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
6

Υλικά

  • 12 ντομάτες ώριμες και σφιχτές για γέμισμα
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10-12 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
  • 1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους ή μία ψητή Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
  • 50 γρ. κουκουνάρι ελαφρά καβουρντισμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • μερικά φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο